Във вторник снегът и вятърът се връщат в Бургас. Кодът е оранжев

Във вторник снегът и вятърът се връщат в Бургас. Кодът е оранжев

Понеделник, 09 Януари 2017 17:57
Оранжев код за силен вятър и поледици е в сила за Източна България за 10 януари. Това показва справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Оранжевият код ще важи за областите: Бургас,Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Търговище, Сливен, Варна, Ямбол, Хасково, Кърджали.

В тези райони се очакват валежи от сняг, които ще образуват нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север. Ще има условия за навявания.

В останалата част от страната е в сила жълт код за студено време. В областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Монтана, Велико Търново, Перник, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, София, Благоевград, Смолян и Стара Загора минималните температури в ще бъдат между минус 9 и минус 14 градуса.

От НИМХ съветват да се следи прогнозата за времето и препоръчват да не се предприемат неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.

Информация за пътуващите: АМ „Тракия“ е отворена. Проходите - „Върбишки” е затворен за всички МПС; „Твърдишки” - забранен за МПС над 10 т; „Айтоски” - МПС над 12 т. задължително с вериги; „Дюлински” - забранен за МПС над 3,5 т;  „Котленски” - забранен за МПС над 10 т; „Обзорски” е отворен. Пътят от  границата с Румъния, през Варна до гранизцата с Турция при Малко Търново е отворен, като автномобилите над 12тона трябва да са задължително с вериги. Същото важи и за участъка „Провадия – Руен“.


Още новини от Свят

Пилотите на „Ер Франс“ в 4-дневна стачка

Пилотите на френската авиокомпания „Ер Франс“ започнаха 4-дневна стачка, която може да попречи на хиляди футболни фенове да присъстват на мачовете във втория ден от… Прочети още »
 • Най-мощното новолуние сбъдва желания Най-мощното новолуние сбъдва желания
 • Директна предавка: По колко печелят големите от всяка продажба? Директна предавка: По колко печелят големите
 • Дилър на амфети остава зад решетките Дилър на амфети остава зад решетките
 • Портът обяви търг за наем на ресторанта в Морска гара Портът обяви търг за наем на ресторанта в Мор
 • Започва набирането на песни за "Бургас и морето" Започва набирането на песни за "Бургас и море
 • Вижте кои ще са бургаските депутати Вижте кои ще са бургаските депутати
 • 22 досъдебни производства и 158 преписки по изборите в Апелативен район Бургас 22 досъдебни производства и 158 преписки по и
 • ГЕРБ и патриотите могат да сформират мнозинство в НС ГЕРБ и патриотите могат да сформират мнозинст
 • ДГ "Надежда" участваха в парад на здравословните храни ДГ "Надежда" участваха в парад на здравословн
 • Ученици от СУ"Епископ Константин Преславски" демонстрираха кулинарни умения Ученици от СУ"Епископ Константин Преславски"
 • Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишманова" Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишман
 • Преференциите разбъркаха листите на ГЕРБ, БСП и ДПС Преференциите разбъркаха листите на ГЕРБ, БСП

Не пропускайте