Под пясъка на Сахара има мистериозни пирамиди

Под пясъка на Сахара има мистериозни пирамиди

Четвъртък, 24 Ноември 2016 03:31
Сателитни снимки разкриват интригуващи и мистериозни структури в пустинята Сахара. Конструкциите са или руини от пирамиди или допотопни останки, смята Ангела Микол, основател на The Satellite Archaeology Foundation, Inc. Въз основа на сателитни изображения, Микол предполага, че могилите може да представляват и ерозирани пирамиди. При увеличените снимки се наблюдават структури, от купчина скални развалини. Най-голямата, изглежда има руините на квадратна сграда или стени на върха.

"Открихме някои невероятни доказателства на мястото Abu Sidhum и то може да се окаже много по-стара местност, от останалите райони в Египет. Налице е ясна разделителна водна линия на всичките четири могили, при около 50 фута височина. Ако се докаже, че тази част е една древна пирамида / могила, то тя може да датира от праисторическия период на древен Египет, правейки я една от най-старите известни пирамидални / могилни комплекси в Египет", казва археоложката.Преди време учените откриват 20 скелета от каменната ера в пустинята Сахара. Предполага се, че мястото с откритите скелети е гробище на местните в онзи период хора. "Сигурна съм, че има нещо огромно, което е скрито под пясъка, може би останки от древен град, на цивилизация, за която не сме чували и предполагали, че съществува", смята Микол.

„Ако това място се окаже древно и е исторически артефакт, то тогава историята на древен Египет ще бъде пренаписана!", казва Анджела Микол. Няма доказателства, че тези забележителни структури са преди Потопа, но никой не може да отхвърли възможността, че причина за тяхното унищожаване са опустошителните води.

Ангела Микол се свързала с екипа на експедицията в Египет, който посетил мястото Abu Sidhum. Те изпратили подробно видео от могилите, показващи как те приличат на пирамиди, заедно с видео от глинени съдове, които са намерени в областта и помогнали, за това да се потвърди, че има нещо, което е погребано под пясъка близо до мястото Abu Sidhum.

Екипът използва метален детектор и за откриване на кухини, който е дал положителни резултати за тунели и кухини вътре във всичките четири могили. Екипът и самата Анджела Микол вярват, че са намерили храм или населявано място в близост до Abu Sidhum и част от това, което може да бъде Мастаба – древноегипетска гробница в близост до могилите!

Още новини от Бургас

Два трупа на мигранти край Бургас

Вчера, около 15.40 часа, в полицията е постъпил сигнал от РД „Гранична полиция“ – Бургас за открити починали двама мъже в гориста местност в землището… Прочети още »
 • Страховитата мистерия „Дятлов“ Страховитата мистерия „Дятлов“
 • С чипиране и терор към „Надзиравано общество“ С чипиране и терор към „Надзиравано общество“
 • Хор, Митра, Христос . Просто – другите имена на Слънцето. Хор, Митра, Христос . Просто – другите имена
 • Нибиру и Нефилимите – 12-та планета и падналите ангели Нибиру и Нефилимите – 12-та планета и паднали
 • От какво никога няма да си доволен, според зодията - бруталната истина От какво никога няма да си доволен, според зо
 • Фараоните са си присвоили пирамидите! Фараоните са си присвоили пирамидите!
 • Годишен хороскоп 2017г. Годишен хороскоп 2017г.
 • Твоите 6 суперсили, за които не подозираш Твоите 6 суперсили, за които не подозираш
 • Краят на света ще дойде, но не какъвто си го представяме! Краят на света ще дойде, но не какъвто си го
 • Идва ли краят ни след неизбежния контакт? Идва ли краят ни след неизбежния контакт?
 • Езичеството роди и Коледа, и Нова година Езичеството роди и Коледа, и Нова година
 • Нострадамус предсказва за 2017 г. … Нострадамус предсказва за 2017 г. …