Над 17 000 дела в Районния съд за година

Над 17 000 дела в Районния съд за година

Петък, 17 Февруари 2017 15:33
17 430 са общо разгледаните дела през 2016 г. в Районен съд – Бургас, от които 91% са свършени. 13 796 са приключилите дела със съдебен акт по същество, което е 87% от всички свършени, с 1 %  по-висок процент от предходната година. 724 повече са постъпилите дела в Районен съд – Бургас през 2016 г., от предходната година.

„Магистратите и съдебните служители от Районен съд - Бургас непрекъснато полагат усилия да изпълняват съвестно и компетентно задълженията си, за да отговори съдебната институция на изискванията на обществото. Независимо от тези обстоятелства доверие се гради трудно, поради което си поставяме по-високи цели, включващи по-ефективен достъп до правосъдие, отчетност и прозрачност на работните процеси и правораздаване, основаващо се на върховенството на закона“, с тези думи Административният ръководител – Председател на Районен съд – Бургас, съдия Яна Колева започна отчетността по дейностите, които е осъществил съда през 2016 г.

С цел да подобри организацията на обслужването и улесни достъпа на гражданите, през 2016 г. Бургаският районен съд взе няколко организационни мерки. Служба „Регистратура“ бе преместена от третия етаж на партерния етаж. Обособен бе „фронт офис“ на мястото на служба „Регистратура“, в който е изнесено обслужването по граждански дела. По този начин се осигури възможност за по-качествено и по-бързо обслужване на гражданите, както и се създаде по-добра среда за работа за съдебните деловодители от служба „Гражданско деловодство“. Обособена бе „Каса“ в помещението, в което се извършват копирни услуги на участниците в съдебния процес. През 2016 година се въведе възможност за заплащане на всички такси, събирани  от съда чрез ПОС терминално устройство, което също е важна стъпка в подобряване обслужването на съда.
Още новини от Бургас

Поморие е домакин на международен пленер "Светът е море"

От днес до 25 септември 2015 г. в Поморие ще се проведе традиционният международен пленер по живопис и скулптура „Светът е море“ – 2015.  Той… Прочети още »
 • Петима убити и 40 ранени при атентата в Лондон Петима убити и 40 ранени при атентата в Лондо
 • Промени в разписанието на автобусите за кв. Лозово Промени в разписанието на автобусите за кв. Л
 • Директна предавка: Без изненада - хибриден камион за дълги разстояния от Volvo Директна предавка: Без изненада - хибриден ка
 • Хаос в движението около ЖП гарата - всички светофари светнаха в червено /СНИМКИ/ Хаос в движението около ЖП гарата - всички св
 • Матурите вече на модули и с различна продължителност Матурите вече на модули и с различна продължи
 • Бургаски съдия и тийнейджъри в разговор за Конституцията Бургаски съдия и тийнейджъри в разговор за Ко
 • Започва пръскането срещу комари и кърлежи Започва пръскането срещу комари и кърлежи
 • Избраха кораб за драгирането в Бургаския залив Избраха кораб за драгирането в Бургаския зали
 • Вижте кои ще са големите проекти за Бургас и областта според водача на реформаторите Костадин Марков Вижте кои ще са големите проекти за Бургас и
 • Крадецът, спрян от Никита и Юрий, има 16 присъди зад гърба си Крадецът, спрян от Никита и Юрий, има 16 прис
 • Историческият музей в Приморско отбелязва Деня на Тракия Историческият музей в Приморско отбелязва Ден
 • Честната Стефка, открила и върнала 1750 евро: Преди 20 години върнах 16 000 лева Честната Стефка, открила и върнала 1750 евро:

Не пропускайте