Клошарят убил "колега" за бутилка ракия - в ареста

Клошарят убил "колега" за бутилка ракия - в ареста

Вторник, 17 Февруари 2015 16:18
Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на Димитър Стефанов. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 14 срещу 15 февруари 2015 г. около полунощ в постройка в югозападния край на Карнобат, чрез нанасяне на удари по главата умишлено умъртвил по-възрастен мъж.
    
Представителят на Окръжна прокуратура Бургас поиска на Стефанов да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът пледира, че макар и на ранен етап разследването е събрало достатъчно доказателства, които кореспондират с направените от обвиняемия самопризнания. Държавният обвинител намира, че е налице обосновано предположение за н авторство на деянието, за което е привлечен да отговаря, но и опасност той да се укрие и да извърши ново деяние. Обстоятелството, че Стефанов се е предал сам, може да бъде ценено като смекчаващо в съдебния процес, уточни прокурорът.
    
Служебният защитник на Стефанов подкрепи предложението на прокуратурата, като посочи, че подзащитният му няма постоянен адрес, нито средства, за да плати гаранция в пари. Той желаел да съдейства на разследващите за разкриване на обективната истина.
    
Стефанов каза през Окръжен съд Бургас, че признава вината си и обясни, че е сторил деянието след като двамата с пострадалия употребили алкохол. Той разказа, че се грижел за другия мъж. Предал желязо, за да имат пари за хляб, които дал на пострадалия. Той обаче купил ракия, а не хляб.
    
Окръжен съд Бургас установи, че Стефанов е привлечен да отговаря за изключително тежко престъпление – убийство. Съдът посочи, че както деянието, така и личността му са с висока степен на обществена опасност. Обвиняемият е многократно осъждан, няма постоянен адрес, а води скитнически живот. Тези обстоятелства мотивираха съда да му наложи най-тежката мярка за неотклонение.  
    
Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас. Евентуалното дело там е насрочено за 23.02.2015 г. от 14 ч.

Още новини от Бургас

Днес е световният ден на молитвата

Днес е световен ден на молитвата. Вярващи, или не, дори учените твърдят, че молитвата има силно магическо влияние както върху самите нас, така и върху… Прочети още »
 • Промени в разписанието на автобусите за кв. Лозово Промени в разписанието на автобусите за кв. Л
 • Директна предавка: Без изненада - хибриден камион за дълги разстояния от Volvo Директна предавка: Без изненада - хибриден ка
 • Хаос в движението около ЖП гарата - всички светофари светнаха в червено /СНИМКИ/ Хаос в движението около ЖП гарата - всички св
 • Матурите вече на модули и с различна продължителност Матурите вече на модули и с различна продължи
 • Бургаски съдия и тийнейджъри в разговор за Конституцията Бургаски съдия и тийнейджъри в разговор за Ко
 • Започва пръскането срещу комари и кърлежи Започва пръскането срещу комари и кърлежи
 • Избраха кораб за драгирането в Бургаския залив Избраха кораб за драгирането в Бургаския зали
 • Вижте кои ще са големите проекти за Бургас и областта според водача на реформаторите Костадин Марков Вижте кои ще са големите проекти за Бургас и
 • Крадецът, спрян от Никита и Юрий, има 16 присъди зад гърба си Крадецът, спрян от Никита и Юрий, има 16 прис
 • Историческият музей в Приморско отбелязва Деня на Тракия Историческият музей в Приморско отбелязва Ден
 • Честната Стефка, открила и върнала 1750 евро: Преди 20 години върнах 16 000 лева Честната Стефка, открила и върнала 1750 евро:
 • Показват ръчно изработени изделия на фест във Флората Показват ръчно изработени изделия на фест във

Не пропускайте