Анелия Иванчева: Покемон ще е президент!

Анелия Иванчева: Покемон ще е президент!

Сряда, 03 Август 2016 13:51
Хайде на покемоните! Ама не тия от играта „Покемон Гоу", а от нашенската си. Щъкат само по жълтите павета. Насам-натам, насам-натам по столичното ларго из политическия ни „бермудски триъгълник" между Народното събрание, Министерския съвет и президентството. В момента най-много покемони се крият около последния адрес - „Дондуков" 2, заради наближаващите президентски избори.

Точно като лов на покемони се оказа номинацията на кандидат-президенти. Ние ги търсим - те се крият. Даже повече и от виртуалните гадинки се скатават някъде по ъглите на партийните централи. Но пък със сигурност България може да претендира, че е задействала покемонския лов преди авторите на играта.

Напоследък в нашата виртуална реалност взеха да се разхождат баш покемони. Докато чакахме лидерите на основните политически сили да си кажат кандидатите за президент и вице, те взеха да се номинират сами и да се насъскват един друг и останалите вождове да се кандидатират: Я излез и ти, та да се гръмнем вкупом. Нещо като ловджийско гюме, в случая покемонско, в което авджиите се застрелват и помежду си.

Така главните покемони в момента се оказаха партийните вождове. Бойко Борисов взе, че доста твърдо намекна как се налага да се кандидатира от името на ГЕРБ.

Георги Първанов пък ей това го чака - пак да се номинира, този път от АБВ, още от мига в който му изтекоха двата мандата с общо 10 години цар на „Гербовата зала" от БСП. Белким и този път по погрешка или по стечение на обстоятелствата го огрее. Даже и за мнението на Конституционния съд не му пука дали може за трети мандат да се явява.

В лидерската кандидатпрезидентска кампания се включи и главният войвода на ВМРО Красимир Каракачанов. По-дребните непредставено парламентарно партийни шефчета няма да ги броим.

И Корнелия Нинова нямаше да се пъне на предизвикателството от Бойко и тя да се номинира за президент, ако не я беше шубе. Не от друг, от собствените й партийни другари, които само за това се точат. Тя да стане претендентът на червените за президент, а те веднага да й дръпнат лидерския стол в БСП, независимо как се представи на изборите.

За Реформаторския блок какво има да се говори. Там са абсолютно най-големите покемони. Един от друг се крият и един друг се ловят Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски и компания. А за собствена заблуда, че вече няма кой друг да им се върже, ден през ден съобщават, че ей сега сядат да решават как да си излъчат кандидат за покемон, пардон - за президент.

И междувременно пускат едни такива пършиви покемончета като Трайчо Трайков и Гроздан Караджов, дето и да не се крият, и най-калпавият ловец на покемони сред избирателите няма да си мръдне пръста да ги забърше.

Толкова за това кой става за покемон-държавен глава и кой не. И кой кого ще спипа някъде, та да го издигне за президент.

Само обаче да не пропуснем да отбележим по-важното. Играта на покемони ще мине и ще замине за няколко месеца, може и година, ама не е за вярване.

А президентът-покемон ще трябва да си го дундуркаме цели 5 години. И то като тамагочи. Спомняте си я и тая мания по оная пак виртуална играчка - домашен любимец. Дето все трябваше да го дундуркаме - ту е гладен, ту е жаден, ту му се пишка и т.н. Само дето на президента-покемон трябва да му организираме и международни посещения. Че и речите за Нова година да му пишем, и то без грешка.

Анелия Иванчева, vsekiden.com

Още новини от Страната

Раднево излезе с искания за спиране на протестите

Протестиращите в Раднево поставиха три искания, за да спрат протестите около ромската махала в града. Те искат премахване на незаконните постройки в кв. „Кантона“, постоянно… Прочети още »
 • Защо норвежците са най-щастливите хора на света? Защо норвежците са най-щастливите хора на све
 • Деца на автопилот Деца на автопилот
 • Хайде, излъжи ме! Хайде, излъжи ме!
 • „К’во не чу?“ още, българино? „К’во не чу?“ още, българино?
 • Сигурни ли сте, че Тръмп греши за предубедените медии? Сигурни ли сте, че Тръмп греши за предубедени
 • Защо артистите искат да стават политици Защо артистите искат да стават политици
 • За Левски и българската „признателност“.Днес бъка от Хаджи Иванчо Хаджипенчовци! За Левски и българската „признателност“.Днес
 • 1% от българите измират по пътищата 1% от българите измират по пътищата
 • Празникът на лудостта Празникът на лудостта
 • Внимание, българи! Ще има втори Народен съд!? Бедните хора лягат и стават с омраза Внимание, българи! Ще има втори Народен съд!?
 • За глупостта и реформите За глупостта и реформите
 • С какво ще запомним президента Плевнелиев С какво ще запомним президента Плевнелиев

Не пропускайте