Клошарят убил "колега" за бутилка ракия - в ареста

Клошарят убил "колега" за бутилка ракия - в ареста

Вторник, 17 Февруари 2015 16:18
Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на Димитър Стефанов. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 14 срещу 15 февруари 2015 г. около полунощ в постройка в югозападния край на Карнобат, чрез нанасяне на удари по главата умишлено умъртвил по-възрастен мъж.
    
Представителят на Окръжна прокуратура Бургас поиска на Стефанов да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът пледира, че макар и на ранен етап разследването е събрало достатъчно доказателства, които кореспондират с направените от обвиняемия самопризнания. Държавният обвинител намира, че е налице обосновано предположение за н авторство на деянието, за което е привлечен да отговаря, но и опасност той да се укрие и да извърши ново деяние. Обстоятелството, че Стефанов се е предал сам, може да бъде ценено като смекчаващо в съдебния процес, уточни прокурорът.
    
Служебният защитник на Стефанов подкрепи предложението на прокуратурата, като посочи, че подзащитният му няма постоянен адрес, нито средства, за да плати гаранция в пари. Той желаел да съдейства на разследващите за разкриване на обективната истина.
    
Стефанов каза през Окръжен съд Бургас, че признава вината си и обясни, че е сторил деянието след като двамата с пострадалия употребили алкохол. Той разказа, че се грижел за другия мъж. Предал желязо, за да имат пари за хляб, които дал на пострадалия. Той обаче купил ракия, а не хляб.
    
Окръжен съд Бургас установи, че Стефанов е привлечен да отговаря за изключително тежко престъпление – убийство. Съдът посочи, че както деянието, така и личността му са с висока степен на обществена опасност. Обвиняемият е многократно осъждан, няма постоянен адрес, а води скитнически живот. Тези обстоятелства мотивираха съда да му наложи най-тежката мярка за неотклонение.  
    
Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас. Евентуалното дело там е насрочено за 23.02.2015 г. от 14 ч.

Още новини от Страната

До 20 хил. джихадисти нахлули в Европа с бежанската вълна

Между 4 хил. и 20 хил. джихадисти са влезли в Европа с бежанската вълна. Това каза бившият шеф на ДАНС и на МВР Цветлин Йовчев… Прочети още »
 • Избори на 26-ти март Избори на 26-ти март
 • Бургазлия плати горивото на автобус, за да не изпусне самолета Бургазлия плати горивото на автобус, за да не
 • Огнян Герджиков ще е служебният премиер Огнян Герджиков ще е служебният премиер
 • Директна предавка: Кросовър Mercedes-Maybach? Чак през 2019-а! Директна предавка: Кросовър Mercedes-Maybach?
 • Няма надписани сметки за ток, установиха проверките на МЕ Няма надписани сметки за ток, установиха пров
 • Николай Димитров амбициран коренно да промени плажа в Крайморие Николай Димитров амбициран коренно да промени
 • АС върна на прокуратурата делото срещу баща и син Грудови АС върна на прокуратурата делото срещу баща и
 • Сянката на централния плаж ще ни струва 5 лв. Сянката на централния плаж ще ни струва 5 лв.
 • "Мисис Баба" е рускиня от Бургас "Мисис Баба" е рускиня от Бургас
 • Не ми спирай на мястото! Не ми спирай на мястото!
 • На 31.01 изтича валидността на винетките за 2016 г. На 31.01 изтича валидността на винетките за 2
 • Осъден не иска да влезе в затвора, прави се на шпакловчик Осъден не иска да влезе в затвора, прави се н

Не пропускайте