Боговете на снукъра Стивън Хендри и Рони О'Съливан ще мерят сили в Летния театър

Боговете на снукъра Стивън Хендри и Рони О'Съливан ще мерят сили в Летния театър

Неделя, 19 Март 2017 15:21
Двете най-големи легенди на снукъра Стивън Хендри и Рони О'Съливан ще премерят сили в демонстративен мач в Летния театър в Бургас. Датата на епичната битка между двамата титани в този спорт е 8 септември. Организаторите на събитието, в лицето на Олег Велинов, председател на УС на "Българска снукър федерация", са отправили и молба към Община Бургас за финансово подпомагане в размер на 30 000 лева.  Предложението вече бе разгледано по време на заседанието на Постоянната комисия по младежта и спорта, където бе взето решението спортната проява да бъде подпомогната с 20 000 лева. Самият общ бюджет на събитието е в размер на 160 000 лева, като от него 110 000 лева отиват само за хонорарите на две легенди.

Рони О'Съливан е английски професионален състезател по снукър с 5 Световни титли зад гърба си. Неговият бърз начин на игра му печели прозвището Ракетата, а освен това е наричан и Магьосника. Смятан е от много свои колеги и почитатели на снукъра за един от най-талантливите играчи в историята на този спорт. Известен е като много темпераментен играч.

Личният живот на О'Съливан е добре известен. През 1992 година, бащата на Рони е осъден за убийство, което се е случило при жестоко сбиване в нощен бар в Челси. Съдът е осъдил баща му на доживотен затвор, но с право за подаване на молба за освобождаване след 18 години престои в килията. Така в средата на ноември 2010 Роналд-старши е окончателно освободен от затвора. По този начин живота дава шанс на сина му да осъществи своята мечта която Ракетата не веднъж е споделял, а именно – да спечели Световната титла пред очите на татко си. Рони О`Съливан има общо 44 титли, като баща му не е виждал на живо нито един от неговите запомнящи се триумфи.

Стивън Хендри, който от своя страна е шотландец, е седемкратен световен шампион по снукър — рекорд в най-новата история на този спорт. Той е считан за един от най-добрите играчи за всички времена. Печели първата си световна титла през 1990 едва на 21 години и така става най-младият световен шампион. Доминира в снукъра през 90-те години. Последната му световна титла е от 1999 и по този начин надминава 6-те титли на другия доминант в световния снукър в неговата най-нова история — Стив Дейвис.

Така през септември бургазлии за втори път ще могат да се докосат до магията на големия скукър. През 2015 година в зала "Младост" се състоя и демонстративната среща между Шон Мърфи и Стюърт Бингам, тогава това бе повторение на финала за Световната купа игран от двамата - спечелен от Бингам.

Още новини от Страната

Бунтът в Харманли организиран по Фейсбук

Бунтът в бежанския лагер в Харманли е бил организиран в социалните мрежи, и най вече във Фейсбук. До това заключение са стигнали разследващи, които от… Прочети още »
 • Окончателно: Без пръстови отпечатъци в болниците! Окончателно: Без пръстови отпечатъци в болниц
 • Директна предавка: Бог Арес си има…бълха Директна предавка: Бог Арес си има…бълха
 • Затварят за няколко часа ул. „Лазар Маджаров“ Затварят за няколко часа ул. „Лазар Маджаров“
 • Контрабандни пестициди на Лесово Контрабандни пестициди на Лесово
 • Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси правата в съда Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси п
 • Следизборен подарък: Скок на цените на парното и тока Следизборен подарък: Скок на цените на парнот
 • Съкращения в четири общински предприятия Съкращения в четири общински предприятия
 • Балообразуването след VІІ кл. с различни предмети за всяка паралелка Балообразуването след VІІ кл. с различни пред
 • 12 години на рецидивист за блудство с две деца 12 години на рецидивист за блудство с две дец
 • Оповестиха мотивите за оправдателната присъда по делото на Петър Низамов Оповестиха мотивите за оправдателната присъда
 • Награждават през април героите Никита и Юрий Награждават през април героите Никита и Юрий
 • Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съветници Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съвет

Не пропускайте