Прегрлед на печата 17.03.2017г.

Прегрлед на печата 17.03.2017г.

Петък, 17 Март 2017 07:31
Успешната борба с корупцията има четири елемента - независима съдебна система, специализирана структура, която да преследва подкупните, ефикасни законови инструменти и административна подкрепа, обясни ръководителката на румънската антикорупционна прокуратура Лаура Кьовеши. Тя е у нас по покана на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и участва в конференция, посветена на румънския антикорупционен модел, пише вестник „Сега“.  И по четирите показателя България се проваля - лично главният прокурор Сотир Цацаров се обяви против идеята за специализирана прокуратура, дори маловажните назначения в системата са политически, а всеобщото мнение е, че и наказателните, и процесуалните закони се нуждаят от ремонт. Може би затова в залата не присъстваше нито един прокурор, нито политик въпреки изпратените им покани.

Комисарят по европейска политика и преговорите за разширяване Йоханес Хан предложи страните от Западните Балкани да създадат единен пазар, който ще позволи отварянето на 80 хил. нови работни места, предава македонската телевизия „Канал 5", цитирана от "Стандарт". Съответната идея Хан изложи в рамките на срещата на високо равнище в Сараево, на която присъстват министър-председателите на Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Черна гора, Албания и Косово.

Криминалисти от Националната следствена служба (НслС) ще използват собствен дрон при наблюдения, огледи и заснемане на местопроизшествия, пише вестник „Труд“.  Летящата платформа ще се пуска при пожари, наводнения, катастрофи или крупни аварии, особено когато са засегнали големи площи. Дронът е купен в края на 2016 г. след трагедията в Хитрино, когато се наложило разследващите да използват дрон на военните. Днес следствените служби в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново получиха общо 6 микробуса, оборудвани с мобилни лаборатории. Те са купени с обществена поръчка с пари от бюджета на прокуратурата.

По 4 нощни заведения на всяко студентско общежитие се падат в Студентски град в столицата. 200 дискотеки и барове работят денонощно в Студентски град в момента, а общежитията са само 50. Това съобщиха за „Монитор“ от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ след последната проверка, правена в района преди месец. Въпреки че кварталът е известен с непрекъснатите купони и впечатляващото съотношение между заведения и места за настаняване, нито една жалба за силен шум не е подадена в администрацията на район „Студентски“ за последната година, показа проверка на „Монитор“.

Още новини от Релакс

Глезят китаристката на Джако със средиземноморски храни

Легендарната китаристка на Майкъл Джексън Дженифър Батън, която ще представи зашеметяващо шоу в Sofia Live Club на 4 юни, e поискала да похапва единствено пресни… Прочети още »
 • ГЕРБ дърпа още на БСП, Реформаторите на кантар ГЕРБ дърпа още на БСП, Реформаторите на канта
 • ГЕРБ-Бургас: Хората в областта отново избраха стабилността и развитието ГЕРБ-Бургас: Хората в областта отново избраха
 • Бургаските затворници избраха БСП, 55,6% избирателна активност в областта Бургаските затворници избраха БСП, 55,6% изби
 • Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителство Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителств
 • Маркет линк стопява дистанцията, РБ на кантар Маркет линк стопява дистанцията, РБ на кантар
 • ГЕРБ води с над 4% на БСП. Вижте първите резултати и разпределението на депутатските места /ОБНОВЕНА/ ГЕРБ води с над 4% на БСП. Вижте първите резу
 • Над 85 000 бургазлии гласуваха, 9 жалби за изборни нарушения в областта Над 85 000 бургазлии гласуваха, 9 жалби за из
 • 19-годишна подкара Ауди напушена 19-годишна подкара Ауди напушена
 • Директна предавка: BMW обяви началото на нова ера /ВИДЕО/ Директна предавка: BMW обяви началото на нова
 • Бургазлийка задигна над 5 бона от мъж и избяга в чужбина Бургазлийка задигна над 5 бона от мъж и избяг
 • Крадец и магазинер си премериха ножовете, бандитът се стресна Крадец и магазинер си премериха ножовете, бан
 • Над 50 000 бургазлии гласуваха до 13:00 часа, активността си остава ниска Над 50 000 бургазлии гласуваха до 13:00 часа,

Не пропускайте