Spirit of Burgas бил наркомански събор. Повече пари за Младежки глас

Spirit of Burgas бил наркомански събор. Повече пари за Младежки глас

Четвъртък, 13 Февруари 2014 12:26
Spirit of Burgas е извратено мероприятие, пълно с наркомани и подлудяващо Бургас. Това мнение изрази Валентин Касабов от НФСБ по време на дебатите за Бюджет 2014. Той поиска парите за фестивала да бъдат взети и дадени на онкоболните и диабетиците.  Руслан Карагьозов от ГЕРБ отговори, че пари не трябва да се взимат и там. "Г-н Касабов, не може да правите подобни твърдения за посетители на фестивала. Той е едно от най-добрите музикални събития в страната. Недоволство имаше само през първата година, а млади хора от цялата страна могат да видят любимите си групи. Средствата за издръжката му е намалена с над 2, 5 пъти., повече не може", поясни той. Касабов не остана доволен от казаното от Карагьозов и продължи с нападките. "Трябваше да спрем да издържаме "Spirit og Burgas" още преди години. Мога да правя каквито си искам квалификации. Знаете ли колко са онкоболните в Бургас, а за тях пари няма да има. Очевидно важни са интересите на ГЕРБ. Обяснете на болните хора за вашите искания", каза той.

Красимира Маркович от ГЕРБ поиска пък още 10 000 лева да бъдат прибавени към пенсионерските клубове, 10 000 към други НПО-та и 1000 към сдружение "Младежки глас". Парите да бъдело извадени от пътна поддръжка. "Как може за Младежки глас да давате пари, а да оставате онколобните без средства. Стига сте си бутали младежката структура на ГЕРБ, защото това е едно безобразие", заяви отново Касабов. Против допълнителните пари за "Младежки глас" се обяви и Евгений Мосинов от БСП. "Засрамете се. Сред общинските съветници на ГЕРБ има членове на това сдружение. Не сте деца, можете да се издържате сами", каза той.

Антон Берданков от ГЕРБ отговори на Касабов, че "Младежки глас" има над 2000 члена, като сдружението постоянно помагало на младите хора. "Не става само с история, трябват и младежи. Те трябва да се подкрепят. Нека младите хора от другите политически групи също да участват. Нужно е да инвестираме в тях, защото така ще успеем", каза още Димитър Людиев от ГЕРБ. От НФСБ продължиха с атаката и Валентин Касабов, предложи за Младежки глас да останат с 2 000 лева, а останалите пари да отидат за диабетиците и онкоболните. Той също така поиска да бъдат взети пари от Spirit of Burgas.

Още новини от Бургас

Чака се засилен трафик. Въвеждат ограничения за камиони

В края на серията от четири почивни дни се очаква засилен трафик по пътищата на страната. Между 14.00 и 20.00 часа днес се ограничава движението… Прочети още »
 • Сблъсъци в Бродилово заради тричането Сблъсъци в Бродилово заради тричането
 • Приморско посреща Баба Марта с арт работилница Приморско посреща Баба Марта с арт работилниц
 • Най-лесният маршрут до киносалоните в Бургас Най-лесният маршрут до киносалоните в Бургас
 • Деца показаха ръчно изработени кукерски маски Деца показаха ръчно изработени кукерски маски
 • 14 училища от региона в надпреварата по Spelling Bee 14 училища от региона в надпреварата по Spell
 • Търсят финансиране за пречиствателните станции в Ахтопол и Синеморец Търсят финансиране за пречиствателните станци
 • Ще укрепват тунела в Руенско, ограничават пътуването на МПС Ще укрепват тунела в Руенско, ограничават път
 • Приемат проекти за аквакултурни стопанства по програма Рибарство Приемат проекти за аквакултурни стопанства по
 • Денислав с метамфетамина остава в ареста Денислав с метамфетамина остава в ареста
 • Директна предавка: Над 3,4 млн. коли оправиха VW Group Директна предавка: Над 3,4 млн. коли оправиха
 • Първа копка на еко градината в "Меден рудник" Първа копка на еко градината в "Меден рудник"
 • ЕСТАТ: Бургазлии одобряват новото строителство в града ЕСТАТ: Бургазлии одобряват новото строителств

Не пропускайте