Бермудският триъгълник – какво се крие там?

Бермудският триъгълник – какво се крие там?

Събота, 05 Ноември 2016 01:00
Легендата за Бермудския триъгълник вероятно датира някъде от 1945г., когато ескадрила от пет самолета Авенджър изчезва по време на тренировъчен полет от Форт Лодърдейл.
Скоро след това хората започнали да се чудят: Има ли нещо странно в триъгълника, който образуват Маями, Бермуда и Пуерто Рико, където са изчезнали стотици кораби, самолети и екипажи? В днешно време всеки е чувал за Бермудския триъгълник и за него има най-различни теории.
Ето някои от тях.
Паднала преди 11 000 години комета
Преди много, много години, комета се разбила на Земята дълбоко в океана, там, където се намира Бермудският триъгълник днес.
Според някои теоретици тази комета има странни електромагнитни свойства, който могат да объркат компасите и навигационните уреди на самолетите.
Дали има такава комета? Никой не знае. Водите в района са хиляди метри дълбоки на места и едва ли някой ще открие комета там.
Пирати
Точно така – пирати.
Регионът на север от Карибите в Атлантическия океан е напълно пиратска територия… само ние ли се сещаме за „Карибски пирати”?
Сега сериозно. Пиратството наистина е било значителен проблем в Триъгълника векове наред. Въпреки, че едва ли пиратите са отговорни за изчезването на самолети, все пак е възможно да са причината за изчезването на някои от корабите през годините.
Метан
Дълбоко под водите на Бермудския триъгълник има огромни въздушни джобове, изпълнени с метан, който се освобождава при сеизмична дейност или подводни свлачища. Теорията е, че метанът изплува и образува балончета, които намаляват плътността на водата.
Всеки кораб, който премине през такова място би потънал. Това не е всичко. В теорията се говори и че ако газът изплува на повърхността и се издигне високо в небето може да повреди двигателите на самолетите и дори да се възпламени.
Електронна мъгла
Тази теория се базира на един единствен инцидент.
Ето я историята: На 4 декември 1970 г., Гернон и баща му летят с техния Бонанза A36 през Бахамските острови. На пътя към Бимини те забелязват странен феномен във вид на облак. Става ясно, че явлението представлява вихрушка с форма на тунел.
Вие бихте ли минали през вихрушката? Гернон минал.
Навлизайки в този тунел, той разбрал, че се намират в „електронна мъгла”. Всички електронни и магнитни навигационни инструменти на самолета се развалят и електрически искри започват прехвърчат около него. Когато мъглата най-сетне се разнесла, Гермон бил на километри разстояние от мястото, където трябвало да бъде и на доста по-голямо разстояние, отколкото би могъл да измине за това време. Той вярва, че е преминал през пространствено времеви тунел.
Дали мъглата е била нещо нормално? Или пък е причинена от смущенията от извънземна технология?
Е… всичко е възможно.
Правителството
Проклетото правителство. Наистина ни преследват, нали? И го правят толкова тайно…
AUTEC (Атлантически подводен център за тестове и изчисления) се намира точно насред Бермудския триъгълник и точно там военните изпробват подводници, оръжия и сонари… според някои хора и много повече.
Привържениците на теорията твърдо застават зад твърдението, че американското правителство работи с извънземните и в AUTEC всъщност тестват извънземни технологии.
Извънземни
Свален космически кораб, който смущава нашите технологии? Или пък Бермудският триъгълник и още едно подобно място близо до бреговете на Япония в Тихия океан служат като портал за извънземни създания.
Да, това също е една от теориите.
Според нея когато корабите и самолетите преминат през портала в неподходящото време биват заклещени между измеренията. Може би ако пътувахте всеки ден през извънземни портали, това щеше да е нещо обичайно за вас.
Атлантис
Тези, които вярват, че легендарният подводен град Атлантис лежи под Бермудския триъгълник твърдят, че останките от силните енергийни кристали, които някога са захранвали града, сега смущават електрониката на корабите и самолетите.
Доказателството? Някъде през 70-те години гмуркач твърди, че е открил огледална пирамида някъде около Бахамите.
Е... да… ако наистина е открил това, най-вероятно има нещо… но пък човекът точно в този ден е забравил да си вземе подводния фотоапарат.
Изкривени магнитни полета
Всички сме чували митовете, че компасите се въртят неконтролируемо в Бермудския триъгълник. Легендата разказва, че Триъгълникът е едно от двете места на планетата, където компасът сочи истинския север, а не магнитния.
Мореплавателите знаят, че компасът трябва да се калибрира, за да компенсира отклоненията в зависимост от местоположението. През 19 век Бермудският триъгълник може и да е бил място, където компасът сочи истинския север, но магнитните полета на Земята се менят постоянно, а с тях и посоките на компаса.
В днешни дни Триъгълникът не е място със странни магнитни полета, а и пилотите и мореплавателите добре знаят как да настройват компасите си, за да компенсират отклоненията, наречени деклинация, между магнитния север и истинския север.
Метеорологични условия
В тропическото небе над Бермудския триъгълник често се образуват силни бури когато топлият въздух се срещне със студения.
Като добавим и течението Гълфстрийм, което минава право през Триъгълника, територията си става доста трудна за преминаване с кораб или самолет. В допълнение морското дъно е неравно и дълбоко, а падината Пуерто Рико е най-дълбокото място в Атлантическия океан.
Човешка грешка
Никой не обича да признава грешките си… но всички ги допускаме, а пилотите и мореплавателите не са изключение.
Тропическото време и кристално сините води на Бермудския триъгълник привличат много авиатори, както ветерани, така и аматьори.
Трафикът в района е голям и бързо променящото се време, силните течения и много приличащи си острови могат лесно да объркат човек. Миг невнимание и няколко грешни завоя и вече сте отишли доста далеч от място, където можете да презаредите и да изчакате да отмине лошото време.

Още новини от Бургас

Юмрук, фрактура и уплаха след обир в Слънчев бряг

Англичанка и двамата й приятели са били обрани в близост до бар "Тика" в Слънчев бряг, съобщиха от полицията.Те били на посещение на заведение, където… Прочети още »
 • Радгум - Кодът на апокалипсиса Радгум - Кодът на апокалипсиса
 • Морски офицер твърди: „Антарктида е база на извънземните “ Морски офицер твърди: „Антарктида е база на и
 • И все пак - тайна космическа програма има И все пак - тайна космическа програма има
 • Сказание за тайната невеста Сказание за тайната невеста
 • Загадката на викингския Улфберт Загадката на викингския Улфберт
 • Мистерията на един опит за покушение Мистерията на един опит за покушение
 • Кръгът на Делмар предсказва бъдещи събития Кръгът на Делмар предсказва бъдещи събития
 • Технологии и срещи с извънземни, скрити от тайните общества Технологии и срещи с извънземни, скрити от та
 • Планетата Фаетон наистина е съществувала! Планетата Фаетон наистина е съществувала!
 • Душата помни Душата помни
 • Къде отиваме: в ада, в рая или в паралелни вселени? Къде отиваме: в ада, в рая или в паралелни вс
 • Митичната змия, Ева и знанието Митичната змия, Ева и знанието

Не пропускайте