Чешки полицаи ще пазят Приморско и това лято

Чешки полицаи ще пазят Приморско и това лято

Събота, 07 Юни 2014 12:00
Първите чешки туристи вече са в Приморско, съобщи за BurgasNews кметът на общината Димитър Германов. Приморско се посещава по традиция предимно от чехи. До момента от туроператорите не са постъпили информации за откази или прекомерни записвания."Тази година отново на база на сключен договор между министерствата на вътрешните работа на България и Чехия ще бъдат командировани чешки полицаи. Те ще се грижат за контактите между туристите и органите на реда. Уговорено е през сезона да бъдат изпратени трима полицаи", посочи Германов. Чехите ще работят с българските си колеги основно в Китен и Приморско, където се очакват голям брой туристи от тази страна. От вътрешността на страната също ще бъдат командировани наши полицаи. "Вече е подписан договор с МВР и през цялото лято броят на полицаите ще бъде повишен. Общината е ангажирана с издръжката им, като неин ангажимент е осигуряването на квартири", уточни Германов.

Кметът е умерен оптимист по отношение на руските туристи. "Посещенията им са насочени предимно към закупуване на недвижимости", добави той. Припомняме, че на туристическото изложение Mitt в Москва към Община Приморско интерес проявиха Беларус, Армения, Казахстан заради мистичните местности на Странджа планина и тракийското светилище Бегликташ. Общината залага и на водолазните си школи, които удължават сезона за чужденците до средата на октомври.

Не на последно място за привличане на повече туристи и удължаване на сезона значение има и културната програма. За летния сезон тя отново е наситена. Набляга се на фестивали, чиито домакини ще са Приморско и Китен. "Подписахме вече договора за фестивала на екстремните спортове, който ще се състои в началото на септември", похвали се Германов. Повече от културните прояви са фолклорни фестивали и концерти, събори, танцови турнири, пленери за млади автори и деца.

За този сезон община Приморско е обновила част от инфраструктурата. Две основни улици са асфалтирани преди лятото. Разкриват се нови търговски зони за улична търговия. Те са в района на морската градина. По този начин се удовлетворяват намеренията на местните търговци да развиват бизнес през лятото, като дейностите са различни.

Още новини от Бургас

Общинският съветник Нестор Христов с приемен ден

Общинският съветник от ГЕРБ Нестор Христов ще има приемен ден на 3 юли (четвъртък) от 14.30 ч. в централата на партията в Бургас. Тя се… Прочети още »
 • Автобус пламна на автогара "Запад" /СНИМКА/ Автобус пламна на автогара "Запад" /СНИМКА/
 • ГЕРБ с обещание: Ефективни присъди за каналджиите ГЕРБ с обещание: Ефективни присъди за каналдж
 • Смел граничар влязъл в горящия камион, за да спаси мигратите /СНИМКИ/ Смел граничар влязъл в горящия камион, за да
 • Костадин Марков: Реформаторският блок е автентичната десница на България, нека се обединим в неделя Костадин Марков: Реформаторският блок е автен
 • Директна предавка: Идва наследникът на легендата Директна предавка: Идва наследникът на легенд
 • Измамна схема с подвеждане на роми за социални помощи в Бургас Измамна схема с подвеждане на роми за социалн
 • Руска Бояджиева към недоволните бургазлии: Транспортната схема не е за 200 човека, а 200 000 Руска Бояджиева към недоволните бургазлии: Тр
 • Общината прибави към автопарка си два електромобила Общината прибави към автопарка си два електро
 • Внимание: Ало измамниците в атака, старец за малко да изтегли над 50 бона Внимание: Ало измамниците в атака, старец за
 • Областният подписа договора за почистването на Вая Областният подписа договора за почистването н
 • За кого в областта имаше работа през 2016-та? За кого в областта имаше работа през 2016-та?
 • Бандитът без книжка с дрогата се забил в спряна полицейска кола Бандитът без книжка с дрогата се забил в спря

Не пропускайте