Бербатов: Очаквам с нетърпение първия си мач

Бербатов: Очаквам с нетърпение първия си мач

Вторник, 08 Септември 2015 10:25
Новото българско попълнение на ПАОК Димитър Бербатов даде първото си интервю за клубната телевизия на гръцкия клуб ПАОК TV. Той разкри, че целта му е да помогне на тима да спечели трофей в юбилейната година и да помогне на младите играчи в отбора. Бербо обяви, че единствено треньорът Игор Тудор ще реши кога ще бъде дебютът му с екипа на „черно-белите“.
 
Г-н Бербатов, добре дошъл в семейството на ПАОК. Какви са твоите чувства и емоции, след като видя шоуто на трибуните?

Както казах и на стадиона: Не очаквах това, а не мисля, че съм го заслужил. Благодаря на феновете и на всички, които направиха този трансфер възможен. Особено на г-н Савидис заради неговата настойчивост. Това бяха няколко луди дни, но сега съм тук. Единствено ми остава да тренирам, да играя, да вкарвам голове и да радвам всички.
 
Споменахте г-н Савидис. Какво точно ви каза, за да ве убеди да дойдете в ПАОК?

Понякога човек се нуждае от думи, които да го убедят, че мястото е специално. Освен това треньорът е млад. Играл съм срещу него и го познавам добре. ПАОК има добър отбор, а сега като съм тук ще мога да помогна на младите играчи с моя опит и съвети. През тази година клубът има юбилей – 90 години. Така, че нека направим нещо специално.
 
Феновете вече очакват с нетърпение да ве видят в игра. Кога очаквате да дебютирате?

За това трябва да питате треньора. Това решение ще може да вземе само той. Аз ще тренирам с отбора и ще очаквам с нетърпение първия си мач. Знам, че атмосферата ще бъде специална и невероятна.
 
През кариерата си сте станали един от най-добрите реализатори в историята на футбола. Какво ви мотивира да продължавате да играете?

Обичта ми към футбола ме кара да продължа. Единственото, което съм правил през живота си, е било да играя футбол. Желанието да играеш още и още се засилва, когато започнеш да остаряваш. Затова се опитвам да играя колкото се може повече, тъй като когато съм на терена се наслаждавам и се опитвам да правя щастливи и хората по трибуните.
 
Каква равносметка би ви задоволила след една година в ПАОК?

Надявам се да окажа добро влияние на отбора, да помогна на младите момчета, на треньора и на клуба с моите голове, асистенции и стила ми на игра. Естествено, да спечелим някакви трофеи с тима за 90-ата годишнина на клуба, това ще бъде фантастично.

Какво да очакваме – голове, асистенции или нещо друго?

Искам да помогна на тима колкото се може повече. Ако трябва да съм честен – на мисля за моето представяне, а за това на целия отбор. Затова няма значение дали ще вкарам, асистирам или ще помогна просто с присъствието си в мачовете, на тренировките или извън терена. Ако мога да помогна със съвет или с пример и начина, по който играя, ще бъде хубаво.

Споменахте, че вие и феновете сте като братя. Това дава ли ви допълнителна мотивация?

Казах ви, че моят баща е роден на 50 километра от границата. Моето родно място се намира там, така че ние сме толкова близки, че ви чувствам като братя. Идвам за пръв път тук, но ако трябва да бъда честен, чувствам се като у дома си.

Още новини от Езотерика и мистерии

На Марс има лед колкото два US щата

Снимките, с които марсоходът "Кюриосити" се завърна от Червената планета, са изумителни. Любопитството на хората нараства - има ли живот извън Земята? Затова и очакванията… Прочети още »
 • Зорница София: Следвах историята на едни изумителни хора Зорница София: Следвах историята на едни изум
 • Проф. Искра Баева, историк: Превърнахме патриотизма и идеалите в консумация Проф. Искра Баева, историк: Превърнахме патри
 • Акад. Бл. Сендов: Един политик трябва да знае кога да слезе от власт Акад. Бл. Сендов: Един политик трябва да знае
 • Д-р Николай Михайлов: Румен Радев дебютира като победител срещу победени Д-р Николай Михайлов: Румен Радев дебютира ка
 • Проф. Иво Христов: Намираме се в изтрезвителя на историята Проф. Иво Христов: Намираме се в изтрезвителя
 • Геновева Петрова: Националисти и популисти ще са в следващия парламент Геновева Петрова: Националисти и популисти ще
 • Д-р Кунчев: Грипният вирус се мени, ваксината може и да не го хване Д-р Кунчев: Грипният вирус се мени, ваксината
 • Ананиева: Следим за здравословно хранене в училищата Ананиева: Следим за здравословно хранене в уч
 • Руска Бояджиева: Въвеждането на транспортна схема зависи от електронната билетна система Руска Бояджиева: Въвеждането на транспортна с
 • Акад. Георги Марков: Трябва да си заградим двора Акад. Георги Марков: Трябва да си заградим дв
 • Борисов: Ние предотвратяваме изграждането на огради в сърцето на Европа, не бива да оставаме сами Борисов: Ние предотвратяваме изграждането на
 • Мария Матева: Замислям да се върна на килима Мария Матева: Замислям да се върна на килима

Не пропускайте