Корнелия Нинова от Бургас: Служебното правителство е неадекватно

Корнелия Нинова от Бургас: Служебното правителство е неадекватно

Петък, 17 Март 2017 19:49
Като неадекватно определи лидерът на БСП поведението на български политици и най-вече на служебния кабинет във връзка със случващото се в съседна Турция по отношение вътрешната политика на България. Думите й прозвучаха на сцената на бургаската опера по време на предизборна среща с избиратели, на която бяха представени и кандидатите за депутати.

"Днес въпросът на въпросите е за целостта, суверенитета и сигурността на България и българския народ. Турция заплашва и размахва пръст на цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за партия ДОСТ. Турски посланик участва в агитация в България. От вчера турски кмет иска повече гласове, за да въведат турския език като официален в нашата страна. За нас това е недопустимо и в тази ситуация български лидери, български политици, българското служебно правителство са неадекватни на обстановката. Г-н Борисов днес заявява: "Смекчете тона към Турция!" Неговата турска връзка не е изненада още по времето на посещението му при Ердоган, още от президентските избори, когато партия ДОСТ призоваваше и там, и тук да се гласува за Цецка Цачева. Г-н Борисов, признайте си за тази връзка и кажете имате ли зависимости там", призова от Бургас Нинова и добави по темата: "Служебното правителство за нас е изненада. Днес г-н Герджиков заявява: "Знаем какво се случва и това не ни хареса". В същото време той препращал за отговор на въпроси към министър Стефан Янев, който от своя страна "ще осигури свободен коридор за влизане на автобуси със желаещи да гласуват в България". Нинова се презастрахова за това, че президентът Радев е назначил това правителство с думите: "Когато става въпрос за България няма наши и ваши".

С уверението, че няма да праща тайни SMS-и на Герджиков, от Бургас тя го призова: "Кажете, че не може чужда държава да определя вътрешните дела на България!", както и да предприеме действия. Като адекватни такива тя посочи прекратяване веднага на концесията за летище София, "която се готви да се даде на турска фирма", както и отмяна на постановление 208 за заселване на бежанци в българските общини.Благодарности към жителите на Бургас и областта за силната подкрепа и енергия, която дават за успеха на социалистите в предстоящите избори, лидерът на БСП Корнелия Нинова изказа пред членовете и симпатизантите в претъпканата зала на операта. Тя им благодари за подкрепата за промяната, започнала с избора на президент и вицепрезидент, промяната вътре в партията и призова за продължение на 26.03. с промяна на България. Тя очерта и основните акценти на тази промяна, припомняйки че БСП е единствената партия приела всеки неин член да гласува за избор на председател, както и това лидерът на партията да не я води повече от 8 години, а също и мандатност на депутатите в парламента не повече от 12 години. Нинова обеща тези принципи да се спазват и когато поеме управлението. "Променихме себе си. Дайте ни доверието си, за да променим България", поиска от Бургас Нинова и посочи, че промяната е подчинена на две големи цели. "България изчезва и ако не направим всички, за да се спасим от демографската катастрофа няма да ни има като народ. Втората цел, която си поставяме - да ликвидираме паралелната държава, която преходът създаде. Онази паралелна държава, която отне здравеопазването, образованието, справедливостта, почтените доходи и, която краде 10 млрд. годишно от българския народ.Имаме воля и решимост да спрем паралелната държава".Нинова наблегна на необходимостта от засилване на българското производство. Затова БСП прави фонд "Индустрия" за развитие на предприятията. Тя обеща таван на субсидиите на земеделските производители, "защото не може повече 10 големи в България да взимат всичко", за да се преразпределят субсидиите на малките  и средни  земеделски производители. Тяхната продукция трябва да намери място в чуждите търговски вериги, като за целта те "ще продават 50% български стоки".

"Не искаме в Европа да ни считат за втора ръка хораи да ни изпращат второ качество храни. Присъединяваме се към Вишеградската четворка и казваме: "Не на Европа на двойния стандарт".

Нинова наблегна и на някои акценти от предизборната програма на социалистите, насочени към младите и тяхната реализация, здравеопазването, образованието, културата, грижата към пенсионерите чрез актуализация на пенсиите.Преди нея водачът на листата за Втори МИР-Бургас Петър Кънев пое твърди ангажименти, свързани с инфраструктурата на Бургас и региона, Закона за туризма, рибарството и аквакултурите, Странджа, "която от седмица-две не е икономически проект, а политически, предвид това, което става на юг от нас. Пътищата, ловните стопанства, има много неща, които трябва да свършим", дабови още Кънев и  поска подкрепа за победа, за да се осъществи всичко онова, което е поета като ангажимент по време на стотиците предизборни срещи в региона.

На сцената бяха поканени и 27-те кандидати за депутати от Втори МИР-Бургас


Викове "Победа", "БСП" огласяха непрекъснато залата. Идеите, които Нинова и Кънев споделиха с хората предизвикаха бурни овации.
Още новини от Бургас

Хванаха двойния убиец /ОБНОВЕНА /

Избягалият след извършване на двойното убийство мъж вече е задържан, съобщиха от полицията. Това е 52-годишният Драгия Р. от Бургас, който около 13.38 ч. днес… Прочети още »
 • ГЕРБ дърпа още на БСП, Реформаторите на кантар ГЕРБ дърпа още на БСП, Реформаторите на канта
 • ГЕРБ-Бургас: Хората в областта отново избраха стабилността и развитието ГЕРБ-Бургас: Хората в областта отново избраха
 • Бургаските затворници избраха БСП, 55,6% избирателна активност в областта Бургаските затворници избраха БСП, 55,6% изби
 • Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителство Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителств
 • Маркет линк стопява дистанцията, РБ на кантар Маркет линк стопява дистанцията, РБ на кантар
 • ГЕРБ води с над 4% на БСП. Вижте първите резултати и разпределението на депутатските места /ОБНОВЕНА/ ГЕРБ води с над 4% на БСП. Вижте първите резу
 • Над 85 000 бургазлии гласуваха, 9 жалби за изборни нарушения в областта Над 85 000 бургазлии гласуваха, 9 жалби за из
 • 19-годишна подкара Ауди напушена 19-годишна подкара Ауди напушена
 • Директна предавка: BMW обяви началото на нова ера /ВИДЕО/ Директна предавка: BMW обяви началото на нова
 • Бургазлийка задигна над 5 бона от мъж и избяга в чужбина Бургазлийка задигна над 5 бона от мъж и избяг
 • Крадец и магазинер си премериха ножовете, бандитът се стресна Крадец и магазинер си премериха ножовете, бан
 • Над 50 000 бургазлии гласуваха до 13:00 часа, активността си остава ниска Над 50 000 бургазлии гласуваха до 13:00 часа,

Не пропускайте