Хор, Митра, Христос . Просто – другите имена на Слънцето.

Хор, Митра, Христос . Просто – другите имена на Слънцето.

Четвъртък, 12 Януари 2017 01:00

Още преди 10 000 г. пр. н. е. историята е богата на фрески и писания, отразяващи уважението и обожанието на хората пред Слънцето. И е просто да се разбере защо. Всяка сутрин Слънцето изгрява, носейки светлина, топлина и сигурност, спасявайки човека от студ, слепота, от изпълнената с хищници и тъмнина нощ. Без него, разбира се, земеделските култури и посевите не биха пораснали и животът на планетата не би оцелял. Тази реалност прави Слънцето най-обожаваният обект на всички времена. Древните са били доста осведомени и за звездите.

 Наблюдението на звездите им позволявало да разпознаят и предполагат събития, които се повтаряли през дълъг период от време, като например затъмненията и пълнолуние. На свой ред, те каталогизирали небесните групи в това, което днес наричаме Съзвездия. Кръстът на Зодиака е една от най-старите концептуални рисунки в човешката история. Тя показва образно как Слънцето преминава през 12-те основни съзвездия в течение на цяла година. Слънцето, с неговото даване на живот и запазване на качествата, е било персонализирано и представено като невидим създател, или Бог. Богът Слънце. Светлината на света. Спасителят на човешкия род. Подобно на 12-те съзвездия, са изобразени и местата по пътя на Божественото Слънце. Отъждествявали са ги с имена, обикновено предствляващи елементи от природата, които са се случвали в този период от време. Например Водолей – носител на водата, който носи пролетните дъждове.

Хор е богът Слънце на Египет отпреди 3000 пр. н. е. Той е Слънцето, антропоморфизирало животът му като серия от алегорични митове, включващи пътя на Слънцето в небето. Изследователите от „Духът на времето“ продължават още по-смело с хипотезата си. От древните йероглифи в Египет знаем много за Слънчевия месия. Например, Хор означава Слънце, или светлина и има враг, наречен Сет. А Сет е олицетворението на тъмнината и нощта. И изразено метафорично, всяка сутрин Хор влиза в битка със Сет, докато вечерта Сет завладява Хор и го праща под земята. Тъмнината против светлината, или Бог срещу Злото, е една от повсеместните митологични дуалистични теории, познати някога и все още присъства на много нива в наши дни. Историята за Хор е следната: Хор бил роден на 25-ти декември от девицата Изида Мери. Неговото раждане е съпроводено от звезда на Изток, която кара трима крале да я следват, за да се поклонят на новородения спасител. На 12 години бил учител на заблудени деца. На 30 бил покръстен от лице, познато като Анап и така започва мисията си на духовен водач. Хор имал 12 ученика /последователи, които пътували с него, свидетели на чудеса като излекуване на болни или ходене по вода. Хор е бил познат под много имена като „Истината“, „Светлината“ „Богопомазан Син“, „Божий Пастир“, „Божи Агнец“ и много други.

След като бил предаден от Тифон, Хор бил разпънат, погребан и след три дни възкръснал. Тези качества на Хор, верни или не, изглежда са проникнали в много култури по света, и се оказва, че много други богове имат същата обща митологическа структура. Атис от Фригия, роден от девица Нана на 25-ти декеври. Разпънат, положен в гроб и след три дни възкръснал. Кришна от Индия, роден от девица Деваки и звезда на изток възвестява идването му. Върши чудеса със своите ученици и след смъртта си възкръсва. Дионис от Гърция, роден от девица на 25-ти декември, бил пътуващ учител, който вършел чудеса като превръщане на вода във вино. Бил наричан „Кралят на кралете“,“Единствен син на Бог“, „Алфа-та и Омега-та“ и мн. др. И след смъртта си възкръсва.

Митра от Персия, роден от девица на 25-ти декеври. Има 12 последователи и върши чудеса. След смъртта си е погребан, а след три дни възкръсва. Също е наричан „Истината“, „Светлината“ и много други. Интересното е, че свещеният ден за преклонение пред Митра бил неделя/ден на Слънцето/. Имало много спасители, в различни периоди по целия свят, които се вписват в тези общи характеристики. Остава въпросът: Защо тези качества? Защо девицата ражда на 25-ти декември? Защо смърт за три дни и после възкресение? Защо го следват 12 ученици? За да разберем, трябва да видим последния и най-известен от слънчевите месии.

Исус Христос бил роден от /девица/Дева Мария на 25-ти декември във Витлеем. Раждането му било известено от звезда на Изток, която била следвана от трима крале, за да открият и се поклонят на новия месия. На 12 години бил дете-учител, а на 30 бил покръстен от Йоан Кръстител. Така става духовен водач. Исус има 12 последователи, които пътуват с него, върши чудеса, като лекуване на болни, ходи по вода, съживява мъртви. Познат е още като „Кралят на кралете“, „Синът Божий“, „Светлина на света“, „Алфа-та и Омега-та“, „Божи Агнец“ и много, много други. След като е предаден от своя ученик Юда и продаден от него за 30 сребърника, бил разпънат на кръст, положен в гроб, а след 3 дни възкръсва и се възнася в небето. Преди всичко, рождената последователност е напълно астрологическа.

Най-ярката звезда на нощното небе на изток е Сириус. На 24-ти декември тя се подрежда в една линия с три ярки звезди от „Колана на Орион“. Трите ярки звезди в „Коланът на Орион“ и днес се наричат така, както са наричани от древни времена Три Краля. И Тримата Крале, и най-ярката звезда Сириус се оказват на една линия с изгрева на 25-ти декември. Ето защо тримата крале следват звездата от Изток, за да локализират изгрева – раждането на Слънцето.

Скъсяването на дните и края на реколтата с приближаването на зимното слънцестоене, са символизирали процеса на смъртта при древните. Това била смъртта на Слънцето. И на 22-ри декември, предаването на престола от Слънцето е напълно осъществено. За Слънцето придвижването на юг продължава 6 месеца. И става в най-ниската точка на небето.
Тук става любопитно: Слънцето спира движението си на юг, всъщност се движи едва видимо 3 дни. И в течение на тази тридневна пауза, Слънцето пребивава в близост до Южния Кръст, или съзвездието Кръст. След този период, на 25-ти декември, Слънцето се премества с един градус, но този път на север, предвещавайки по-дълги дни, топлина и пролет.

Казано по този начин: Синът/Слънцето/ умира на Кръста, мъртъв е 3 дни, възкръсва или се ражда отново. Ето защо Исус и многочислените други богове Слънца споделят концепцията за разпятието, трите дни на смърт и възкресението.

Това е период на промяна за Слънцето, преди да смени посоката си на движение в северната хемисфера носейки пролетта, а с нея спасение.

 

 

Още новини от Бургас

Набиха четирима приятели до Водната палата

Четирима души са били бити на ул. "Фердинандова", до "Водната палата", съобщиха от полицията. На място са установени пострадалите С. П. 27-годишен, 17-годишната Р.К., И.К.… Прочети още »
 • Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати войната Химлер разчитал чрез мъртвец да предотврати в
 • Що за личност сте? Що за личност сте?
 • Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Бог! Артефакт твърди: Христос е почитал двуполов Б
 • Вампири ли лежат в гробовете на вампирите? Вампири ли лежат в гробовете на вампирите?
 • Нибиру, но не една, а цели три Нибиру, но не една, а цели три
 • Вашата кръв е съдбата ви Вашата кръв е съдбата ви
 • Висшият ти аз иска да помниш тези неща Висшият ти аз иска да помниш тези неща
 • През 2017-та – апокалиптични събития, според „Пророкът на Съдбата“ През 2017-та – апокалиптични събития, според
 • Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно! Барут от…урина! Ама, съвсем сериозно!
 • Как да се справим с трудните хора Как да се справим с трудните хора
 • Хороскоп за годината на Огнения петел Хороскоп за годината на Огнения петел
 • Наследниците на библейската змия Наследниците на библейската змия

Не пропускайте