Нострадамус предсказва за 2017 г. …

Нострадамус предсказва за 2017 г. …

Четвъртък, 22 Декември 2016 01:00
За четиристишията на Нострадамус не може да се каже , че се отличават с точност и еднозначност. Те, всъщност, могат да се тълкуват и така и така; но изследователите на наследството, оставено от този пророк, са се научили да ги класифицират и тълкуват с доста висока степен на точност.

Вижте предсказанията на Нострадамус за 2017 г., свързани с четиристишията на великия пророк.


Войните в света
През 2017 г. Нострадамус прогнозира въоръжен конфликт между Турция и Иран. Отначало това ще бъде местна война, като преимуществото, в крайна сметка, ще се окаже на страната на Иран. Това събитие е описано в алманаха от 1565 г., където той говори за „смъртоносна война.“
Той обозначава участници като носители на чалми с различни цветове – син (такива са на турците) и бял (това е традиционно за иранците). В бъдеще тази война турската страна ще се опита да използва за експанзия в Европа.
Пътят на армията си, по мнението на Нострадамус, турците ще се опитат да прокарат през цяла Африка. И точно там ще затънат и ще бъдат принудени да се върнат. Наред с другите неща, през 2017 г. ще продължи борбата между ислямисти и християни. Но всъщност е невъзможно да се твърди със сигурност дали това ще са конфликтите, които виждаме днес, или ще възникнат нови.

Геополитика
Геополитическите предсказания на Нострадамус се отнасят главно за Германия и Италия. В тези страни пророкът вижда смяна на ръководствата. Тези събития са описани в 87-ото и 16-то четиристишие на втори центурион. За „германския принц“ той казва, че царуването му ще приключи.
Освен това, определено може да се каже, че говори за Ангела Меркел, тъй като в четиристишието (87), пророкът казва, че е „дама“. Нострадамус казва в това четиристишие: „времето вече няма да и се покланя.“

Що се отнася до италианското ръководство, 16-то четиристишие гласи: в Италия – „в Неапол, Палермо, Сицилия, Сиракуза“ – ще се появят „нови тирани.“

Между другото, има вероятност, че с тези нови италиански ръководители световните лидери ще се опитат да се борят с обединени усилия. В същото 16 четиристишие, където се говори за агресивната политика в Италия, са изброени столиците на държави и населени места, ръководителите на които ще бъдат готови да поемат тази отговорност. Това са Великобритания, Белгия, Иран. Освен това, предсказателят им предрича успех. Но това ще бъде постигнато с много кръв; Нострадамус пише за „голяма хекатомба“ – значителни човешки жертви. В международните отношения ще се засили пренебрегването на закона.

Плюс това в периода на сериозна криза ще се намесят и някои правителства, които определят световната политика. Ключовите правила и регламенти, на които се основава настоящата политическа система на света, ще бъдат игнорирани все по- открито.
„Магистратите ще осъдят … безполезни закони“ – пише Нострадамус в 47-ото четиристишие на първи центурион. Екологията на някой „голям град“ ще бъде „нарушена от води“ и „природни бедствия“. Преди този потоп ще се появи някакво уродливо същество.

Преводачи приемат, че между тези два фактора (появата на чудовището и потоп) има пряка връзка, като предполагат, че Нострадамус пише за това в 86 четиристишие в V центурион. Може би е смятал, че уродливото създание е символ, проявен във физически план от висшите сили за предупреждение и наказание на хората с вода.

Последствие от потопа, казва Нострадамус, ще бъде загубата на властта и статуса на лидерите на страните, в които това ще се случи („великите“ ще се окажат „някъде в изгнание“).

А във Франция, напротив, ще има значителен недостиг на вода. Може би причината за това ще бъде замърсяването на водоемите. Поради това ще избухнат големи вълнения („голяма ярост“), при това особено силни в армията. Хората от регионите в проблемните зони, най-вероятно, ще бъдат евакуирани в кораби „по Рона.“

Това е картината, която рисува Нострадамус в 71 четиристишие на V центурий . Освен това човечеството рискува да се сблъска и с проблема с „великия глад“. В 67 четиристишие на I центурий пророкът казва, че отначало огнищата ще възникват от време на време, но много скоро ще се разпространят в много региони на планетата.

Още новини от Бургас

Откриват "Флора Бургас"

32-то издание на Национална изложба за цветя с международно участие "Флора Бургас" ще отвори врати за многобройните си посетители само ден преди най-светлия християнски празник… Прочети още »
 • Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати войната Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати в
 • Що за личност сте? Що за личност сте?
 • Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Бог! Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Б
 • Вампири ли лежат в гробовете на вампирите? Вампири ли лежат в гробовете на вампирите?
 • Нибиру, но не една, а цели три Нибиру, но не една, а цели три
 • Вашата кръв е съдбата ви Вашата кръв е съдбата ви
 • Висшият ти аз иска да помниш тези неща Висшият ти аз иска да помниш тези неща
 • През 2017-та – апокалиптични събития, според „Пророкът на Съдбата“ През 2017-та – апокалиптични събития, според
 • Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно! Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно!
 • Как да се справим с трудните хора Как да се справим с трудните хора
 • Хороскоп за годината на Огнения петел Хороскоп за годината на Огнения петел
 • Наследниците на библейската змия Наследниците на библейската змия

Не пропускайте