Дончев в Бургас: Стига разделение. България е силна, когато сме обединени

Дончев в Бургас: Стига разделение. България е силна, когато сме обединени

Петък, 17 Март 2017 20:14
Ако държавата на помага в развитието на бизнеса, то поне трябва да се старае да не му пречи. Това каза водачът на листата за 7 МИР Томислав Дончев при посещението си в града ни. Той участва в среща-дискусия „Представяне на програмата на Политическа партия ГЕРБ в областта на икономиката и енергетиката”, която се проведе в конферентната зала на хотел „Приморец“. Политиките в двата сектора бяха представени още от Ивелина Василева, водач на листата на ПП ГЕРБ в Бургас, Жечо Станков, зам.-министър на енергетиката във втория кабинет „Борисов“ и кандидат за народен представител от листата на ПП ГЕРБ, както и Димитър Николов, кмет на Община Бургас.

"Едно от най-големите ми желания е да престанем да разделяме българското общество. Страната ни е била силна в тези моменти, когато всички гледат в една посока напред. Сега всичко се поставя под въпрос - от членството ни в ЕС до пазарната икономика, но трябва да знаем, че без стабилност не може да има развитие. Има много хора, които обещават, че ще дадат много, но не отговарят какво ще вземат преди това", заяви Дончев.

Той допълни, че в средните училища един от големите проблеми са учениците, които отпадат от образованието. "Ако едно дете не ходи на училище то не може да смята и пише. Така не може да се намери работа и след 10 години вероятността е голяма то да бъде криминален елемент или да разчита изцяло на помощ от държавата. Не е оправдание, че в страната ни има семейства, за които образованието не е ценност. Целият апарат на държавната машина трябва да се впрегне и да се намеси в подобни случаи, ако трябва и със съдействието на полицията", каза още той.

Дончев също така посочи, че един от приоритети на ГЕРБ е образованието. Според него на страната ни са нужни добре обучени специалисти, които да остават да работят тук и да създават конкурентна среда. "Ефектът от подобни хора ще бъде по-силен, от която и да е инвестиция. Има много какво да направим в сферата на висшето образование. То трябва да бъде насочено не към бройката на завършилите, а към качеството на обучението. Има учебни заведения, които просто печатат дипломи, а студените са със знания, които са много под необходимото ниво", каза той.
Водачът на листата Ивелина Василева заяви от своя страна, че от ГЕРБ имат още много какво да наградят в Бургас. "Ние няма да се откажем да инвестираме в региона. Сред приоритетите ни са здравеопазването, икономиката, образованието и безопасността на хората. В регионалната ни програма важните за нас точки са размразяването и продължаването на програмата за безплатното саниране. Нашата цел е след това тя да обхване и по-малките жилищни сгради. Изграждането на четирилентов път до Слънчев бряг също е сред нашите приоритети, както и завършването на спортната зала Арена-Бургас", каза още тя.

Според Жечо Станков в последните 2 години ГЕРБ са работили с ясна посока за развитие. "Дадохме шанс на компаниите, в един свободен пазар, да избират своите енергийни доставчици. За първи път в новата ни история можем да се похвалим, че страната ни има нов интерконектор - този с Румъния. Целта ни е да имаме подобна връзка и с Гърция, която ще донесе нови енергийни доставчици на нашите пазари", заяви той.


Още новини от Страната

ГЕРБ и министър Ненчев нямали разногласия

След спешна среща в Народното събрание ръководството на парламентарната група на ГЕРБ и военният министър Николай Ненчев обявиха, че нямат разногласия. До нея се стигна,… Прочети още »
 • Близо 500 електронни цигари иззеха митничарите на Лесово Близо 500 електронни цигари иззеха митничарит
 • Готвачът от "Хепи" с условна присъда за наркотиците Готвачът от "Хепи" с условна присъда за нарко
 • Прокуратурата разследва смъртта на Горан Прокуратурата разследва смъртта на Горан
 • След опасно усложнение в УМБАЛ Бургас спасиха майка и бебе След опасно усложнение в УМБАЛ Бургас спасиха
 • 4 пенсионерки дадоха 20 хил. лв. на измамници 4 пенсионерки дадоха 20 хил. лв. на измамници
 • Заплашиха Механото с бомба Заплашиха Механото с бомба
 • Двама хулигани в ареста за обида на полицаи и за нападение на гражданин Двама хулигани в ареста за обида на полицаи и
 • Преглед на печата 30.03.2017г. Преглед на печата 30.03.2017г.
 • ЦГЧ без вода в четвъртък ЦГЧ без вода в четвъртък
 • Директна предавка: Нема лабаво - Land Rover съвсем „излиза от пътя” Директна предавка: Нема лабаво - Land Rover с
 • Резитба на дърветата затваря улици в Бургас Резитба на дърветата затваря улици в Бургас
 • Жалбата за "Бургас-север" е недопустима, проверяват плажовете по график Жалбата за "Бургас-север" е недопустима, пров

Не пропускайте