Започват празниците на Созопол

Започват празниците на Созопол

Петък, 11 Юли 2014 07:40
Празниците на Созопол започват с четвъртото издание на ветроходната регата „Света Марина Созопол”, съобщиха от пресцентъра на общината. В продължение на три дни в созополския залив състезатели от 12 български клуба и отбори от Александруполис и Кавала, Гърция ще мерят сили в класовете ОПТИМИСТ и ЛАЗЕР 4,7. Празничната програма на община Созопол включва още няколко спортни събития.

Плувци от цялата страна ще участват в традиционния плувен маратон,който започва от 8.30 часа на 17 юли, четвъртък на пристанището. Към момента са записани около 80 плувци. Старът на плувния маратон е от пристанището, а финала ще бъде на Централния плаж, където кметът на Созопол Панайот Рейзи и председателят на общинския съвет Красимира Германова ще наградят най-добрите състезатели. Гостите на града могат да наблюдават състезанието от кораба „Биг Баба”, който ще направи обиколка в залива.

Любителите на морските спортове ще се насладят и на демонстрацията на представителите на различните созополски спортни клубове, която ще се проведе в залива успоредно с плувния маратон. С голям интерес се очакват и двубоите по време на традиционните народни борби, които ще започнат от 15.00 часа на стадион „Арена Созопол”. 120 борци от цялата страна, включително шампиони от национални и международни състезания ще участват в народните борби. Гост на събитието ще бъде президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов.

Празниците на Созопол, посветени на св. Марина ще завършат с турнира по подводен риболов за купата на Света Марина,който ще се проведе на 19 юли, събота от 9.00 часа на пристанището. Интересът тази година е рекорден, заяви секретарят на младежта и спорта към общината Петър Христов. Към момента са се записали над 100 състезатели от 16 клуба по подводен риболов. Те ще пробват късмета си в залива на Созопол, за да уловят най- голямата риба. Тегленето на улова и награждаването ще бъде от 16.00 часа. Станалият традиционен турнир по подводен риболов привлече вниманието на Българската федерация по подводни спортове, които са планирали да проведат Държавното първенство по подводен риболов в Созопол. Шампионатът ще се проведе на 11 и 12 септември.

Още новини от Релакс

Генът, от който побеляват косите ни

Британски учени са постигнали пробив, който може да спести на бъдещите поколения един от визуалните признаци на остаряването. Изследователи от Лондонския университетски колеж са открили… Прочети още »
 • Контрабандни пестициди на Лесово Контрабандни пестициди на Лесово
 • Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси правата в съда Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси п
 • Следизборен подарък: Скок на цените на парното и тока Следизборен подарък: Скок на цените на парнот
 • Съкращения в четири общински предприятия Съкращения в четири общински предприятия
 • Балообразуването след VІІ кл. с различни предмети за всяка паралелка Балообразуването след VІІ кл. с различни пред
 • 12 години на рецидивист за блудство с две деца 12 години на рецидивист за блудство с две дец
 • Оповестиха мотивите за оправдателната присъда по делото на Петър Низамов Оповестиха мотивите за оправдателната присъда
 • Награждават през април героите Никита и Юрий Награждават през април героите Никита и Юрий
 • Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съветници Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съвет
 • Следизборната сесия - конгрес на победителите Следизборната сесия - конгрес на победителите
 • Най-мощното новолуние сбъдва желания Най-мощното новолуние сбъдва желания
 • Директна предавка: По колко печелят големите от всяка продажба? Директна предавка: По колко печелят големите

Не пропускайте