Бедствено положение в Приморско. Ропотамо преля. ОБНОВЕНА

Бедствено положение в Приморско. Ропотамо преля. ОБНОВЕНА

Сряда, 16 Юли 2014 08:21

Бедствено положение заради обилните валежи е обявено в община Приморско съобщи кметът д-р Димитър Германов. Река Ропотамо преля, съобщиха дежурните от Гражданска защита. Пътят Созопол-Приморско е затворен. Река Дяволска пък заля пътя за Китен. Пътят Приморско- Ясна поляна също е затворен поради паднали от бурята дървета. Наводнен е още и пътният възел в община Созопол на разклона за с. Равадиново, където има заседнали автомобили. Рано тази сутрин пътната агенция спря движението на всички моторни средства по пътя Созопол-Приморско заради наводняване и паднали дървета. Водачите се съветват да използват обходен маршрут за Приморско през Царево. Ранени няма, но двама души са били изведени рано сутринта от екипи на Гражданска защита. Те са бедствали в лек автомобил.

Основно потърпевши са Приморско и селата Ясна поляна и Веселие там има дворове и къщи, коитоса залети. Има прекъснато елзахранване, защото има наводняване на места. Има наводнен участък и на детелината на Приморско и е спрян централния път Приморско-Южното Черноморие, каза кметът. Има 12 сигнала за наводнени хотели и къщи, но няма информация за евакуирани туристи. 300 летовници са били без ток и вода в местен хотел цяла нощ. 

От EVN съобщиха, че без ток са били къщи в началото на Приморско, в Равадиново и Ясна поляна. Токът е спрял и в местността "Германката", където има много хотели. Пререлите реки Ропотамо и Дяваолска са наводнили няколко трафопоста, казаха от електроразпределителното дружество. Това е причината за аварията. Тя ще бъде отстранена в близките часове, веднага след като се отводнят наводнените съоръжения. 

Градоначалникът е поисал помощ от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и такава се оказва и от екипи на бургаската пожарна, които са изпратени в бедстващата община.

В Бургас няма проблеми заради падналия през нощта дъжд. Няма бедстващи хора или населени места без електричество. Летището и пристанището работят нормално. 20 катастрофи са станали в града по данни на дежурният в КАТ. Леко пострадал е един човек.

 

 

Още новини от Езотерика и мистерии

А ако митовете са истина?

Според древните митове на нашата планета е съществувала раса от хора, равни по своето могъщество на Боговете. Но защо различни племена и народи, разделени от… Прочети още »
 • Боян Петров разказва как се покоряват 8-хилядни върхове Боян Петров разказва как се покоряват 8-хиляд
 • Директна предавка: Не мотор, не дрон, а Scorpion Директна предавка: Не мотор, не дрон, а Scorp
 • 2000 жалби срещу онлайн търговци 2000 жалби срещу онлайн търговци
 • Странджа във Вашингтон на 4 юли Странджа във Вашингтон на 4 юли
 • Старата баня в ОУ "Любен Каравелов" се превръща в модерен център Старата баня в ОУ "Любен Каравелов" се превръ
 • Журналист с втора позиция в листата на ГЕРБ-Бургас Журналист с втора позиция в листата на ГЕРБ-Б
 • ГЕРБ регистрираха листата в РИК ГЕРБ регистрираха листата в РИК
 • Кой къде води листи Кой къде води листи
 • Хванаха 5 бракониери на дива свиня Хванаха 5 бракониери на дива свиня
 • Дядо даде 18 000 лв. на ало измамници Дядо даде 18 000 лв. на ало измамници
 • Шофьор без книжка блъсна полицейска кола Шофьор без книжка блъсна полицейска кола
 • Преглед на печата 20.02.2017г. Преглед на печата 20.02.2017г.

Не пропускайте