Клошарят убил "колега" за бутилка ракия - в ареста

Клошарят убил "колега" за бутилка ракия - в ареста

Вторник, 17 Февруари 2015 16:18
Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на Димитър Стефанов. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 14 срещу 15 февруари 2015 г. около полунощ в постройка в югозападния край на Карнобат, чрез нанасяне на удари по главата умишлено умъртвил по-възрастен мъж.
    
Представителят на Окръжна прокуратура Бургас поиска на Стефанов да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът пледира, че макар и на ранен етап разследването е събрало достатъчно доказателства, които кореспондират с направените от обвиняемия самопризнания. Държавният обвинител намира, че е налице обосновано предположение за н авторство на деянието, за което е привлечен да отговаря, но и опасност той да се укрие и да извърши ново деяние. Обстоятелството, че Стефанов се е предал сам, може да бъде ценено като смекчаващо в съдебния процес, уточни прокурорът.
    
Служебният защитник на Стефанов подкрепи предложението на прокуратурата, като посочи, че подзащитният му няма постоянен адрес, нито средства, за да плати гаранция в пари. Той желаел да съдейства на разследващите за разкриване на обективната истина.
    
Стефанов каза през Окръжен съд Бургас, че признава вината си и обясни, че е сторил деянието след като двамата с пострадалия употребили алкохол. Той разказа, че се грижел за другия мъж. Предал желязо, за да имат пари за хляб, които дал на пострадалия. Той обаче купил ракия, а не хляб.
    
Окръжен съд Бургас установи, че Стефанов е привлечен да отговаря за изключително тежко престъпление – убийство. Съдът посочи, че както деянието, така и личността му са с висока степен на обществена опасност. Обвиняемият е многократно осъждан, няма постоянен адрес, а води скитнически живот. Тези обстоятелства мотивираха съда да му наложи най-тежката мярка за неотклонение.  
    
Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас. Евентуалното дело там е насрочено за 23.02.2015 г. от 14 ч.

Още новини от Бургас

Четирима си спретнаха меле с брадви и ножове

Четирима бургазлии са се били с брадви ни ножове, съобщиха от полицията. Инцидентът възникнал пред вх. Б на бл. 29 А в бургаския комплекс "Изгрев".… Прочети още »
 • Боян Петров разказва как се покоряват 8-хилядни върхове Боян Петров разказва как се покоряват 8-хиляд
 • Директна предавка: Не мотор, не дрон, а Scorpion Директна предавка: Не мотор, не дрон, а Scorp
 • 2000 жалби срещу онлайн търговци 2000 жалби срещу онлайн търговци
 • Странджа във Вашингтон на 4 юли Странджа във Вашингтон на 4 юли
 • Старата баня в ОУ "Любен Каравелов" се превръща в модерен център Старата баня в ОУ "Любен Каравелов" се превръ
 • Журналист с втора позиция в листата на ГЕРБ-Бургас Журналист с втора позиция в листата на ГЕРБ-Б
 • ГЕРБ регистрираха листата в РИК ГЕРБ регистрираха листата в РИК
 • Кой къде води листи Кой къде води листи
 • Хванаха 5 бракониери на дива свиня Хванаха 5 бракониери на дива свиня
 • Дядо даде 18 000 лв. на ало измамници Дядо даде 18 000 лв. на ало измамници
 • Шофьор без книжка блъсна полицейска кола Шофьор без книжка блъсна полицейска кола
 • Преглед на печата 20.02.2017г. Преглед на печата 20.02.2017г.

Не пропускайте