Обстановката в региона към 7.00ч.

Обстановката в региона към 7.00ч.

Четвъртък, 12 Януари 2017 06:55
Температурите са в интервала от – 20 до – 2 С°.Времето над страната е облачно. Вятър духа в Бургас. Сняг вали в Малко Търново и АМ „Тракия”. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени. Ограничена видимост поради мъгла има до 50 м в района Нова Загора /обл. Сливен/.

Ограничено е движението по пътя Синеморец-Резово поради обилен снеговалеж. По автомагистрала "Тракия" е ограничено движението на всички МПС на територията на Област Бургас. Магистралата е  затворена от пътен възел Зимница до Бургас. Влошените метеорологични условия – бурен северен вятър и ниските температури създават условия за снегонавявания. Затворени са пътищата Ямбол-Зорница-Средец, Паницово-Оризаре /Дюлински проход/, Горица-Гильовци. Пътят Царево-Малко Търново е отворен с ограничение за МПС над 12 т, същото важи и за отсечките Средец-Айтос, Драка-Карнобат, Оризаре-Каблешково, Росен-Ясна поляна-Приморско, Трояново-Карнобат, Винарско-Камено-Братово-Лукойл, Миролюбово-Ахелой, Черница-Чубра, Промет-Маринка, Горно Езерово-Равнец, Бургас-Долно Езерово, Ново Панчарево-Ясна поляна и Царево-Резово.  Всички третокласни пътища са затворени. 

Отсечките Петолъчката -Бургас и Шумен - Карнобат (Ришки проход) вече са отворени за всички МПС.

Прходите в региона -  „Върбишки”, „Дюлински” са затворени. „Ришки” вече е отворен.  „Котленски” е забранен за МПС над 10 т; „Айтоски” и "Обзорски" са забранен за МПС над 12 т;  „Твърдишки” е забранен за МПС над 10 т.

Пътищата в Бургаска община са  проходими при зимни условия, съобщиха дежурните. В селата Маринка и Извор няма вода заради изгорял трафопост. Няма населени места без ток. Няма сигнали за бедстващи.  Няма населени места без ток и вода и бедстващи хора и в областта. Пътищата се почистват. 

Общият брой на сигналите постъпили тази нощ на телефон 112, свързани със зимната обстановка, е  около 20, нито един от тях не е за бедстващи хора или аварирали автомобили. Основно сигналите са свързани с непочистени малки улици и междублокови пространства. Днес и утре - 12.01. и 13.01.2017 г. са обявени за неучебни дни за всички училища в област Бургас.

От ОПУ Бургас съобщават, че над 160 машини на почистващите фирми са работили на терен през вчерашния ден. Количествата пясък, сол, луга и инертни материали са приблизително същите около 3000 тона пясък, 1000 луга, 2000 тона сол. По информация на дежурния в Областна администрация Бургас Пристанище - Бургас е отворено, Летище Бургас ще бъде затворено до 08:00 тази сутрин поради снегопочистване. Остава в сила информацията, че са спрени пътническите влакове на територията на областта поради повреди в локомотивите. Движат се бързите, като някои от тях спазват разписанието на пътническите. За по-подробна информация обаче гражданите е необходимо да се обръщат към БДЖ.

Още новини от Страната

Акция срещу мигранти в цялата страна

Полицейска акция срещу нелегалната имиграция започна тази сутрин в цялата страна, предаде БНР. Засилено е присъствието на униформени служители в различни региони.  В столицата Полицейски… Прочети още »
 • Най-мощното новолуние сбъдва желания Най-мощното новолуние сбъдва желания
 • Директна предавка: По колко печелят големите от всяка продажба? Директна предавка: По колко печелят големите
 • Дилър на амфети остава зад решетките Дилър на амфети остава зад решетките
 • Портът обяви търг за наем на ресторанта в Морска гара Портът обяви търг за наем на ресторанта в Мор
 • Започва набирането на песни за "Бургас и морето" Започва набирането на песни за "Бургас и море
 • Вижте кои ще са бургаските депутати Вижте кои ще са бургаските депутати
 • 22 досъдебни производства и 158 преписки по изборите в Апелативен район Бургас 22 досъдебни производства и 158 преписки по и
 • ГЕРБ и патриотите могат да сформират мнозинство в НС ГЕРБ и патриотите могат да сформират мнозинст
 • ДГ "Надежда" участваха в парад на здравословните храни ДГ "Надежда" участваха в парад на здравословн
 • Ученици от СУ"Епископ Константин Преславски" демонстрираха кулинарни умения Ученици от СУ"Епископ Константин Преславски"
 • Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишманова" Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишман
 • Преференциите разбъркаха листите на ГЕРБ, БСП и ДПС Преференциите разбъркаха листите на ГЕРБ, БСП

Не пропускайте