"Таратанци" или ислям по цигански

"Таратанци" или ислям по цигански

Вторник, 31 Май 2016 14:44
Въртим, сучем, пак си намираме локум за джвакане. Понеже идват избори, всеки яхва някаква бомбастична кауза. Най-лесната и удобна е националистическата. Куцо, кьораво и сакато се бие в гърдите и вика: "Болгар! Болгар!" И наточва сабята да се бори с ислямизацията. Първо с фереджетата. На циганките, префасонирали се като радикални ислямки, спазващи строго законите на Шериата. Ей, на и нашия общински съвет се хвана на тази въдица, въпреки, че в нашия туристически град не съм видяла жива обурчена и офереджена мюсюлманка или просто циганка. Обаче, нали ви казах - идват избори и е модерно.    

В нашата смахната държава и радикалния ислям се оказа дим и огледала. Понеже носят бурки, не може да се види, че отдолу са чисти циганки. А бурката си е само за далаверата. Преди години циганите масово ставаха евангелисти. Тогава църквата им даваше дрехи, храна, пари. Пращаше някои деца да учат в Америка. Сега по-изгодно стана да си мюсюлманин. Мечта и за мъже и за жени.

Жените получават безплатно бурка - дреха, която те покрива от главата до петите. Не е нужно да си купуваш дрехи. Може цял ден да ходиш по пижама отдолу. Или по анцунг. Няма нужда да си миеш косата, нито да се къпеш. Освен това давали и по 300-400 лева на месец на жена да носи тази удобна дреха. Като имаш и дъщеря, а тя като има и две-три деца - ето ти издръжката на цялото семейство без да работиш. Само, за да носиш някакъв черен парцал. Много важно. Белким като го свали и отиде в съседния град някой ще я познае, че е онази същата, дето крещеше на площада за правата си на мюсюлманка. Сваляш бурката и ставаш каквато си искаш. Нощем може и проститутка. То и без това бурката е измислена за тях.

Мъжете също са доволни. Първо няма нужда да се бръснат. Жените им ги обгрижват, както се полага по Корана / кой ли знае какво пише там / и може да си вземеш повече от една. Законът разбира се не позволява, но религията - да. Ако жената е съгласна, става официална любовница за света и законна жена за мъжа. А и на него не му се налага да работи. Жените го гледат. Може и да ги побийваш.

Пък ние, бунаците, крещим и се давим по трибуните йок, та йок бурка. Ма не им се виждали очите. Вие да не би да искате да им ги гледате? Така поне ще ги е срам да бъркат по казаните. Пък ще им е неудобно. И ръка не могат да протегнат на улицата - всеки знае - мюсюлманите не са бедни, горди са и не просят милостиня. А може и децата да пуснат на училище. Като е зачохлена девойката, няма как да я гледат пуберите, дори и след 6-ти клас.

Така че - дайте го по-кротко. Оставете ги да си носят мръсните черни парцали. Щото едва ли им дават по два, че да ги перат един път месечно. Ще се забавлявам много през лятото да ги видя на плажа. Освен това представяте ли си как се карат две циганки с бурки? Голям майтап, ви казвам. Оставете ги. Ще мине време, ще им стане жега, ще им писне от официалните любовници, от мъжете им, които се правят на важни, а всъщност не могат на две магарета плявата да разделят и нямат хич представа от Корана. Ще им скимне да ходят да работят в Гърция. Ще искат да краднат нещо, ама как да стане като си облечен с палатка... И бурките у нас ще са като всичко - смях в залата. А като опре работата и до цигани - смях в залата на развален цигански. Както цитира свещените книги една от тях веднъж: "Ура, тута, таратанци!"

Всяко чудо за три дни. Двата минаха.      

Екатерина Капрова

Още новини от Бургас

"Старата фрегата" се връща

Собственикът на "Грандхотел Приморец" в Бургас Димитър Караненов ще възстанови популярния кораб – ресторант "Старата фрегата". Това става ясно от докладна записка на бургаския кмет… Прочети още »
 • Защо норвежците са най-щастливите хора на света? Защо норвежците са най-щастливите хора на све
 • Деца на автопилот Деца на автопилот
 • Хайде, излъжи ме! Хайде, излъжи ме!
 • „К’во не чу?“ още, българино? „К’во не чу?“ още, българино?
 • Сигурни ли сте, че Тръмп греши за предубедените медии? Сигурни ли сте, че Тръмп греши за предубедени
 • Защо артистите искат да стават политици Защо артистите искат да стават политици
 • За Левски и българската „признателност“.Днес бъка от Хаджи Иванчо Хаджипенчовци! За Левски и българската „признателност“.Днес
 • 1% от българите измират по пътищата 1% от българите измират по пътищата
 • Празникът на лудостта Празникът на лудостта
 • Внимание, българи! Ще има втори Народен съд!? Бедните хора лягат и стават с омраза Внимание, българи! Ще има втори Народен съд!?
 • За глупостта и реформите За глупостта и реформите
 • С какво ще запомним президента Плевнелиев С какво ще запомним президента Плевнелиев

Не пропускайте