Уанджина – небесните същества от Австралия

Уанджина – небесните същества от Австралия

Вторник, 20 Декември 2016 01:00
В Кимбърли, Австралия, през 1838 г., са открити огромен брой пещерни рисунки , които са предизвикали изключително голям интерес в археологическата общност. Някои от изображенията, които са наречени Уанджина, са изненадващо големи, достигайки до 6 метра височина. Кимбърли е отдалечен район в Австралия, слабо населен и посещаван, но с големи реки и великолепна гледка в красиви червеникави тонове.

Местните жители на региона, нарекли тези странни фигури "уанджина" - небесни същества, които създали цивилизацията и благоденствието на народа. Любопитното е, че подобно на много други древни цивилизации по целия свят, символът на „уанджина" е перната змия. Пещерните рисунки изобразяват същества със сандали, нещо, което е привлякло вниманието на учените, тъй като местното население на региона са боси. Съществата в пещерните рисунки също са изобразени със странно изглеждащи пръсти различни на брой от три до седем пръста.

Уанджина са изобразени като същества без устни, притежаващи големи черни очи, бели лица и ореоли около главите им. Някои вярват, че уанджина са представителства на извънземни същества посетили хората в далечното минало.

Тези загадъчни картини са тълкувани по различен начин: странни представители на човешките същества, гигантските бухали, има теория , че са и древни астронавти, които са посетили Земята в далечното минало. Тази теория е действително широко приета сред населението и дори местните жители. Много хора вярват, че извънземните са имали пряка роля в създаването на света и в легендите на аборигенни се разказва за действителни събития, случили се в миналото.

Един от най-интересните факти за Уанджина е начина по който са изобразени. Поглеждайки пещерните рисунки, ще ги оприличите на извънземни същества, по-скоро на сивите извънземни, за които имаме вече доста добра представа. Това е основната причина, поради която много хора се чудят кой е създал тези пещерни рисунки, изобразяващи Уанджина по такъв тайнствен начин. Очите им са непропорционални на лицето и носа, цвета с който е изобразено тялото им, също предизвиква към теорията, че са извънземни. В една от рисунките, се забелязва същество, облечено в розова роба с двоен полукръг около главата му. Любопитното е, че това същество е изобразено с някакъв надпис със 6 цифри или букви с напълно непозната азбука за изследователите. Техните легенди и произход са невероятни.

Традицията на Уанджина е толкова невероятна, колкото техните изображения, тя се предава устно от поколение на поколение. Местните жители определят Земята като великата змия Унгут. Млечният път изглежда като друга змия, наречена Уаланганда.

Тези две змии са довели до създаването на всички живи същества на Земята, включително и на духовете на предците на коренното население и на Уанджина, които са донесли дъжд и плодородие. Според аборигените Уанджина са духове, а също така са наричани и богове, които са живели по време на периода на сътворението. След като са били създадени, Уанджина слезли към нашата планета от небето във "Времето на Сънищата" (момента на сътворението), пътуващи над региона, преброждайки земите.

Според художника Моуанджум Мейбъл Кинг, по време на Lai Lai (времето на Сътворението или на Сънищата), Уалунгундур , "Великия Вожд" на Уанджина, е дошъл от Млечния път, за да се създаде земята и нейните жители. Според повечето местни племена, Уанджина са дълбоко свързани с небесата.

Според митологията на аборигените, мистериозните същества са дошли от облаците, завръщайки се към тях по същия начин. След като приключили всички свои задачи на Земята, те изчезнали в скалите. Когато напуснали Земята през скалите, техните образи останали изобразени на върха на скалите. Някои племена също казват, че Уанджина са се върнали към небесата, и че сега може да се видят през нощта като светила, които пътуват в небето.

Отговорът на въпроса на каква възраст са пещерните рисунки, подхранва няколко различни мнения сред изследователите. На първо място, учените смятали, че не може да се разбере точната възраст на изображенията, тъй като датирането на въглерода може да се извърши само от органичен материал, а картините на Уанджина са направени с минерални пигменти, неорганични.

Според някои учени, пещерните рисунки са най-малко на 17000 години. Те са определили тази датировка, до момента, благодарение на намерените на върха на повърхността вкаменелости, но много други изследователи не са съгласни с тези теории, като предполагат, че пещерните рисунки са много по-стари. А според други, е имало много инструменти и човешки останки, открити в района, които датират най-малко на 100000 години, предизвиквайки конвенционалните теории по отношение на местното население в Австралия и произхода на тези мистериозни същества.

Още новини от Бургас

Седмичният хороскоп на BurgasNews

ОВЕН: За родените със знак овен или с асцендент овен, във вторник управителя ви Марс ще встъпи в съседния знак Телец и ще ви направи … Прочети още »
 • Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати войната Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати в
 • Що за личност сте? Що за личност сте?
 • Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Бог! Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Б
 • Вампири ли лежат в гробовете на вампирите? Вампири ли лежат в гробовете на вампирите?
 • Нибиру, но не една, а цели три Нибиру, но не една, а цели три
 • Вашата кръв е съдбата ви Вашата кръв е съдбата ви
 • Висшият ти аз иска да помниш тези неща Висшият ти аз иска да помниш тези неща
 • През 2017-та – апокалиптични събития, според „Пророкът на Съдбата“ През 2017-та – апокалиптични събития, според
 • Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно! Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно!
 • Как да се справим с трудните хора Как да се справим с трудните хора
 • Хороскоп за годината на Огнения петел Хороскоп за годината на Огнения петел
 • Наследниците на библейската змия Наследниците на библейската змия

Не пропускайте