2660 кг риба иззета при нарушения

2660 кг риба иззета при нарушения

Събота, 18 Март 2017 07:20
Общо 2660 кг риба е иззета при нарушения от незаконен улов само в последните 3 дни. Открити са нарушения на разпоредбите на Закона за рибарството и аквакултурите, като са съставени констативни протоколи и актове за административни нарушения.
Част от рибата е върната във водата, а друга част е иззета. Годната за консумация риба е предоставена на социален патронаж – Бургас, а негодната – унищожена.

Вчера проверка в нерегламентиран обект за съхранение на риба в Бургас е установена риба без документи за произход, копие от декларация за произход и документ за първа продажба, търговски или платежен документ. Общото количество риба е 1 822 кг, от които 180 кг са обработени и насочени за екарисаж, останалото количество риба е дарено на социален патронаж гр.Бургас. На нарушителите са съставени съответните актове за нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите.

За проверка от инспектори на ИАРА е спрян автомобил на пътя Меден рудник – Твърдица. Колата, марка „Лада нива“, с врачанска регистрация, е превозвала риба от вида сребриста каракуда /снимката горе/. Общото тегло около 500кг е без документи за произход на рибата. Автомобилът не е лицензиран по Закона за ветеринарно-медицинската дейност. На лицата са съставени два броя АУАН. Рибата е иззета и дарена на Социален патронаж – Бургас.

Инспектори от Стара Загора и Сливен при съвместна проверка на язовир „Жребчево” в местността „Тясното” са открили и извадили 7 хрилни мрежи с обща дължина 520 м, които са на отговорно пазене в териториалното поделение на ИАРА в Сливен. Намерената близо 90 кг риба е върната във водата.

По време на проверка по сигнал на язовир „Розов кладенец” инспектори на поделението на ИАРА в Стара Загора съвместно с РУ Полиция гр. Гълъбово са заловили две лица, извършващи незаконен улов на риба с 5 хрилни мрежи тип "сетка" с обща дължина 250 м и улов от близо 50 кг риба. Съставен е констативен протокол и е заведено досъдебно производство до изясняване на случая.
    
Служителите от ИАРА Пловдив, съвместно с любители риболовци от Фронта за борба с бракониерството на яз.Пясъчник са установили мрежа с дължина 600 м и големина на окото 40-60 мм.От мрежата е освободена и върната в язовира 200 кг каракуда, шаран и бяла риба. Извършителите са установени на място и са им съставени 4 акта за нарушения.Още новини от История и археология

1028 години от българската победа при Траянови врата

Битката при Траянови врата  на 17 август 986 г. е най-голямото поражение, което византийският император Василий II претърпява в походите си за покоряване на България.… Прочети още »
 • Близо 500 електронни цигари иззеха митничарите на Лесово Близо 500 електронни цигари иззеха митничарит
 • Готвачът от "Хепи" с условна присъда за наркотиците Готвачът от "Хепи" с условна присъда за нарко
 • Прокуратурата разследва смъртта на Горан Прокуратурата разследва смъртта на Горан
 • След опасно усложнение в УМБАЛ Бургас спасиха майка и бебе След опасно усложнение в УМБАЛ Бургас спасиха
 • 4 пенсионерки дадоха 20 хил. лв. на измамници 4 пенсионерки дадоха 20 хил. лв. на измамници
 • Заплашиха Механото с бомба Заплашиха Механото с бомба
 • Двама хулигани в ареста за обида на полицаи и за нападение на гражданин Двама хулигани в ареста за обида на полицаи и
 • Преглед на печата 30.03.2017г. Преглед на печата 30.03.2017г.
 • ЦГЧ без вода в четвъртък ЦГЧ без вода в четвъртък
 • Директна предавка: Нема лабаво - Land Rover съвсем „излиза от пътя” Директна предавка: Нема лабаво - Land Rover с
 • Резитба на дърветата затваря улици в Бургас Резитба на дърветата затваря улици в Бургас
 • Жалбата за "Бургас-север" е недопустима, проверяват плажовете по график Жалбата за "Бургас-север" е недопустима, пров

Не пропускайте