Близо 27 млн.лв. е проектобюджетът на Община Поморие

Близо 27 млн.лв. е проектобюджетът на Община Поморие

Вторник, 10 Януари 2017 10:09
Проектът на Бюджет 2017 на Община Поморие възлиза на 26 763 238 лв. и продължава възходящата тенденция от последните години. Той е изготвен съобразно икономически анализ, установената от закона рамка и наредбите, приети от Общински съвет – Поморие. Капиталовата програма за тази година е в размер на 2 806 635 лв.

От представените показатели става ясно, че благоустройството ще продължи да бъде сред основните приоритети, като в това число влизат: ремонт и благоустрояване на улици и паркови пространства, обновяване на осветителната мрежа, реконструкция на водопроводи, изграждане на спортни и детски площадки, ремонт на училища, детски градини и в Центъра за настаняване от семеен тип, създаване на по достъпна среда за хората с увреждания и други.

Средствата за издръжка на делегираните държавни дейности в бюджета са в размер на 10 606 873 лв., като е отчетен ръст от близо 6 % спрямо миналогодишния. Целевите разходи за учебните заведения, детските градини и социалните дейности на територията на община Поморие са в размер на близо 10 млн, лв. и отново заемат значителна част от проектобюджета.

Не се предвиждат промени в ставките на местните данъци и такси, но отново усилията ще бъдат насочени към по-високата събираемост и реализиране на собствени приходи.

Окончателният проект на бюджета за 2017 година ще бъде внесен от кмета на общината в Общински съвет и неговите комисиите на 10 януари, а в рамките на 15 работни дни след внасянето му, Общински съвет Поморие следва да приеме проекта. Нагласата е до края на месец януари бюджетът да бъде гласуван.

Още новини от Бургас

Свежите цветове изместиха черното, кецовете - официалните обувки

Учениците от 17 бургаски училища тази вечер празнуват своя бал. От това, на което хиляди бургазлии станаха свидетели, определено можем да направим извода, че черният… Прочети още »
 • Най-мощното новолуние сбъдва желания Най-мощното новолуние сбъдва желания
 • Директна предавка: По колко печелят големите от всяка продажба? Директна предавка: По колко печелят големите
 • Дилър на амфети остава зад решетките Дилър на амфети остава зад решетките
 • Портът обяви търг за наем на ресторанта в Морска гара Портът обяви търг за наем на ресторанта в Мор
 • Започва набирането на песни за "Бургас и морето" Започва набирането на песни за "Бургас и море
 • Вижте кои ще са бургаските депутати Вижте кои ще са бургаските депутати
 • 22 досъдебни производства и 158 преписки по изборите в Апелативен район Бургас 22 досъдебни производства и 158 преписки по и
 • ГЕРБ и патриотите могат да сформират мнозинство в НС ГЕРБ и патриотите могат да сформират мнозинст
 • ДГ "Надежда" участваха в парад на здравословните храни ДГ "Надежда" участваха в парад на здравословн
 • Ученици от СУ"Епископ Константин Преславски" демонстрираха кулинарни умения Ученици от СУ"Епископ Константин Преславски"
 • Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишманова" Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишман
 • Преференциите разбъркаха листите на ГЕРБ, БСП и ДПС Преференциите разбъркаха листите на ГЕРБ, БСП

Не пропускайте