Обстановката в региона към 7.00ч.

Обстановката в региона към 7.00ч.

Четвъртък, 12 Януари 2017 06:55
Температурите са в интервала от – 20 до – 2 С°.Времето над страната е облачно. Вятър духа в Бургас. Сняг вали в Малко Търново и АМ „Тракия”. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени. Ограничена видимост поради мъгла има до 50 м в района Нова Загора /обл. Сливен/.

Ограничено е движението по пътя Синеморец-Резово поради обилен снеговалеж. По автомагистрала "Тракия" е ограничено движението на всички МПС на територията на Област Бургас. Магистралата е  затворена от пътен възел Зимница до Бургас. Влошените метеорологични условия – бурен северен вятър и ниските температури създават условия за снегонавявания. Затворени са пътищата Ямбол-Зорница-Средец, Паницово-Оризаре /Дюлински проход/, Горица-Гильовци. Пътят Царево-Малко Търново е отворен с ограничение за МПС над 12 т, същото важи и за отсечките Средец-Айтос, Драка-Карнобат, Оризаре-Каблешково, Росен-Ясна поляна-Приморско, Трояново-Карнобат, Винарско-Камено-Братово-Лукойл, Миролюбово-Ахелой, Черница-Чубра, Промет-Маринка, Горно Езерово-Равнец, Бургас-Долно Езерово, Ново Панчарево-Ясна поляна и Царево-Резово.  Всички третокласни пътища са затворени. 

Отсечките Петолъчката -Бургас и Шумен - Карнобат (Ришки проход) вече са отворени за всички МПС.

Прходите в региона -  „Върбишки”, „Дюлински” са затворени. „Ришки” вече е отворен.  „Котленски” е забранен за МПС над 10 т; „Айтоски” и "Обзорски" са забранен за МПС над 12 т;  „Твърдишки” е забранен за МПС над 10 т.

Пътищата в Бургаска община са  проходими при зимни условия, съобщиха дежурните. В селата Маринка и Извор няма вода заради изгорял трафопост. Няма населени места без ток. Няма сигнали за бедстващи.  Няма населени места без ток и вода и бедстващи хора и в областта. Пътищата се почистват. 

Общият брой на сигналите постъпили тази нощ на телефон 112, свързани със зимната обстановка, е  около 20, нито един от тях не е за бедстващи хора или аварирали автомобили. Основно сигналите са свързани с непочистени малки улици и междублокови пространства. Днес и утре - 12.01. и 13.01.2017 г. са обявени за неучебни дни за всички училища в област Бургас.

От ОПУ Бургас съобщават, че над 160 машини на почистващите фирми са работили на терен през вчерашния ден. Количествата пясък, сол, луга и инертни материали са приблизително същите около 3000 тона пясък, 1000 луга, 2000 тона сол. По информация на дежурния в Областна администрация Бургас Пристанище - Бургас е отворено, Летище Бургас ще бъде затворено до 08:00 тази сутрин поради снегопочистване. Остава в сила информацията, че са спрени пътническите влакове на територията на областта поради повреди в локомотивите. Движат се бързите, като някои от тях спазват разписанието на пътническите. За по-подробна информация обаче гражданите е необходимо да се обръщат към БДЖ.

Още новини от Бургас

Мобилен оператор крие от клиентите си кога губят суми по текуща сметка

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на мобилен оператор да прикрива в търговските си обекти съществената информация, че при закупуването и съответно ползването на… Прочети още »
 • Румяна Арнаудова разкрива в Бургас опасностите в мрежата Румяна Арнаудова разкрива в Бургас опасностит
 • Забраняват продажба на домашни птици извън пазарите заради птичия грип Забраняват продажба на домашни птици извън па
 • Наградиха 49 доброволци от спасителните операции в Хитрино Наградиха 49 доброволци от спасителните опера
 • Затварят част от „Крайезерна“ за 45 дни Затварят част от „Крайезерна“ за 45 дни
 • Директна предавка: Kia Stinger -конкурент на Tesla 3? Директна предавка: Kia Stinger -конкурент на
 • Вече приемат пациенти в УМБАЛ-Бургас от едно гише Вече приемат пациенти в УМБАЛ-Бургас от едно
 • Ръст от над 1 млн. евро при сделките с луксозни имоти Ръст от над 1 млн. евро при сделките с луксоз
 • РИОСВ Бургас ще затваря бензиностанции без системи за бензиновите пари РИОСВ Бургас ще затваря бензиностанции без си
 • EVN дърпа шалтера за планови ремонти, ще са краткотрайни EVN дърпа шалтера за планови ремонти, ще са к
 • Работодател отнесе 1 500 лв. глоба, не платил почивка на сервитьорка Работодател отнесе 1 500 лв. глоба, не платил
 • Българският воин през погледа на другите народи Българският воин през погледа на другите наро
 • Измамниците не пощадиха и брачния обет Измамниците не пощадиха и брачния обет

Не пропускайте