Spirit of Burgas бил наркомански събор. Повече пари за Младежки глас

Spirit of Burgas бил наркомански събор. Повече пари за Младежки глас

Четвъртък, 13 Февруари 2014 12:26
Spirit of Burgas е извратено мероприятие, пълно с наркомани и подлудяващо Бургас. Това мнение изрази Валентин Касабов от НФСБ по време на дебатите за Бюджет 2014. Той поиска парите за фестивала да бъдат взети и дадени на онкоболните и диабетиците.  Руслан Карагьозов от ГЕРБ отговори, че пари не трябва да се взимат и там. "Г-н Касабов, не може да правите подобни твърдения за посетители на фестивала. Той е едно от най-добрите музикални събития в страната. Недоволство имаше само през първата година, а млади хора от цялата страна могат да видят любимите си групи. Средствата за издръжката му е намалена с над 2, 5 пъти., повече не може", поясни той. Касабов не остана доволен от казаното от Карагьозов и продължи с нападките. "Трябваше да спрем да издържаме "Spirit og Burgas" още преди години. Мога да правя каквито си искам квалификации. Знаете ли колко са онкоболните в Бургас, а за тях пари няма да има. Очевидно важни са интересите на ГЕРБ. Обяснете на болните хора за вашите искания", каза той.

Красимира Маркович от ГЕРБ поиска пък още 10 000 лева да бъдат прибавени към пенсионерските клубове, 10 000 към други НПО-та и 1000 към сдружение "Младежки глас". Парите да бъдело извадени от пътна поддръжка. "Как може за Младежки глас да давате пари, а да оставате онколобните без средства. Стига сте си бутали младежката структура на ГЕРБ, защото това е едно безобразие", заяви отново Касабов. Против допълнителните пари за "Младежки глас" се обяви и Евгений Мосинов от БСП. "Засрамете се. Сред общинските съветници на ГЕРБ има членове на това сдружение. Не сте деца, можете да се издържате сами", каза той.

Антон Берданков от ГЕРБ отговори на Касабов, че "Младежки глас" има над 2000 члена, като сдружението постоянно помагало на младите хора. "Не става само с история, трябват и младежи. Те трябва да се подкрепят. Нека младите хора от другите политически групи също да участват. Нужно е да инвестираме в тях, защото така ще успеем", каза още Димитър Людиев от ГЕРБ. От НФСБ продължиха с атаката и Валентин Касабов, предложи за Младежки глас да останат с 2 000 лева, а останалите пари да отидат за диабетиците и онкоболните. Той също така поиска да бъдат взети пари от Spirit of Burgas.

Още новини от Бургас

Щетите след вчерашните порои са за около 3 млн. лв.

Пред журналисти в Бургас по време на откриване на пътен възел "Запад" министърът на регионалното развитие съобщи, че обстановката след проливните дъждове в Бургаска област,… Прочети още »
 • LED лампи в "Славейков", "Зорница" и "Изгрев" за над 5 млн. лв. LED лампи в "Славейков", "Зорница" и "Изгрев"
 • По-изгодните винетки за колите ще влязат в сила чак от 2018 г. По-изгодните винетки за колите ще влязат в си
 • Океански пришълец спасява храната на рибите в Черно море Океански пришълец спасява храната на рибите в
 • Нови случаи на птичи грип в Бургаско Нови случаи на птичи грип в Бургаско
 • Разбиха мрежа за незаконен трафик на културни и исторически ценности Разбиха мрежа за незаконен трафик на културни
 • Директна предавка: Duster не мирясва Директна предавка: Duster не мирясва
 • Много близнаци и повече момченца в Бургас Много близнаци и повече момченца в Бургас
 • Подписаха договор за пречиствателната станция на Приморско Подписаха договор за пречиствателната станция
 • Нови глоби за шофьори-джигити Нови глоби за шофьори-джигити
 • Жълт код за студ в цялата страна Жълт код за студ в цялата страна
 • Приморско и Айтос ще имат водни цикли Приморско и Айтос ще имат водни цикли
 • Шеф Андре Токев излиза на бургаската кулинарна сцена в събота Шеф Андре Токев излиза на бургаската кулинарн

Не пропускайте