Чешки полицаи ще пазят Приморско и това лято

Чешки полицаи ще пазят Приморско и това лято

Събота, 07 Юни 2014 12:00
Първите чешки туристи вече са в Приморско, съобщи за BurgasNews кметът на общината Димитър Германов. Приморско се посещава по традиция предимно от чехи. До момента от туроператорите не са постъпили информации за откази или прекомерни записвания."Тази година отново на база на сключен договор между министерствата на вътрешните работа на България и Чехия ще бъдат командировани чешки полицаи. Те ще се грижат за контактите между туристите и органите на реда. Уговорено е през сезона да бъдат изпратени трима полицаи", посочи Германов. Чехите ще работят с българските си колеги основно в Китен и Приморско, където се очакват голям брой туристи от тази страна. От вътрешността на страната също ще бъдат командировани наши полицаи. "Вече е подписан договор с МВР и през цялото лято броят на полицаите ще бъде повишен. Общината е ангажирана с издръжката им, като неин ангажимент е осигуряването на квартири", уточни Германов.

Кметът е умерен оптимист по отношение на руските туристи. "Посещенията им са насочени предимно към закупуване на недвижимости", добави той. Припомняме, че на туристическото изложение Mitt в Москва към Община Приморско интерес проявиха Беларус, Армения, Казахстан заради мистичните местности на Странджа планина и тракийското светилище Бегликташ. Общината залага и на водолазните си школи, които удължават сезона за чужденците до средата на октомври.

Не на последно място за привличане на повече туристи и удължаване на сезона значение има и културната програма. За летния сезон тя отново е наситена. Набляга се на фестивали, чиито домакини ще са Приморско и Китен. "Подписахме вече договора за фестивала на екстремните спортове, който ще се състои в началото на септември", похвали се Германов. Повече от културните прояви са фолклорни фестивали и концерти, събори, танцови турнири, пленери за млади автори и деца.

За този сезон община Приморско е обновила част от инфраструктурата. Две основни улици са асфалтирани преди лятото. Разкриват се нови търговски зони за улична търговия. Те са в района на морската градина. По този начин се удовлетворяват намеренията на местните търговци да развиват бизнес през лятото, като дейностите са различни.

Още новини от Интервю

Ели Тончева: ЕДЛАНТА помага на младите да направят информиран избор за бъдещето си

Интервю с Ели Тончева, управител на консултантска агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА. Агенцията проведе за шести път в Бургас изложение "Европейско образование".За шести път… Прочети още »
 • ИЗБОРИ 20017: Петър Кънев:”Десните дойдоха на нашия терен” ИЗБОРИ 20017: Петър Кънев:”Десните дойдоха на
 • ИЗБОРИ 2017: БСП откри кампанията си в Бургас ИЗБОРИ 2017: БСП откри кампанията си в Бургас
 • Директна предавка: Спортен „Запорожец” – няма майтап! Директна предавка: Спортен „Запорожец” – няма
 • Ограничават движението по пътя Провадия-Айтос Ограничават движението по пътя Провадия-Айтос
 • Слънцето се връща в понеделник и през март Слънцето се връща в понеделник и през март
 • Сирни заговезни е. Прощавайте и поискайте прошка! Сирни заговезни е. Прощавайте и поискайте про
 • Седмичен хороскоп Седмичен хороскоп
 • Директна предавка: Канадците изравят томахавката Директна предавка: Канадците изравят томахавк
 • Сблъсъци в Бродилово заради тричането Сблъсъци в Бродилово заради тричането
 • Приморско посреща Баба Марта с арт работилница Приморско посреща Баба Марта с арт работилниц
 • Най-лесният маршрут до киносалоните в Бургас Най-лесният маршрут до киносалоните в Бургас
 • Деца показаха ръчно изработени кукерски маски Деца показаха ръчно изработени кукерски маски

Не пропускайте