Откриха секретна арктическа база на Хитлер

Откриха секретна арктическа база на Хитлер

Четвъртък, 24 Ноември 2016 03:43
Руски изследователи откриха в Арктика тайна нацистка база, изоставена по време на Втората световна война, съобщи Регнум Мистериозното място е разположено на отдалечения остров Земята на Александра на руска територия, на над 960 км от Северния полюс. Базата, създадена през 1942 г., след като Адолф Хитлер нахлува в СССР, е кръстена "Шацграбер" или "Търсач на съкровища".

Руските учени са открили запазени руини от бункери, документи и други артефакти. Открити са почти 500 артефакти, включително боеприпаси, военна техника и лични вещи. Също така сред тях са намерени и метеорологични обекти, което не е изненадващо, тъй като много нацистки бази в Арктика са били метеорологични станции. Вещите, изработени от метал, са замразнали, но тези, направени от пластмаса и кожа все още показват свастиките по тях. Германците са оставили артефактите след себе си, когато бягат на остров Александра - на 1000 мили от Северния полюс.

Предполага се, че по разпореждане на Хитлер тук през 1942 г. е изградена метеорологична станция, а през 1944 г., след като един от обитателите заболял тежко, след като ял месо от бяла мечка, станцията била изоставена. Шест години по-късно, през 1950 година, секретната база се демонтира.Една от най-мистериозните подробности около тайната база е въпросът защо нацистите решават да я нарекат станция „Ловец на съкровища.“ Дали те действително търсят древни съкровища? И ако е така, защо Арктика? Какво са очаквали да намерят нацистите в тази негостоприемна област?

Много изследователи твърдят, че нацистите са имали няколко бази не само в Арктика, но и на Антарктика. Известно е, че по време на Втората световна война, нацистите извършват редица странни експерименти с предполагаеми технологии, непознати за останалата част от света, в опита си да управляват планетата.Твърди се, че „Станция 211“ на Антарктида е по подобие на „Schatzgraber“ или „Ловец на съкровища“ в Арктика. Някои хипотези предполагат, че през 1946 година адмирал Бърд, един от най-известните американски полярни изследователи, започва търсене именно на  тайните нацистки бази.

Всички артефакти, открити в „Ловец на съкровища“ в Арктика са транспортирани в град Архангелск, в Русия за анализ от експерти, които ще се опитат да разгадаят мистерията и истинската цел на изоставената нацистка база в Арктика.


Още новини от Бургас

Пишман крадец опита да обере бензиностанция

Днес около 01.18 ч. в Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение за извършен опит за грабеж на бензиностанция "ШЕЛ" срещу бл. 52… Прочети още »
 • Великият Рим – агонията и краят Великият Рим – агонията и краят
 • И най-великото е временно И най-великото е временно
 • Живял е такъв човек: Д-р Сатана Живял е такъв човек: Д-р Сатана
 • Какво се случи на 11 септември с Кулите близнаци и света Какво се случи на 11 септември с Кулите близн
 • Европа платила скъпо за откритията на Колумб Европа платила скъпо за откритията на Колумб
 • В оазиса Сива ли е гробът на великия Александър? В оазиса Сива ли е гробът на великия Александ
 • 750 века Календарът на Адам отмерва времето 750 века Календарът на Адам отмерва времето
 • Лудите планове за спечелване на войната Лудите планове за спечелване на войната
 • Започва 6785г. по българския календар Започва 6785г. по българския календар
 • Как водката решава руската история Как водката решава руската история
 • Средновековна Европа и нейните секс-скандали Средновековна Европа и нейните секс-скандали
 • Описаното в Библията, никога не се е случвало Описаното в Библията, никога не се е случвало

Не пропускайте