Изчезнаха арестуваните от Перата афганистанци

Изчезнаха арестуваните от Перата афганистанци

Понеделник, 09 Януари 2017 13:29
Продължава щателното издирване на пострадалите бежанци по делото на Петър Низамов. Районният съд на Бургас определи в следващото заседание по делото да бъдат изслушани още свидетели. В началото на поредното съдебно заседание по делото на Петър Низамов,  Районен съд – Бургас докладва постъпило писмо от ОД на МВР – Бургас, с което съдът е уведомен, че тримата пострадали бежанци – С.С., Д.Д. и А.С. не могат да бъдат намерени. Съдът докладва постъпили писма и от бежанските центрове в Харманли, Пъстрогор и с. Баня, съгласно които тримата пострадали не се намират на тяхна територия.

Бургаският районен съд представи направения повторен разпит на анонимния свидетел, от 22.12.2016 г. В заседанието бе изслушана свидетелката Л.М. от Спешния център на МБАЛ – Бургас, която разчете здравен талон за състоянието на обвиняемия, писан от самата нея, поради нечетливост на документа. Свидетелката открои като причини за зачервеното око на Низамов две възможности – нараняване или възпаление.

Заседанието продължи с изслушване на вещото лице Г.Б. по изготвената техническа експертиза на излъчвания видеозапис. Поради ниската резолюция на изображението вещото лице не е успяло да идентифицира,  дали лицето от записа е самият Низамов.

В проведеното днес съдебно заседание Районният съд на Бургас не приключи съдебното следствие и определи да бъдат изпратени отново писма до всички центрове за настаняване на мигранти на територията на България, както и до Държавната агенция за бежанците към МС, които до датата на следващото съдебно заседание да предоставят актуална информация за издирваните лица – С.С., Д.Д. и А.С. и ако пребивават в някое от тези места, да бъдат призовани. Съдът указа с писмо до ОД на МВР – Бургас да продължи щателното издирване на тримата.

В следващото заседание ще бъде изслушан свидетелят призован от Петър Низамов, който поради обективни метереологични причини – пътуване от гр. Айтос, не успя днес да се яви в съда.
 
Районният съд на Бургас отложи делото и насрочи следващото заседание за 08.02.2017 г., от 13.30 часа.

Още новини от Бургас

Ст. Колев не се призна за виновен и отказа да отговаря на прокурора

БОС изслуша подсъдимия по делото "Гранити" за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов на 6.03.2008 год. - Стоян Колев. Пред съда той заяви, че не се… Прочети още »
 • Най-мощното новолуние сбъдва желания Най-мощното новолуние сбъдва желания
 • Директна предавка: По колко печелят големите от всяка продажба? Директна предавка: По колко печелят големите
 • Дилър на амфети остава зад решетките Дилър на амфети остава зад решетките
 • Портът обяви търг за наем на ресторанта в Морска гара Портът обяви търг за наем на ресторанта в Мор
 • Започва набирането на песни за "Бургас и морето" Започва набирането на песни за "Бургас и море
 • Вижте кои ще са бургаските депутати Вижте кои ще са бургаските депутати
 • 22 досъдебни производства и 158 преписки по изборите в Апелативен район Бургас 22 досъдебни производства и 158 преписки по и
 • ГЕРБ и патриотите могат да сформират мнозинство в НС ГЕРБ и патриотите могат да сформират мнозинст
 • ДГ "Надежда" участваха в парад на здравословните храни ДГ "Надежда" участваха в парад на здравословн
 • Ученици от СУ"Епископ Константин Преславски" демонстрираха кулинарни умения Ученици от СУ"Епископ Константин Преславски"
 • Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишманова" Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишман
 • Преференциите разбъркаха листите на ГЕРБ, БСП и ДПС Преференциите разбъркаха листите на ГЕРБ, БСП

Не пропускайте