Изчезнаха арестуваните от Перата афганистанци

Изчезнаха арестуваните от Перата афганистанци

Понеделник, 09 Януари 2017 13:29
Продължава щателното издирване на пострадалите бежанци по делото на Петър Низамов. Районният съд на Бургас определи в следващото заседание по делото да бъдат изслушани още свидетели. В началото на поредното съдебно заседание по делото на Петър Низамов,  Районен съд – Бургас докладва постъпило писмо от ОД на МВР – Бургас, с което съдът е уведомен, че тримата пострадали бежанци – С.С., Д.Д. и А.С. не могат да бъдат намерени. Съдът докладва постъпили писма и от бежанските центрове в Харманли, Пъстрогор и с. Баня, съгласно които тримата пострадали не се намират на тяхна територия.

Бургаският районен съд представи направения повторен разпит на анонимния свидетел, от 22.12.2016 г. В заседанието бе изслушана свидетелката Л.М. от Спешния център на МБАЛ – Бургас, която разчете здравен талон за състоянието на обвиняемия, писан от самата нея, поради нечетливост на документа. Свидетелката открои като причини за зачервеното око на Низамов две възможности – нараняване или възпаление.

Заседанието продължи с изслушване на вещото лице Г.Б. по изготвената техническа експертиза на излъчвания видеозапис. Поради ниската резолюция на изображението вещото лице не е успяло да идентифицира,  дали лицето от записа е самият Низамов.

В проведеното днес съдебно заседание Районният съд на Бургас не приключи съдебното следствие и определи да бъдат изпратени отново писма до всички центрове за настаняване на мигранти на територията на България, както и до Държавната агенция за бежанците към МС, които до датата на следващото съдебно заседание да предоставят актуална информация за издирваните лица – С.С., Д.Д. и А.С. и ако пребивават в някое от тези места, да бъдат призовани. Съдът указа с писмо до ОД на МВР – Бургас да продължи щателното издирване на тримата.

В следващото заседание ще бъде изслушан свидетелят призован от Петър Низамов, който поради обективни метереологични причини – пътуване от гр. Айтос, не успя днес да се яви в съда.
 
Районният съд на Бургас отложи делото и насрочи следващото заседание за 08.02.2017 г., от 13.30 часа.

Още новини от Релакс

Женската виагра не действа

Новото хапче, наречено „женска виагра”, няма желания ефект и носи много странични ефекти, предупреждават специалисти. Флибансерина беше одобрен миналата година в САЩ за лечение на… Прочети още »
 • Изненада! Атанас Зафиров е член на ИБ на БСП! Изненада! Атанас Зафиров е член на ИБ на БСП!
 • Директна предавка: Изчистено, минимално, британско Директна предавка: Изчистено, минимално, брит
 • „Син кит” – играта на детските самоубийства! Внимавайте, родители! „Син кит” – играта на детските самоубийства!
 • Работих за ДС и не се срамувам, заяви Тома Томов Работих за ДС и не се срамувам, заяви Тома То
 • "Левски пред съда на Портата и историята" в Бургас "Левски пред съда на Портата и историята" в Б
 • Седмичен хороскоп 20-26.02.2017г. Седмичен хороскоп 20-26.02.2017г.
 • Междусъседски войни мъчат бургазлии Междусъседски войни мъчат бургазлии
 • Директна предавка: 6х6 в беда – 6х6 на помощ… Директна предавка: 6х6 в беда – 6х6 на помощ…
 • ВАП проверява приема в детските градини, нарушени били 112 наредби ВАП проверява приема в детските градини, нару
 • 7 от 8 склада за дърва за огрев в Бургас с нарушения 7 от 8 склада за дърва за огрев в Бургас с на
 • Деца рисуваха Левски Деца рисуваха Левски
 • От ЕВН "пресоляват манджата" От ЕВН "пресоляват манджата"

Не пропускайте