Сънуваме чрез една от душите си, според индианците

Сънуваме чрез една от душите си, според индианците

Четвъртък, 08 Декември 2016 01:00
Западната медицина няма категоричен отговор какво представляват сънищата. Някои хора записват всичко, което се случва в сънищата им, независимо колко лудо е то. Други пък са много тясно свързани със света на сънищата. Това са северноамериканските индианци. Сънищата играят много важна роля в тяхната култура.
Малките деца са научени да помнят всичко, което сънуват по най-добрия възможен начин, за да могат да използват сънищата като напътствие и като прозорец към към съзнанието си.
Сънищата са особено забележителна част от културата на индианците, защото вярват, че част от душата напуска тялото, когато човек заспи.
Според индианците, всеки човек на земята има три души, не само една. Първата се манифестира чрез дъха – те я наричат его – душа.
Втората е тяло – душа. Това е, което дава на телата ни живот и енергия, когато присъстваме във физическия свят, когато сме будни.
Според индианците, имаме и свободна-душа. Те смятат, че свободната душа напуска физичното тяло, когато човек сънува. Това е онази част от душата, която пътува в други измерения, докато другите две остават остават с физичното тяло.
Индианците не вярват, че мозъкът ни сънува по начина, по който ние си мислим. Нито тялото ни. Те са убедени, че всъщност свободната душа пътува в изцяло нов и различен свят, в който може да влиза в контакт с душите на други хора. В този свят можем да разговаряме също с нечовеци.
Светът на сънищата съществува, казват индианците, също както физическият свят. Можем да разчитаме на преживяванията си в двата свята, за да научим повече за тях. Огромна тема във философията на индианците включва разбирането, че целият живот на човек е един голям сън.
За индианците и светът на сънищата бил също толкова важен, колкото физическият – и двата напомняли за непостоянното естество на живота.
Духовете и душите, които напътстват всеки човек в живота могат да комуникират с нас в света на сънищата и те често го правят чрез формата на символични взаимодействия и събития.
По време на сън ние можем да получаваме и да предаваме духовна и физическа информация. По тази причина индианците често търсели осмисляне и съвет за сънищата си от старейшините и шаманите.
Шаманите интерпретирали сънищата и давали съвети за това, което духовният водач се опитвал да каже на човек в съня му. По същият начин ние се допитваме до психотерапевти и медицински професионалисти, които да ни помогнат да си изясним даден проблем от физичния свят…
В сънищата си ние получаваме напътствия и се свързваме с духа.
Светът на сънищата е просто още една реалност от съществуванието, където душите ни пътуват, когато заспим. Това обаче допринася за развитието на разбирането ни за самите себе си.
Духовете – водачи не могат да повлияят директно върху израстването на нечия душа. Точно в света на сънищата е възможно чрез символизъм духовете да предадат съобщението, което искат да изпратят.
Ако изберем да повярваме на индианците, няма да отречем важността на сънищата. Те служат на целта да ни напътстват през трудностите на физическия свят.

Още новини от Бургас

За чудо: 8 проекта за учебници по история само за V клас

8 проекта на учебници по история и цивилизации за V клас са внесени в Министерство на образованието и науката. Проектите са на издателствата „Анубис“, „Архимед… Прочети още »
 • Психологическата проекция – оръжието на нарцисиста Психологическата проекция – оръжието на нарци
 • Кои са Древните Строители Кои са Древните Строители
 • Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати войната Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати в
 • Що за личност сте? Що за личност сте?
 • Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Бог! Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Б
 • Вампири ли лежат в гробовете на вампирите? Вампири ли лежат в гробовете на вампирите?
 • Нибиру, но не една, а цели три Нибиру, но не една, а цели три
 • Вашата кръв е съдбата ви Вашата кръв е съдбата ви
 • Висшият ти аз иска да помниш тези неща Висшият ти аз иска да помниш тези неща
 • През 2017-та – апокалиптични събития, според „Пророкът на Съдбата“ През 2017-та – апокалиптични събития, според
 • Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно! Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно!
 • Как да се справим с трудните хора Как да се справим с трудните хора

Не пропускайте