Чешки полицаи ще пазят Приморско и това лято

Чешки полицаи ще пазят Приморско и това лято

Събота, 07 Юни 2014 12:00
Първите чешки туристи вече са в Приморско, съобщи за BurgasNews кметът на общината Димитър Германов. Приморско се посещава по традиция предимно от чехи. До момента от туроператорите не са постъпили информации за откази или прекомерни записвания."Тази година отново на база на сключен договор между министерствата на вътрешните работа на България и Чехия ще бъдат командировани чешки полицаи. Те ще се грижат за контактите между туристите и органите на реда. Уговорено е през сезона да бъдат изпратени трима полицаи", посочи Германов. Чехите ще работят с българските си колеги основно в Китен и Приморско, където се очакват голям брой туристи от тази страна. От вътрешността на страната също ще бъдат командировани наши полицаи. "Вече е подписан договор с МВР и през цялото лято броят на полицаите ще бъде повишен. Общината е ангажирана с издръжката им, като неин ангажимент е осигуряването на квартири", уточни Германов.

Кметът е умерен оптимист по отношение на руските туристи. "Посещенията им са насочени предимно към закупуване на недвижимости", добави той. Припомняме, че на туристическото изложение Mitt в Москва към Община Приморско интерес проявиха Беларус, Армения, Казахстан заради мистичните местности на Странджа планина и тракийското светилище Бегликташ. Общината залага и на водолазните си школи, които удължават сезона за чужденците до средата на октомври.

Не на последно място за привличане на повече туристи и удължаване на сезона значение има и културната програма. За летния сезон тя отново е наситена. Набляга се на фестивали, чиито домакини ще са Приморско и Китен. "Подписахме вече договора за фестивала на екстремните спортове, който ще се състои в началото на септември", похвали се Германов. Повече от културните прояви са фолклорни фестивали и концерти, събори, танцови турнири, пленери за млади автори и деца.

За този сезон община Приморско е обновила част от инфраструктурата. Две основни улици са асфалтирани преди лятото. Разкриват се нови търговски зони за улична търговия. Те са в района на морската градина. По този начин се удовлетворяват намеренията на местните търговци да развиват бизнес през лятото, като дейностите са различни.

Още новини от Свят

Финландия и Русия затвориха арктическия път за мигранти

Финландия съобщи, че е подписала споразумение с Русия да се спират мигрантите да пресичат северната им граница, предаде Франс прес. С това се затваря арктическия… Прочети още »
 • Не ми спирай на мястото! Не ми спирай на мястото!
 • На 31.01 изтича валидността на винетките за 2016 г. На 31.01 изтича валидността на винетките за 2
 • Осъден не иска да влезе в затвора, прави се на шпакловчик Осъден не иска да влезе в затвора, прави се н
 • Протестираши затвориха Дунав мост 2 от Румъния за България Протестираши затвориха Дунав мост 2 от Румъни
 • Търсят финансиране за жп линията от гарата до летището Търсят финансиране за жп линията от гарата до
 • Шеф Андре Токев: България може да даде много на Европа Шеф Андре Токев: България може да даде много
 • Задържаха телефонен измамник Задържаха телефонен измамник
 • Преглед на печата 24.01.2017г. Преглед на печата 24.01.2017г.
 • Румяна Арнаудова разкрива в Бургас опасностите в мрежата Румяна Арнаудова разкрива в Бургас опасностит
 • Забраняват продажба на домашни птици извън пазарите заради птичия грип Забраняват продажба на домашни птици извън па
 • Наградиха 49 доброволци от спасителните операции в Хитрино Наградиха 49 доброволци от спасителните опера
 • Затварят част от „Крайезерна“ за 45 дни Затварят част от „Крайезерна“ за 45 дни

Не пропускайте