„К’во не чу?“ още, българино?

„К’во не чу?“ още, българино?

Петък, 03 Март 2017 11:11
Най-слушаната родна песен на отминалата година се оказа „К’во не чу?“ на Дара. В нея лирическата героиня натъртва с укор, че мъжът на сърцето й се прави на глух, а вече би трябвало да е чул всички нейни доводи и терзания. Затова тя се зарича занапред да не му дава обяснения. Пропадналият окончателно дебат Нинова-Борисов се проведе, докато двамата се обясняваха, защо няма да се проведе. Това може да ви звучи като оксиморон, но определението напълно подхожда на родните политически нрави. И ние, подобно на глухия герой на Дара, се правим, че не сме чули всичко от тези хора и жадуваме за още и още. Какъв кошмар – дебатът окончателно пропадна!!! Сякаш е спрял токът, докато някой бие дузпа на финала на Шампионска лига. Та нима сте очаквали да чуете от двамата нещо повече от това, което се изля в ефира под формата на нападателни оправдания?!

Публиката бе напомпана с големи очаквания и щеше да остане разочарована, ако дебатът на четири очи се бе състоял. На него нямаше да се случи нищо извънредно или да се каже нещо, което вече не е чуто или прочетено сигурно стотици пъти. Единствено изконният нагон към сеир остана не почесан, но зрелища по нашите ширини – бол. А и двамата нямаше да си скочат, като козлета на мост. Щяха да са неузнаваемо кротки. Нинова щеше да опита да уязви Борисов, че не е довършил и двата си мандата, а той да й отвърне, че чак когато спечели избори, тогава може да му говори така. И ако Корнелия споменеше победата на Радев, Бойко моментално щеше да контрира, че това не е нейна победа, нито на партията й, а генералът е бил независим кандидат, който преди това даже е бил на служба при него. След това Борисов щеше да изтъкне, че вече е готов с имената на министрите си. Не че много е умувал по тях – просто те си бяха действащи министри, излъчени от ГЕРБ, до преди месец-два. А Нинова на свой ред щеше да заяви, че е твърде рано БСП да излиза с имена на министри, защото предстои коалиционно управление и най-малкото би било неуместно, да не кажем некоректно, да го прави, преди да са ясни резултатите от изборите и евентуалните партньори в управлението. Борисов щеше да се похвали с финансова стабилност и подобрени показатели, а Нинова щеше да заяви, че е много лесно да се биеш в гърдите, когато си взел 16 милиарда.

Досадно, нали? Не е ли чудесно, че ни спестиха всичко това, с което лягаме и ставаме, и без друго политизирани до полуда. Сега и двамата спокойно и напоително могат да обясняват, че опонентът им се е уплашил, защото не е бил подготвен или се е страхувал да отговори на въпрос, който всъщност нямаше да бъде зададен. И от двата лагера гръмко щяха да обявят своя лидер за победител в дебата, а почитателите им нито щяха да ги разлюбят, нито да ги заобичат повече. Съмнително е дали щяха да си спечелят нови фенове с оглед развитието на двубоя. Това по-скоро би могло да се случи при някои от по-малките формации, съсредоточени в подготовката си за прескачане на барирерата.

„Бойко я постави на мястото й“, щяха да ликуват избирателите на ГЕРБ. „Корнелия му даде да се разбере“, от своя страна щяха да ликуват привържениците на БСП. Борисов обича да казва, че и без петел ще съмне. Е, гарантирам ви, че утре слънцето ще изгрее и без дебат. Всъщност, к’во още не си чул, драги избирателю…

fakti.bg, Милен ГаневОще новини от Бургас

Помориец си открадна кола, прибрал и документите на собственика

Крадец сви кола заедно с документите на собственика. На 01.12. около 23.50 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение от полицейски служители, че… Прочети още »
 • Защо норвежците са най-щастливите хора на света? Защо норвежците са най-щастливите хора на све
 • Деца на автопилот Деца на автопилот
 • Хайде, излъжи ме! Хайде, излъжи ме!
 • „К’во не чу?“ още, българино? „К’во не чу?“ още, българино?
 • Сигурни ли сте, че Тръмп греши за предубедените медии? Сигурни ли сте, че Тръмп греши за предубедени
 • Защо артистите искат да стават политици Защо артистите искат да стават политици
 • За Левски и българската „признателност“.Днес бъка от Хаджи Иванчо Хаджипенчовци! За Левски и българската „признателност“.Днес
 • 1% от българите измират по пътищата 1% от българите измират по пътищата
 • Празникът на лудостта Празникът на лудостта
 • Внимание, българи! Ще има втори Народен съд!? Бедните хора лягат и стават с омраза Внимание, българи! Ще има втори Народен съд!?
 • За глупостта и реформите За глупостта и реформите
 • С какво ще запомним президента Плевнелиев С какво ще запомним президента Плевнелиев

Не пропускайте