Преглед на печата 17.02.2017г.

Преглед на печата 17.02.2017г.

Петък, 17 Февруари 2017 08:10
Общо 22 формации ще участват на предсрочните парламентарни избори на 26 март – данните бяха обявени на брифинг на ЦИК, откъдето представиха окончателната ситуация след проведената регистрация. “Партиите са 13, коалициите – девет. В отделни райони има и инициативни комитети, които издигат независими кандидати – броят на тези комитети е 21”, съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова за вестник „Труд“. В сравнение с последния вот за Народно събрание през 2014 година има голям ръст на независимите – преди 2 години и половина те са били едва девет. Най-много безпартийни номинации, подкрепени от комитет, ще има в столичния 25-и МИР. От ЦИК припомниха, че до събота е разрешено да се правят промени в състава на коалициите.

В „24 часа“ са напарвили карта, на която може да видите водачите на листи на ГЕРБ, БСП и Патриотите по избирателни райони. БСП първа обяви водачите си. Лидрът й Корнелия Ниножва щесе изправи срещу Бойко Борисов в 25 МИР в София. В Бургасд един срещу друг ще застанат Петър Кънев от БСП, Ивелина Василева от ГЕРБ и Валери Симеонов от Обединени патриоти.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира трудности при съставянето на правителство след изборите, пише вестник „Сега“. Той се срещна с представителите на бизнеса и работодателите в България. На срещата бизнесът е поискал яснота за справяне с корупцията, престъпността, регулиране на монополите, както и по-добро образование, съобразено с нуждите на бизнеса. Борисов е потвърдил ангажимента приоритет на ГЕРБ при следващото управление да е образованието, дуалното обучение, както и запазването на плоския данък. Борисов предупреди, че според него трудно ще се състави правителство след изборите.

400 млн. лв. ще влязат в икономиката на държавата и ще разкрият нови 6000 работни места, прогнозира Българската агенция за инвестиции (БАИ) за 2017 г, цитирана от „Монитор“. Тя е направена на базата на подадените 20 заявления за сертифициране в агенцията. Интересът на инвеститорите, отново е насочен към седемте приоритетни сектора - компютърна и комуникационна техника, електрически съоръжения, машини и оборудване, текстил и облекло, химични продукти, изделия от каучук, пластмаси и други неметални минерални суровини и хранителни продукти, обясняват от агенцията.

Голяма част от родните хотели вече са продали свободните места за летни ваканции, съобщава „Стандарт“. Това обясниха туроператори по време на изложението "Ваканция и СПА" в София. Местата, в които съотношението между качество и цена е добро, вече няма стаи от юни до септември. Туристите са основно от източноевропейските страни като Полша, както и от западните - Великобритания и Германия. Ранните записвания показват, че можем да очакваме ръст от 7-8% на туристите през лятото, прогнозира и министърът на туризма Стела Балтова.

Още новини от Бургас

Късмет за Ванко и Габи на Детската Евровизия!

Габриела Йорданова от Русе и бургазлията Иван Стоянов ще се радват на гореща подкрепа при представянето си на Детската Евровизия. Тринадесетото издание на конкурса ще… Прочети още »
 • Директна предавка: Канадците изравят томахавката Директна предавка: Канадците изравят томахавк
 • Сблъсъци в Бродилово заради тричането Сблъсъци в Бродилово заради тричането
 • Приморско посреща Баба Марта с арт работилница Приморско посреща Баба Марта с арт работилниц
 • Най-лесният маршрут до киносалоните в Бургас Най-лесният маршрут до киносалоните в Бургас
 • Деца показаха ръчно изработени кукерски маски Деца показаха ръчно изработени кукерски маски
 • 14 училища от региона в надпреварата по Spelling Bee 14 училища от региона в надпреварата по Spell
 • Търсят финансиране за пречиствателните станции в Ахтопол и Синеморец Търсят финансиране за пречиствателните станци
 • Ще укрепват тунела в Руенско, ограничават пътуването на МПС Ще укрепват тунела в Руенско, ограничават път
 • Приемат проекти за аквакултурни стопанства по програма Рибарство Приемат проекти за аквакултурни стопанства по
 • Денислав с метамфетамина остава в ареста Денислав с метамфетамина остава в ареста
 • Директна предавка: Над 3,4 млн. коли оправиха VW Group Директна предавка: Над 3,4 млн. коли оправиха
 • Първа копка на еко градината в "Меден рудник" Първа копка на еко градината в "Меден рудник"

Не пропускайте