Приходите от нощувки в областта стигнаха 1.3 млн. лв.

Приходите от нощувки в областта стигнаха 1.3 млн. лв.

Петък, 17 Февруари 2017 13:33
Приходите от нощувки в Бургаска област през декември 2016 г. достигат 1.3 млн. лв., което е с 6.1 % повече в сравнение с декември 2015 година. Регистрирано е увеличение на приходите от български граждани - с 13.5% и намаление от чуждите граждани с 19.5%, съобщиха от Националния статистически институт- Бургас.

Пренощувалите лица в местата за настаняване през декември 2016 г. се увеличават с 4.5% в сравнение със същия месец на 2015 г. и достигат 13.4 хиляди. От всички пренощували лица 86.9% са българи, като по-голямата част от тях (41.5%) са нощували в места за настаняване с 1 и 2 звезди и са реализирали средно по 2 нощувки. Пренощувалите чужденци са 1.8 хил., като 55.2% от тях са нощували в хотели с 4 и 5 звезди и са реализирали средно по 1.7 нощувки.

През декември 2016 г. в област Бургас са функционирали 78 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на леглата в тях са 5.8 хиляди. В сравнение с декември 2015 г. общият брой на местата за настаняване намалява с 3.7%, а на леглата в тях е увеличен- с 1.9%.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване в областта, регистрирани през декември 2016 г., е 23.8 хил., или с 0.9% повече в сравнение със същия месец на предходната година. Намаление на нощувките (с 15.5%) се наблюдава в местата за настаняване с 3 звезди.

През декември 2016 г. в хотели с 4 и 5 звезди в област Бургас са реализирани 47.0% от общия брой нощувки на чужди граждани и 35.7% - на българи. В местата за настаняване с 3 звезди са осъществени 15.9% от нощувките на български граждани и 18.7% - на чужденци, докато в останалите места за настаняване (с 1 и 2 звезди) те са съответно 48.4 и 34.3%.

Още новини от Бургас

С над два пъти бием Варна по европари

346 млн. лева е спечелила Бургаска област от европроекти. Това заяви днес управителят на Областния информационен център - Бургас Евелин Кузманов. Справката на данните е… Прочети още »
 • Спират интернета към България за изборите заради хакери Спират интернета към България за изборите зар
 • Днес е Благовещение! Пазете се от самодивите! Днес е Благовещение! Пазете се от самодивите!
 • Библиотеката ще изненада пътуващи с влак със стих на Фотев Библиотеката ще изненада пътуващи с влак със
 • Започва ремонтът на надлеза при Ченгене скеле Започва ремонтът на надлеза при Ченгене скеле
 • Герджиков: Всеки един български гражданин има властта да избере кой да управлява страната ни Герджиков: Всеки един български гражданин има
 • Собственикът на "Каристо" заключил ученик в магазина си и го пребил за една "златна" ябълка Собственикът на "Каристо" заключил ученик в м
 • П.Кънев: Първите 600 х. лв. за здравния факултет са факт П.Кънев: Първите 600 х. лв. за здравния факул
 • Директна предавка: Китай строши рекорда на Зеления ад Директна предавка: Китай строши рекорда на Зе
 • Бизнес лаборатория в Индустриалния парк Бизнес лаборатория в Индустриалния парк
 • С 6D маса прецизират лечението в онкото С 6D маса прецизират лечението в онкото
 • Изборен туризъм в Айтос, откриха избирателни списъци в частен дом Изборен туризъм в Айтос, откриха избирателни
 • Две земетресения във Вранча Две земетресения във Вранча

Не пропускайте