Сънуваме чрез една от душите си, според индианците

Сънуваме чрез една от душите си, според индианците

Четвъртък, 08 Декември 2016 01:00
Западната медицина няма категоричен отговор какво представляват сънищата. Някои хора записват всичко, което се случва в сънищата им, независимо колко лудо е то. Други пък са много тясно свързани със света на сънищата. Това са северноамериканските индианци. Сънищата играят много важна роля в тяхната култура.
Малките деца са научени да помнят всичко, което сънуват по най-добрия възможен начин, за да могат да използват сънищата като напътствие и като прозорец към към съзнанието си.
Сънищата са особено забележителна част от културата на индианците, защото вярват, че част от душата напуска тялото, когато човек заспи.
Според индианците, всеки човек на земята има три души, не само една. Първата се манифестира чрез дъха – те я наричат его – душа.
Втората е тяло – душа. Това е, което дава на телата ни живот и енергия, когато присъстваме във физическия свят, когато сме будни.
Според индианците, имаме и свободна-душа. Те смятат, че свободната душа напуска физичното тяло, когато човек сънува. Това е онази част от душата, която пътува в други измерения, докато другите две остават остават с физичното тяло.
Индианците не вярват, че мозъкът ни сънува по начина, по който ние си мислим. Нито тялото ни. Те са убедени, че всъщност свободната душа пътува в изцяло нов и различен свят, в който може да влиза в контакт с душите на други хора. В този свят можем да разговаряме също с нечовеци.
Светът на сънищата съществува, казват индианците, също както физическият свят. Можем да разчитаме на преживяванията си в двата свята, за да научим повече за тях. Огромна тема във философията на индианците включва разбирането, че целият живот на човек е един голям сън.
За индианците и светът на сънищата бил също толкова важен, колкото физическият – и двата напомняли за непостоянното естество на живота.
Духовете и душите, които напътстват всеки човек в живота могат да комуникират с нас в света на сънищата и те често го правят чрез формата на символични взаимодействия и събития.
По време на сън ние можем да получаваме и да предаваме духовна и физическа информация. По тази причина индианците често търсели осмисляне и съвет за сънищата си от старейшините и шаманите.
Шаманите интерпретирали сънищата и давали съвети за това, което духовният водач се опитвал да каже на човек в съня му. По същият начин ние се допитваме до психотерапевти и медицински професионалисти, които да ни помогнат да си изясним даден проблем от физичния свят…
В сънищата си ние получаваме напътствия и се свързваме с духа.
Светът на сънищата е просто още една реалност от съществуванието, където душите ни пътуват, когато заспим. Това обаче допринася за развитието на разбирането ни за самите себе си.
Духовете – водачи не могат да повлияят директно върху израстването на нечия душа. Точно в света на сънищата е възможно чрез символизъм духовете да предадат съобщението, което искат да изпратят.
Ако изберем да повярваме на индианците, няма да отречем важността на сънищата. Те служат на целта да ни напътстват през трудностите на физическия свят.

Още новини от Бургас

Рязаха с нож бургазлия в "Изгрев"

21-годишен бургазлия е бил нападнат в гръб от трима непознати, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал до бл. 53 в ж.к. "Изгрев", където мъжете го… Прочети още »
 • Страховитата мистерия „Дятлов“ Страховитата мистерия „Дятлов“
 • С чипиране и терор към „Надзиравано общество“ С чипиране и терор към „Надзиравано общество“
 • Хор, Митра, Христос . Просто – другите имена на Слънцето. Хор, Митра, Христос . Просто – другите имена
 • Нибиру и Нефилимите – 12-та планета и падналите ангели Нибиру и Нефилимите – 12-та планета и паднали
 • От какво никога няма да си доволен, според зодията - бруталната истина От какво никога няма да си доволен, според зо
 • Фараоните са си присвоили пирамидите! Фараоните са си присвоили пирамидите!
 • Годишен хороскоп 2017г. Годишен хороскоп 2017г.
 • Твоите 6 суперсили, за които не подозираш Твоите 6 суперсили, за които не подозираш
 • Краят на света ще дойде, но не какъвто си го представяме! Краят на света ще дойде, но не какъвто си го
 • Идва ли краят ни след неизбежния контакт? Идва ли краят ни след неизбежния контакт?
 • Езичеството роди и Коледа, и Нова година Езичеството роди и Коледа, и Нова година
 • Нострадамус предсказва за 2017 г. … Нострадамус предсказва за 2017 г. …