Сливенският банков обирджия остава за 15 години в затвора

Сливенският банков обирджия остава за 15 години в затвора

Сряда, 19 Февруари 2014 16:26
Наказание 15 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим да изтърпи Стефан Петров Стефанов от Сливен,  постанови Апелативен съд – Бургас. С решение от 19.02.2014 г. въззивният съд потвърди присъдата на Окръжен съд – Сливен, в частта, с която подсъдимият Стефанов е признат за виновен за опит за въоръжен грабеж на сливенска банка и осъден на 12 години лишаване от свобода. Като това наказание е било увеличено с още 3 години лишаване от свобода в размер на 15 години лишаване от свобода.

Делото бе разгледано отново след като Върховният касационен съд отмени решение на Апелативен съд – Бургас от 05.07.2013 г. само относно размера на наложеното на подсъдимия Стефанов наказание, а потвърди съдебния акт в останалата му част. В днешното си решение Апелативен съд – Бургас посочва, че след неколкократно разглеждане на делото от три съдебни инстанции, той трябва да обсъди законосъобразността и справедливостта на наложеното от първата инстанция наказание за извършеното от подсъдимия престъпление по чл. 199 ал. 2 т. 2 и т3. от НК и за справедливия размер на увеличението му.

При настоящото разглеждане на делото, Апелативен съд – Бургас, намира, че Окръжен съд – Сливен, законосъобразно е признал Стефанов за виновен за извършения опит за грабеж от банков клон като е отчел доминиращата роля на отегчаващите вината обстоятелства.

Апелативен съд – Бургас, намира, че определеното наказание от 12 години лишаване от свобода е основателно завишено с 3 години лишаване от свобода. С решението си от 6 януари 2014 г. Върховният касационен съд потвърждава акта на Апелативен съд – Бургас в гражданската му част за присъденото обезщетение на пострадалия в размер на 160 хил. лв.

Още новини от Бургас

С проект ще рехабилитират пречиствателното съоръжение в Лозенец

Пречиствателното съоръжение в Лозенец се нуждае от рехабилитация и разширение, каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева при откриването на пречиствателната станция в… Прочети още »
 • Контрабандни пестициди на Лесово Контрабандни пестициди на Лесово
 • Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси правата в съда Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси п
 • Следизборен подарък: Скок на цените на парното и тока Следизборен подарък: Скок на цените на парнот
 • Съкращения в четири общински предприятия Съкращения в четири общински предприятия
 • Балообразуването след VІІ кл. с различни предмети за всяка паралелка Балообразуването след VІІ кл. с различни пред
 • 12 години на рецидивист за блудство с две деца 12 години на рецидивист за блудство с две дец
 • Оповестиха мотивите за оправдателната присъда по делото на Петър Низамов Оповестиха мотивите за оправдателната присъда
 • Награждават през април героите Никита и Юрий Награждават през април героите Никита и Юрий
 • Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съветници Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съвет
 • Следизборната сесия - конгрес на победителите Следизборната сесия - конгрес на победителите
 • Най-мощното новолуние сбъдва желания Най-мощното новолуние сбъдва желания
 • Директна предавка: По колко печелят големите от всяка продажба? Директна предавка: По колко печелят големите

Не пропускайте