Под пясъка на Сахара има мистериозни пирамиди

Под пясъка на Сахара има мистериозни пирамиди

Четвъртък, 24 Ноември 2016 03:31
Сателитни снимки разкриват интригуващи и мистериозни структури в пустинята Сахара. Конструкциите са или руини от пирамиди или допотопни останки, смята Ангела Микол, основател на The Satellite Archaeology Foundation, Inc. Въз основа на сателитни изображения, Микол предполага, че могилите може да представляват и ерозирани пирамиди. При увеличените снимки се наблюдават структури, от купчина скални развалини. Най-голямата, изглежда има руините на квадратна сграда или стени на върха.

"Открихме някои невероятни доказателства на мястото Abu Sidhum и то може да се окаже много по-стара местност, от останалите райони в Египет. Налице е ясна разделителна водна линия на всичките четири могили, при около 50 фута височина. Ако се докаже, че тази част е една древна пирамида / могила, то тя може да датира от праисторическия период на древен Египет, правейки я една от най-старите известни пирамидални / могилни комплекси в Египет", казва археоложката.Преди време учените откриват 20 скелета от каменната ера в пустинята Сахара. Предполага се, че мястото с откритите скелети е гробище на местните в онзи период хора. "Сигурна съм, че има нещо огромно, което е скрито под пясъка, може би останки от древен град, на цивилизация, за която не сме чували и предполагали, че съществува", смята Микол.

„Ако това място се окаже древно и е исторически артефакт, то тогава историята на древен Египет ще бъде пренаписана!", казва Анджела Микол. Няма доказателства, че тези забележителни структури са преди Потопа, но никой не може да отхвърли възможността, че причина за тяхното унищожаване са опустошителните води.

Ангела Микол се свързала с екипа на експедицията в Египет, който посетил мястото Abu Sidhum. Те изпратили подробно видео от могилите, показващи как те приличат на пирамиди, заедно с видео от глинени съдове, които са намерени в областта и помогнали, за това да се потвърди, че има нещо, което е погребано под пясъка близо до мястото Abu Sidhum.

Екипът използва метален детектор и за откриване на кухини, който е дал положителни резултати за тунели и кухини вътре във всичките четири могили. Екипът и самата Анджела Микол вярват, че са намерили храм или населявано място в близост до Abu Sidhum и част от това, което може да бъде Мастаба – древноегипетска гробница в близост до могилите!

Още новини от Бургас

Преглед на печата 18.07.2014г.

Държавата блокира, лаконично-категоричен е вестник „Стандарт“ . Скандалите около новите разчети в бюджета създадоха патова ситуация. БСП се заинати, че няма да подкрепи друга актуализация… Прочети още »
 • Психологическата проекция – оръжието на нарцисиста Психологическата проекция – оръжието на нарци
 • Кои са Древните Строители Кои са Древните Строители
 • Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати войната Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати в
 • Що за личност сте? Що за личност сте?
 • Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Бог! Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Б
 • Вампири ли лежат в гробовете на вампирите? Вампири ли лежат в гробовете на вампирите?
 • Нибиру, но не една, а цели три Нибиру, но не една, а цели три
 • Вашата кръв е съдбата ви Вашата кръв е съдбата ви
 • Висшият ти аз иска да помниш тези неща Висшият ти аз иска да помниш тези неща
 • През 2017-та – апокалиптични събития, според „Пророкът на Съдбата“ През 2017-та – апокалиптични събития, според
 • Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно! Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно!
 • Как да се справим с трудните хора Как да се справим с трудните хора

Не пропускайте