Една от окултните конспирации - гробището Стал в Канзас

Една от окултните конспирации - гробището Стал в Канзас

Четвъртък, 27 Октомври 2016 01:00
В Америка не липсват прокълнати гробища. Едно от тях обаче изпъква - Стал в щата Канзас. Да започнем с "обичайните" неща приписвани на такива места - че там бродят духове, че сатанисти извършват окултни ритуали и дори правят човешки жертвоприношения...Всичко това го има, но "черешката на тортата" обаче е твърдението, че самият Дявол има личен портал тук, чрез който ни идва на гости от Ада.

Стал придобива своята популярност в края на 80-те и началото на 90-те години на ХХ век. Това се случва благодарение на възхода на Интернет. Историите обикновено започват с това, че това старо гробище някога било съвсем обикновено място - последен дом на мъртвите. В него обаче имало едно дърво на което селяните започнали да бесят набедените за вещици. Така постепенно мястото се изпълнило със зла и негативна енергия.

Някогашната църква намираща се насред гробовете престанала да бъде посещавана от миряните, вместо това неин чест гост станал някой друг - самият Дявол. Сградата се превърнала в портал към Ада през който Сатаната идвал и си отивал. Това се случвало на точно определени две дати в годината - в полунощ, когато настъпва пролетното равноденствие и разбира се на Хелоуин.

През 20-те години на ХХ век покривът на изоставената черква се срутил. Въпреки това дъждът продължавал да отказва да пада вътре. Хората се кълнели, че независимо от това какво е времето, руините винаги били сухи.

След време местните хора окончателно притеснени от това което се случва в гробището, съборили изцяло църквата. Това обаче не само, че не намалило паранормалната активност, ами дори я увеличило. Сякаш злите сили били разярени от събарянето на черквата.

Гробището придобило огромна известност до такава степен, че се разказва как през 1993, когато Папата летял за посещение в Колорадо, той изрично наредил самолета да не прелита над това прокълната място, а да го заобиколи отдалеч.

Ще си помислите, че място с такава слава трябва да е често посещавано от паранормалните изследователи и добре проучено. Не е точно така. Цялото гробище е опасано със знаци предупреждаващи, че влизането на чужди лица е забранено. Нещо повече - на двете специални дати, когато според легендата дяволът идвал, навсякъде гъмжи от полицаи, които отпращат любопитните. Никой не е допускан, дори журналистите и телевизионните екипи. В нощта на Хелоуин през 1999 г. няколко местни репортери тръгнали към гробището, тяхната цел всъщност била да докажат, че всичко е измислица и никакъв дявол не идва. Дори те обаче били изгонени половин час преди полунощ.

Съвсем естествено тръгват конспирации при такова засилено полицейско присъствие и при такова странно държане на властите. Вероятно сте чували за конспирациите, че правителствата по света крият истината за извънземните. Чували сте сигурно и за конспирациите, че Земята се управлява от хора в сянка (Новият световен ред). Както и за конспирациите, че властите крият истината за какво ли не - за кемтрейлс, за Десетата планета и т.н. Но предполагам малко хора знаят, че има и конспирации твърдящи, че властите крият истината за окултното, за Дявола и т.н. Е, има и такива. Описаното поведение на властите относно гробището Стал дава богата храна за конспиративните теории. За мен именно този аспект на гробището е най-интересен, а не дали идвал или не идвал дяволът.

Все пак за засиленото полицейско присъствие има донякъде рационално обяснение. През 1988 се събрала доста голяма тълпа от хора чакащи да видят как Дявола ще дойде в нашия свят. Е, не го видели, но изпочупили всичко и вандалствали. Именно затова властите наложили забраните. Мисля обаче, че ограниченията имат обратен ефект. Всичко забранено е най-желано.

Изглежда днес единственият (легален) начин да се посети гробището Стал е това да е през деня, да не е на двете специални дати и да не идвате като голяма група от хора. Двамата човека движещи сайта Week In Weird именно така са успели да се доберат до мястото и да направят няколко чудесни снимки, една от които е в статията. Грег и Дейна са големи ентусиасти в областта на паранормалното.

Макар и да било ден, когато посетили гробището, те все пак забелязали нещо странно - една дузина малки тлеещи и пушещи места обграждали гробището като в кръг. Нима докато си е отивал последния път, Дяволът е забравил да затвори портата към Ада?


Още новини от Бургас

Бургаските лекари протестират на 15 май

Бургаски лекари се присъединяват към Еропейския ден на протест на лекарите 15 май, каза Д-р Антон Григоров, председател на БЛС в Бургас. Решението е взето… Прочети още »
 • Психологическата проекция – оръжието на нарцисиста Психологическата проекция – оръжието на нарци
 • Кои са Древните Строители Кои са Древните Строители
 • Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати войната Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати в
 • Що за личност сте? Що за личност сте?
 • Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Бог! Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Б
 • Вампири ли лежат в гробовете на вампирите? Вампири ли лежат в гробовете на вампирите?
 • Нибиру, но не една, а цели три Нибиру, но не една, а цели три
 • Вашата кръв е съдбата ви Вашата кръв е съдбата ви
 • Висшият ти аз иска да помниш тези неща Висшият ти аз иска да помниш тези неща
 • През 2017-та – апокалиптични събития, според „Пророкът на Съдбата“ През 2017-та – апокалиптични събития, според
 • Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно! Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно!
 • Как да се справим с трудните хора Как да се справим с трудните хора

Не пропускайте