Започва зодия Змиеносец

Започва зодия Змиеносец

Неделя, 27 Ноември 2016 03:44
Класическият зодиак е от 12 зодиакални знака. Но не винаги е било така. Римският зодиак се е състоял от 13 зодиакални знака. Или поне съхраненото през времето е запомнило толкова. По мое мнение са били 14, но за това след малко. Египетският зодиак се състои от 24 зодиакални знака, отговарящи на египетски божества. Келтският или Галският зодиакален кръг включва 22 зодиакални знака. Зодиакът на цветята тълкува човешкия характер чрез 36 зодии.

Зодия Змиеносец

27 ноември – 17 декември

Зодия Змиеносец е позната от древността. Нейното съзвездие е Змиеносец, „изрисувано“ на небосклона от древните астрономи преди близо 22 века. Змиеносец е едно от 88-те съвременни съзвездия, като обхваща част от зодиакалното съзвездие Стрелец. Въпреки че преминава през еклиптиката, Змиеносец не е зодиакално съзвездие и не е 13-и зодиакален знак. Той дава специфична характеристика на хората, родени в този отрязък от време, която ги прави видимо различни от типичните представители на знака Стрелец. Тук е мястото да кажем, че Юлий Цезар не е бил причината да се заличи от римския зодиак 13-ият зодиакален знак, който бил Змиеносец. Отпадналият е Паяк.

Съзвездието символизира наказания от Зевс бог лечител от гръцката митология Асклепий заради провинението му, че не само лекувал, но и възкресявал смъртните хора. Змиеносецът обхващал пространството от Стрелец до Телец и Близнаци. Паякът се превърнал в опашката на змията, носена от Змиеносеца. Превъплътили се в едно цяло. Единни, но различни. Двата края на свързващата ги равновесна права в зодиакалния кръг, различната психика в общия модел на човешкия характер. Двоичността в единението.

Родените в Змиеносец като отрязък от време, а не като забранен или скрит зодиакален знак, трудно гонят своя житейски връх. Постоянството не им е силна черта. Постигат целите си чрез подмолни удари и винаги са заобиколени от много врагове. Носи им се славата на магьосници и вещи в света на незримото, но дали за зло или добро зависи от другите характеристики, дарени им от Стрелец.

Зодия Паяк

16 май – 12 юни

Паяк е само зодия, която не е производна на съзвездие, е неговото положение. Ако погледнете атласа на звездното небе, ще видите, че между Телец и Близнаци има плетеница от звезди без допирна точка помежду им.

Някога назад във древността тези звезди са били изобразявани като кръст, но и възприемани като паяк. В средата на второто столетие преди новата ера астрономите са „прерисували“ струпванията от звезди, видими на звездния купол, едно от които е Змиеносец.

Паяк може да привнесе допълнителни характеристики на Телец и Близнаци, без това да е задължително за всеки, роден в периода на неговата власт. Може и да няма влияние. Не така стои въпросът със Змиеносец. Съзвездието се е вклинило в Стрелец и винаги оказва влияние, независимо каква е неговата сила.

Равновесие

Без Паяк няма Змиеносец, защото зодиакалният кръг винаги трябва да има четен брой зодиакални знаци. Змиеносецът е противоположен на Паяка и двата знака са във взаимно равновесие.

Кой се страхува от Паяка?

За разлика от хората, родени в Змиеносеца част от родените в Паяк били крайно агресивни и на всяка цена готови да получат това, което са си наумили, без оглед на средствата. Включително и върховната власт.

Историята

Гай Юлий Цезар бил суеверен и вярвал, че Паякът му носи нещастие. Затова е разпоредил отпадането на този зодиакален знак от Римския зодиак при въвеждането на новия Юлиянски календар през 45 г. пр.н.е. Истината обаче е по-различна.

Истината

Вероломството на някои от хората, родени в Паяк, била известна и плашела. Диктаторът Цезар тръпнел от страх да не бъде свален от власт и посечен от родени в Паяк. Не че е успял да избегне Съдбата си.

Как решил проблема? Дал разпореждане да бъдат избивани всички деца, родени в отрязъка 16 май – 12 юни. Понякога оставяли момиченцата. Били нужни, за да раждат деца. Момченцата били убивани в мига, в който се появявали на бял свят. Заповедта била бебетата да бъдат убивани от бащите, за което Цезар ги дарявал богато.

Това безумие продължило почти седем столетия. За да спре детеубийството, превърнало се по време на римската република, а после империя, в традиция на злото, християнската църква забранила убийствата, които вече били изключение. Хората намерили начина да избягват раждането на бебе в знака на Паяка. Освен това споменаването на зодия Паяк се наказвало с отлъчване от лоното на църквата.

Заличаването на Паяк от зодиакалния кръг е създало неравновесие, защото са останали 13 зодиакални знака, чието съществуване е невъзможно без противо­стоящ равновесен знак. Логично и естествено е отпадането на зодиакалния знак Змиеносец, който е стоял в противовес на Паяка.

Още новини от Бургас

1 500 лв. глоба за собственика на "Фиеста", назначил охрана без трудов договор

Съдът намали глобата от 3 хиляди на 1 500 лв., наложена на собственика на бар ресторант и динър "Фиеста". Той беше глобен ат Дирекция "Инспекция… Прочети още »
 • Психологическата проекция – оръжието на нарцисиста Психологическата проекция – оръжието на нарци
 • Кои са Древните Строители Кои са Древните Строители
 • Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати войната Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати в
 • Що за личност сте? Що за личност сте?
 • Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Бог! Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Б
 • Вампири ли лежат в гробовете на вампирите? Вампири ли лежат в гробовете на вампирите?
 • Нибиру, но не една, а цели три Нибиру, но не една, а цели три
 • Вашата кръв е съдбата ви Вашата кръв е съдбата ви
 • Висшият ти аз иска да помниш тези неща Висшият ти аз иска да помниш тези неща
 • През 2017-та – апокалиптични събития, според „Пророкът на Съдбата“ През 2017-та – апокалиптични събития, според
 • Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно! Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно!
 • Как да се справим с трудните хора Как да се справим с трудните хора

Не пропускайте