С близо 2 млн.лв. изграждат нови улици и паркоместа в Северна промишлена зона

С близо 2 млн.лв. изграждат нови улици и паркоместа в Северна промишлена зона

Неделя, 19 Март 2017 11:40
С близо 2 млн. лева ще бъдат изградени нови улици и създадени нови паркоместа в Промишлена зона „Север“ на Бургас. Обществената поръчка вече е стартира, като целият обект обхваща строителството на три основни улици и изграждане на обособени паркоместа в обхвата на съществуващо локално платно.  Очакваният резултат е изграждането на една добра пътна мрежа на територията на зоната. Паралелно изграждане на пътната мрежа е от изключително значение за ефективното и ефикасно изпълнение на инвестиционните намерения на инвеститорите, придобили терени в Индустриалната зона. Прогнозна стойност в 1 674 949 лева без ДДС.

"Възлагането на поръчката на един изпълнител ще гарантира единна технология на изграждане на пътната мрежа. Строителството на пътищата в Индустриалния парк е ключов елемент в развитието му, който е необходим за изпълнение на задълженията на инвеститорите за осъществяване на инвестиционните им намерения, което пък от друга страна благоприятства и за стимулиране на развитието на икономиката в Бургас", се пише още в документацията по поръчката.

Припомняме, че в Индустриален и логистичен парк – Бургас, разположен в зона "Север", вече 18 компании закупиха терени, а 13 от тях вече започнаха да изграждат своите индустриални сгради. "Това е логистичен парк, който развиваме заедно с държавното предприятие "Индустриални зони". Бихме искали на същия принцип да развием и зона "Равнец", защото тя е с много голяма площ от 3500 дка, с осигурени комуникации. Бургас е много ощетен от страна на свободни индустриални площи заради изискването на "Натура", заради резерватите наоколо трудно се намират големи комасирани терени", заявява в интервю за Капитал бургаският кмет Димитър Николов.

Още новини от Бургас

Италиански завод в Айтос с вносна суровина

Както вече BurgasNews съобщи, италиански инвеститори проявяват интерес за изграждане на завод край Айтос. "Идеята е в суров вид. Идеята е на частен терен, който… Прочети още »
 • Окончателно: Без пръстови отпечатъци в болниците! Окончателно: Без пръстови отпечатъци в болниц
 • Директна предавка: Бог Арес си има…бълха Директна предавка: Бог Арес си има…бълха
 • Затварят за няколко часа ул. „Лазар Маджаров“ Затварят за няколко часа ул. „Лазар Маджаров“
 • Контрабандни пестициди на Лесово Контрабандни пестициди на Лесово
 • Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси правата в съда Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси п
 • Следизборен подарък: Скок на цените на парното и тока Следизборен подарък: Скок на цените на парнот
 • Съкращения в четири общински предприятия Съкращения в четири общински предприятия
 • Балообразуването след VІІ кл. с различни предмети за всяка паралелка Балообразуването след VІІ кл. с различни пред
 • 12 години на рецидивист за блудство с две деца 12 години на рецидивист за блудство с две дец
 • Оповестиха мотивите за оправдателната присъда по делото на Петър Низамов Оповестиха мотивите за оправдателната присъда
 • Награждават през април героите Никита и Юрий Награждават през април героите Никита и Юрий
 • Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съветници Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съвет

Не пропускайте