Преглед на печата 17.02.2017г.

Преглед на печата 17.02.2017г.

Петък, 17 Февруари 2017 08:10
Общо 22 формации ще участват на предсрочните парламентарни избори на 26 март – данните бяха обявени на брифинг на ЦИК, откъдето представиха окончателната ситуация след проведената регистрация. “Партиите са 13, коалициите – девет. В отделни райони има и инициативни комитети, които издигат независими кандидати – броят на тези комитети е 21”, съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова за вестник „Труд“. В сравнение с последния вот за Народно събрание през 2014 година има голям ръст на независимите – преди 2 години и половина те са били едва девет. Най-много безпартийни номинации, подкрепени от комитет, ще има в столичния 25-и МИР. От ЦИК припомниха, че до събота е разрешено да се правят промени в състава на коалициите.

В „24 часа“ са напарвили карта, на която може да видите водачите на листи на ГЕРБ, БСП и Патриотите по избирателни райони. БСП първа обяви водачите си. Лидрът й Корнелия Ниножва щесе изправи срещу Бойко Борисов в 25 МИР в София. В Бургасд един срещу друг ще застанат Петър Кънев от БСП, Ивелина Василева от ГЕРБ и Валери Симеонов от Обединени патриоти.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира трудности при съставянето на правителство след изборите, пише вестник „Сега“. Той се срещна с представителите на бизнеса и работодателите в България. На срещата бизнесът е поискал яснота за справяне с корупцията, престъпността, регулиране на монополите, както и по-добро образование, съобразено с нуждите на бизнеса. Борисов е потвърдил ангажимента приоритет на ГЕРБ при следващото управление да е образованието, дуалното обучение, както и запазването на плоския данък. Борисов предупреди, че според него трудно ще се състави правителство след изборите.

400 млн. лв. ще влязат в икономиката на държавата и ще разкрият нови 6000 работни места, прогнозира Българската агенция за инвестиции (БАИ) за 2017 г, цитирана от „Монитор“. Тя е направена на базата на подадените 20 заявления за сертифициране в агенцията. Интересът на инвеститорите, отново е насочен към седемте приоритетни сектора - компютърна и комуникационна техника, електрически съоръжения, машини и оборудване, текстил и облекло, химични продукти, изделия от каучук, пластмаси и други неметални минерални суровини и хранителни продукти, обясняват от агенцията.

Голяма част от родните хотели вече са продали свободните места за летни ваканции, съобщава „Стандарт“. Това обясниха туроператори по време на изложението "Ваканция и СПА" в София. Местата, в които съотношението между качество и цена е добро, вече няма стаи от юни до септември. Туристите са основно от източноевропейските страни като Полша, както и от западните - Великобритания и Германия. Ранните записвания показват, че можем да очакваме ръст от 7-8% на туристите през лятото, прогнозира и министърът на туризма Стела Балтова.

Още новини от Бургас

Преглед на печата 14.07.2016г.

„ЧЕЗ съди България“ с иск за стотици милиона евро. Новината съобщава вестник “Земя“ във водещия си материал. Вестникът цитира обяснението от компанията, че „са решили… Прочети още »
 • Петима убити и 40 ранени при атентата в Лондон Петима убити и 40 ранени при атентата в Лондо
 • Промени в разписанието на автобусите за кв. Лозово Промени в разписанието на автобусите за кв. Л
 • Директна предавка: Без изненада - хибриден камион за дълги разстояния от Volvo Директна предавка: Без изненада - хибриден ка
 • Хаос в движението около ЖП гарата - всички светофари светнаха в червено /СНИМКИ/ Хаос в движението около ЖП гарата - всички св
 • Матурите вече на модули и с различна продължителност Матурите вече на модули и с различна продължи
 • Бургаски съдия и тийнейджъри в разговор за Конституцията Бургаски съдия и тийнейджъри в разговор за Ко
 • Започва пръскането срещу комари и кърлежи Започва пръскането срещу комари и кърлежи
 • Избраха кораб за драгирането в Бургаския залив Избраха кораб за драгирането в Бургаския зали
 • Вижте кои ще са големите проекти за Бургас и областта според водача на реформаторите Костадин Марков Вижте кои ще са големите проекти за Бургас и
 • Крадецът, спрян от Никита и Юрий, има 16 присъди зад гърба си Крадецът, спрян от Никита и Юрий, има 16 прис
 • Историческият музей в Приморско отбелязва Деня на Тракия Историческият музей в Приморско отбелязва Ден
 • Честната Стефка, открила и върнала 1750 евро: Преди 20 години върнах 16 000 лева Честната Стефка, открила и върнала 1750 евро:

Не пропускайте