Четирима от мелето заради "Нощните вълци" на прокурор

Четирима от мелето заради "Нощните вълци" на прокурор

Четвъртък, 30 Юни 2016 18:37
Евгений Щеголихин, Атанас Михов и техните опоненти Иван Панчев и Иво Дашев, които се биха на бензиностанцията ОМВ заради "Нощните вълци" - рокерите на Путин, отиват на прокурор. Това реши Районен съд-Бургас. Ива и Иван са бити, за което имат медицински свидетелства. Това потвърдиха и извън съдебната зала техни приятели.

Адвокатите на Щеголихин и Михов искаха делото да мине по Указа за борба с дребното хулиганство. Самото дело също беше заведено по този указ срещу четиримата. Актовете са съставени затова, че лицата извършвали непристойни действия на обществено място - бензиностанцията ОМВ, на изхода на Бургас.

След запознаване с материалите, приложени към преписката, съдебният състав прекрати производството за дребно хулиганство и  ги изпрати на Районна прокуратура. Митивите са, че "деянията не се отличават с ниска степен на обществена опасност и са налице признаци на извършено престъпление по смисъла на Наказателния кодекс". По случая е образувано досъдебно производство срещу виновните лица за престъпление по чл.325 ал.І от НК. За това престъпление законодателят е предвидил наказание до две години или  пробация, както и  обществено порицание.

Заседанието беше отлагано на няколко пъти, тъй като адвакатите не се бяха запознали с материалите по делото. През цялото време привърженици на двете страни охотно разказваха пред медиите кой кого нападнал и набил. И двете страни отричаха първи да са започнали боя.

Още новини от Бургас

Директна предавка: Решение на дизеловия проблем предлага Volkswagen

Концернът Volkswagen уведоми Агенцията по защита на околната среда на САЩ (ЕPA) какви промени трябва да бъдат направени по автомобилите, оборудвани с дизеловите двигатели EA189,… Прочети още »
 • ЦГЧ без вода в четвъртък ЦГЧ без вода в четвъртък
 • Директна предавка: Нема лабаво - Land Rover съвсем „излиза от пътя” Директна предавка: Нема лабаво - Land Rover с
 • Резитба на дърветата затваря улици в Бургас Резитба на дърветата затваря улици в Бургас
 • Жалбата за "Бургас-север" е недопустима, проверяват плажовете по график Жалбата за "Бургас-север" е недопустима, пров
 • Буните на къмпинг „Черноморец“ са незаконни Буните на къмпинг „Черноморец“ са незаконни
 • Делото за атентата на летището отново не тръгна, предлагат да се гледа в Израел Делото за атентата на летището отново не тръг
 • Заявленията за обезщетение за безработица вече и електронно Заявленията за обезщетение за безработица веч
 • Библиотеката и хотел „Приморец“ с реверанс към четящите хора Библиотеката и хотел „Приморец“ с реверанс къ
 • Бургаските рибари за пример и пред румънски инспектори Бургаските рибари за пример и пред румънски и
 • Нов опит за ход на делото за атентата на летището Нов опит за ход на делото за атентата на лети
 • "MAGIC" в музикалното училище "MAGIC" в музикалното училище
 • Мистър Куку от "Мастършеф" готви сардински специалитети в Гранд Хотел и СПА "Приморец" Мистър Куку от "Мастършеф" готви сардински сп

Не пропускайте