Реформаторите: Спокойствието на малкия и среден бизнес е приоритет за нас

Реформаторите: Спокойствието на малкия и среден бизнес е приоритет за нас

Неделя, 19 Март 2017 19:46
Основен  приоритет за нас  е развитието на малкия и среден бизнес чрез увеличаване на прага на регистрация по ДДС от 50 000лв. на 200 000лв. Това заяви пред жители на Несебър инж. Костадин Марков, който е водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен”. В морския град коалицията представи листата си с кандидати за народни представители при засилен интерес.

 „В Несебър има много представители на малкия и среден бизнес и увеличаването на прага на регистрация по ДДС ще им позволи да работят спокойно”, добави инж. Марков. Като народен представител от Бургаски регион в последното Народно събрание той беше единственият, който повдигна темата и директно зададе въпрос на Бойко Борисов за безпрецедентните проверки в Слънчев бряг миналото лято, които се случиха в разгара на сезона. Инж. Марков отговори и на редица въпроси, показвайки, че познава важните за Несебър теми в детайли.

На представянето на листата присъстваха още д-р Георги Митев, адв. Здравко Костов, д-р Васил Костадинов,  Камелия Николова, доц. д-р Пенка Георгиева и арх. Румен Троев.

„Здравеопазването заема важно място в програмата на Реформаторския блок. Нашите цели са въвеждане на национални профилактични кампании, които да обхващат жителите на всички населени места. Обръщаме особено внимание и на развитието на електронното здравеопазване, така че на пациентите да не се налага, когато отиват на лекар,  да носят   рецептурните си  книжки  и куп други документи”, заяви четвъртият в листата д-р Васил Костадинов. Той запозна несебърлии и с идеята си за Общински здравни каси, които да подпомагат достъпа до прегледи и изследвания.

„В Несебър има много сезонни работници, за които подобен общински фонд ще е улеснение”, допълни д-р Костадинов. Несебърлии задаваха и много въпроси, свързани с начините за преодоляване на демографската криза и достъпа до по-добро образование. „Как ще се справите с това, че в момента деца от малцинствата раждат деца и получават помощи за тях?”, попита един от присътващите в залата.

„От Реформаторския блок настояваме детски надбавки да се получават  единствено,  ако родителите полагат усилия детето им да посещава училище и да постига добри резултати. И тук става дума детето реално да ходи на училище. Искаме и право на обезщетение при безработица да се получава само при завършен първи гимназиален етап”, каза още инж. Марков.

Доц. д-р Пенка Георгиева от своя страна сподели, че бъдещето на страната е свързано с високите технологии.„Високотехнологичните браншове предполагат и вдигане на заплатите, но за кадри, които са добре образовани”, каза доц. д-р Георгиева.

В края на срещата инж. Костадин Марков призова десните хора да подкрепят Реформаторския блок. „Ние сме единствения смислен избор и единствените от автентичната десница, които имат шанса да влязат в следващото Народно събрание”, каза инж. Марков.

Още новини от Бургас

За кого в областта имаше работа през 2016-та?

През 2016 г. икономически активните лица на възраст 15 - 64 навършени години в област Бургас са 190.5 хил. В сравнение с 2015 г. коефициентът… Прочети още »
 • Окончателно: Без пръстови отпечатъци в болниците! Окончателно: Без пръстови отпечатъци в болниц
 • Директна предавка: Бог Арес си има…бълха Директна предавка: Бог Арес си има…бълха
 • Затварят за няколко часа ул. „Лазар Маджаров“ Затварят за няколко часа ул. „Лазар Маджаров“
 • Контрабандни пестициди на Лесово Контрабандни пестициди на Лесово
 • Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси правата в съда Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси п
 • Следизборен подарък: Скок на цените на парното и тока Следизборен подарък: Скок на цените на парнот
 • Съкращения в четири общински предприятия Съкращения в четири общински предприятия
 • Балообразуването след VІІ кл. с различни предмети за всяка паралелка Балообразуването след VІІ кл. с различни пред
 • 12 години на рецидивист за блудство с две деца 12 години на рецидивист за блудство с две дец
 • Оповестиха мотивите за оправдателната присъда по делото на Петър Низамов Оповестиха мотивите за оправдателната присъда
 • Награждават през април героите Никита и Юрий Награждават през април героите Никита и Юрий
 • Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съветници Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съвет

Не пропускайте