Анелия Иванчева: Покемон ще е президент!

Анелия Иванчева: Покемон ще е президент!

Сряда, 03 Август 2016 13:51
Хайде на покемоните! Ама не тия от играта „Покемон Гоу", а от нашенската си. Щъкат само по жълтите павета. Насам-натам, насам-натам по столичното ларго из политическия ни „бермудски триъгълник" между Народното събрание, Министерския съвет и президентството. В момента най-много покемони се крият около последния адрес - „Дондуков" 2, заради наближаващите президентски избори.

Точно като лов на покемони се оказа номинацията на кандидат-президенти. Ние ги търсим - те се крият. Даже повече и от виртуалните гадинки се скатават някъде по ъглите на партийните централи. Но пък със сигурност България може да претендира, че е задействала покемонския лов преди авторите на играта.

Напоследък в нашата виртуална реалност взеха да се разхождат баш покемони. Докато чакахме лидерите на основните политически сили да си кажат кандидатите за президент и вице, те взеха да се номинират сами и да се насъскват един друг и останалите вождове да се кандидатират: Я излез и ти, та да се гръмнем вкупом. Нещо като ловджийско гюме, в случая покемонско, в което авджиите се застрелват и помежду си.

Така главните покемони в момента се оказаха партийните вождове. Бойко Борисов взе, че доста твърдо намекна как се налага да се кандидатира от името на ГЕРБ.

Георги Първанов пък ей това го чака - пак да се номинира, този път от АБВ, още от мига в който му изтекоха двата мандата с общо 10 години цар на „Гербовата зала" от БСП. Белким и този път по погрешка или по стечение на обстоятелствата го огрее. Даже и за мнението на Конституционния съд не му пука дали може за трети мандат да се явява.

В лидерската кандидатпрезидентска кампания се включи и главният войвода на ВМРО Красимир Каракачанов. По-дребните непредставено парламентарно партийни шефчета няма да ги броим.

И Корнелия Нинова нямаше да се пъне на предизвикателството от Бойко и тя да се номинира за президент, ако не я беше шубе. Не от друг, от собствените й партийни другари, които само за това се точат. Тя да стане претендентът на червените за президент, а те веднага да й дръпнат лидерския стол в БСП, независимо как се представи на изборите.

За Реформаторския блок какво има да се говори. Там са абсолютно най-големите покемони. Един от друг се крият и един друг се ловят Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски и компания. А за собствена заблуда, че вече няма кой друг да им се върже, ден през ден съобщават, че ей сега сядат да решават как да си излъчат кандидат за покемон, пардон - за президент.

И междувременно пускат едни такива пършиви покемончета като Трайчо Трайков и Гроздан Караджов, дето и да не се крият, и най-калпавият ловец на покемони сред избирателите няма да си мръдне пръста да ги забърше.

Толкова за това кой става за покемон-държавен глава и кой не. И кой кого ще спипа някъде, та да го издигне за президент.

Само обаче да не пропуснем да отбележим по-важното. Играта на покемони ще мине и ще замине за няколко месеца, може и година, ама не е за вярване.

А президентът-покемон ще трябва да си го дундуркаме цели 5 години. И то като тамагочи. Спомняте си я и тая мания по оная пак виртуална играчка - домашен любимец. Дето все трябваше да го дундуркаме - ту е гладен, ту е жаден, ту му се пишка и т.н. Само дето на президента-покемон трябва да му организираме и международни посещения. Че и речите за Нова година да му пишем, и то без грешка.

Анелия Иванчева, vsekiden.com

Още новини от Бургас

Спират асансьорите без телефонна уредба. Дали?

Асансьорите, които нямат телефонна уредба, ще бъдат спирани от началото на следващата година. Домоуправителите са имали време от 2014 г. до края на тази година… Прочети още »
 • С какво ще запомним президента Плевнелиев С какво ще запомним президента Плевнелиев
 • Зимен посттравматичен стрес Зимен посттравматичен стрес
 • 2016-та: Гафове и скандали 2016-та: Гафове и скандали
 • И на Коледа не стават чудеса И на Коледа не стават чудеса
 • Фарсът с мандатите е престъпление срещу демокрацията Фарсът с мандатите е престъпление срещу демок
 • Ю. Петров: Образователната система не може, а държавата не иска да интегрира ромите Ю. Петров: Образователната система не може, а
 • Самуил Димитров: Спецправосъдието се оказа изключително вредно Самуил Димитров: Спецправосъдието се оказа из
 • Петко Добрев: Има ли сходство между ГЕРБ и НДСВ? И какво е бъдещето на Борисов? Петко Добрев: Има ли сходство между ГЕРБ и НД
 • Петър Чолаков: След консултативния съвет - правителство на снежния човек Петър Чолаков: След консултативния съвет - пр
 • За куция кон и народопсихологията За куция кон и народопсихологията
 • Кеворкян: Не приватизирайте Радев! Оставка за Цецка Кеворкян: Не приватизирайте Радев! Оставка за
 • Кeep cool, Тръмп не яде хора Кeep cool, Тръмп не яде хора

Не пропускайте