Бедствено положение в Приморско. Ропотамо преля. ОБНОВЕНА

Бедствено положение в Приморско. Ропотамо преля. ОБНОВЕНА

Сряда, 16 Юли 2014 08:21

Бедствено положение заради обилните валежи е обявено в община Приморско съобщи кметът д-р Димитър Германов. Река Ропотамо преля, съобщиха дежурните от Гражданска защита. Пътят Созопол-Приморско е затворен. Река Дяволска пък заля пътя за Китен. Пътят Приморско- Ясна поляна също е затворен поради паднали от бурята дървета. Наводнен е още и пътният възел в община Созопол на разклона за с. Равадиново, където има заседнали автомобили. Рано тази сутрин пътната агенция спря движението на всички моторни средства по пътя Созопол-Приморско заради наводняване и паднали дървета. Водачите се съветват да използват обходен маршрут за Приморско през Царево. Ранени няма, но двама души са били изведени рано сутринта от екипи на Гражданска защита. Те са бедствали в лек автомобил.

Основно потърпевши са Приморско и селата Ясна поляна и Веселие там има дворове и къщи, коитоса залети. Има прекъснато елзахранване, защото има наводняване на места. Има наводнен участък и на детелината на Приморско и е спрян централния път Приморско-Южното Черноморие, каза кметът. Има 12 сигнала за наводнени хотели и къщи, но няма информация за евакуирани туристи. 300 летовници са били без ток и вода в местен хотел цяла нощ. 

От EVN съобщиха, че без ток са били къщи в началото на Приморско, в Равадиново и Ясна поляна. Токът е спрял и в местността "Германката", където има много хотели. Пререлите реки Ропотамо и Дяваолска са наводнили няколко трафопоста, казаха от електроразпределителното дружество. Това е причината за аварията. Тя ще бъде отстранена в близките часове, веднага след като се отводнят наводнените съоръжения. 

Градоначалникът е поисал помощ от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и такава се оказва и от екипи на бургаската пожарна, които са изпратени в бедстващата община.

В Бургас няма проблеми заради падналия през нощта дъжд. Няма бедстващи хора или населени места без електричество. Летището и пристанището работят нормално. 20 катастрофи са станали в града по данни на дежурният в КАТ. Леко пострадал е един човек.

 

 

Още новини от Бургас

Четири селища около Бургас остават без вода

Водата в няколко селища около Бургас ще бъде спряна, съобщиха от ВиК -  Бургас. На 15.01.2015 г./ четвъртък/ от 8:00 до 20:00 часа  ще бъде… Прочети още »
 • Избори на 26-ти март Избори на 26-ти март
 • Бургазлия плати горивото на автобус, за да не изпусне самолета Бургазлия плати горивото на автобус, за да не
 • Огнян Герджиков ще е служебният премиер Огнян Герджиков ще е служебният премиер
 • Директна предавка: Кросовър Mercedes-Maybach? Чак през 2019-а! Директна предавка: Кросовър Mercedes-Maybach?
 • Няма надписани сметки за ток, установиха проверките на МЕ Няма надписани сметки за ток, установиха пров
 • Николай Димитров амбициран коренно да промени плажа в Крайморие Николай Димитров амбициран коренно да промени
 • АС върна на прокуратурата делото срещу баща и син Грудови АС върна на прокуратурата делото срещу баща и
 • Сянката на централния плаж ще ни струва 5 лв. Сянката на централния плаж ще ни струва 5 лв.
 • "Мисис Баба" е рускиня от Бургас "Мисис Баба" е рускиня от Бургас
 • Не ми спирай на мястото! Не ми спирай на мястото!
 • На 31.01 изтича валидността на винетките за 2016 г. На 31.01 изтича валидността на винетките за 2
 • Осъден не иска да влезе в затвора, прави се на шпакловчик Осъден не иска да влезе в затвора, прави се н

Не пропускайте