Бедствено положение в Приморско. Ропотамо преля. ОБНОВЕНА

Бедствено положение в Приморско. Ропотамо преля. ОБНОВЕНА

Сряда, 16 Юли 2014 08:21

Бедствено положение заради обилните валежи е обявено в община Приморско съобщи кметът д-р Димитър Германов. Река Ропотамо преля, съобщиха дежурните от Гражданска защита. Пътят Созопол-Приморско е затворен. Река Дяволска пък заля пътя за Китен. Пътят Приморско- Ясна поляна също е затворен поради паднали от бурята дървета. Наводнен е още и пътният възел в община Созопол на разклона за с. Равадиново, където има заседнали автомобили. Рано тази сутрин пътната агенция спря движението на всички моторни средства по пътя Созопол-Приморско заради наводняване и паднали дървета. Водачите се съветват да използват обходен маршрут за Приморско през Царево. Ранени няма, но двама души са били изведени рано сутринта от екипи на Гражданска защита. Те са бедствали в лек автомобил.

Основно потърпевши са Приморско и селата Ясна поляна и Веселие там има дворове и къщи, коитоса залети. Има прекъснато елзахранване, защото има наводняване на места. Има наводнен участък и на детелината на Приморско и е спрян централния път Приморско-Южното Черноморие, каза кметът. Има 12 сигнала за наводнени хотели и къщи, но няма информация за евакуирани туристи. 300 летовници са били без ток и вода в местен хотел цяла нощ. 

От EVN съобщиха, че без ток са били къщи в началото на Приморско, в Равадиново и Ясна поляна. Токът е спрял и в местността "Германката", където има много хотели. Пререлите реки Ропотамо и Дяваолска са наводнили няколко трафопоста, казаха от електроразпределителното дружество. Това е причината за аварията. Тя ще бъде отстранена в близките часове, веднага след като се отводнят наводнените съоръжения. 

Градоначалникът е поисал помощ от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и такава се оказва и от екипи на бургаската пожарна, които са изпратени в бедстващата община.

В Бургас няма проблеми заради падналия през нощта дъжд. Няма бедстващи хора или населени места без електричество. Летището и пристанището работят нормално. 20 катастрофи са станали в града по данни на дежурният в КАТ. Леко пострадал е един човек.

 

 

Още новини от Релакс

Любовен хороскоп за 2017 г., втора част

Везни Любовта в живата на представителите на зодия Везни ще е под формата на блажен екстаз. Тя ще се дължи или просто на опит или на… Прочети още »
 • Промени в разписанието на автобусите за кв. Лозово Промени в разписанието на автобусите за кв. Л
 • Директна предавка: Без изненада - хибриден камион за дълги разстояния от Volvo Директна предавка: Без изненада - хибриден ка
 • Хаос в движението около ЖП гарата - всички светофари светнаха в червено /СНИМКИ/ Хаос в движението около ЖП гарата - всички св
 • Матурите вече на модули и с различна продължителност Матурите вече на модули и с различна продължи
 • Бургаски съдия и тийнейджъри в разговор за Конституцията Бургаски съдия и тийнейджъри в разговор за Ко
 • Започва пръскането срещу комари и кърлежи Започва пръскането срещу комари и кърлежи
 • Избраха кораб за драгирането в Бургаския залив Избраха кораб за драгирането в Бургаския зали
 • Вижте кои ще са големите проекти за Бургас и областта според водача на реформаторите Костадин Марков Вижте кои ще са големите проекти за Бургас и
 • Крадецът, спрян от Никита и Юрий, има 16 присъди зад гърба си Крадецът, спрян от Никита и Юрий, има 16 прис
 • Историческият музей в Приморско отбелязва Деня на Тракия Историческият музей в Приморско отбелязва Ден
 • Честната Стефка, открила и върнала 1750 евро: Преди 20 години върнах 16 000 лева Честната Стефка, открила и върнала 1750 евро:
 • Показват ръчно изработени изделия на фест във Флората Показват ръчно изработени изделия на фест във

Не пропускайте