Майската сесия в ОбС - до "Европа" и обратно

Майската сесия в ОбС - до "Европа" и обратно

Вторник, 26 Май 2015 03:13
Краят на месеца наближава, а с него идва и поредната среща на "старейшините на Бургас" - общинските съветници. Днешното заседание включва сравнително малко точки - 37, но ако историята на предишните събрания в ОбС ни учи на нещо, то е че съветниците могат да се скарат за абсолютно всичко. Заседанието започва с докладна записка от Красимир Стойчев, зам.-кмет „Финанси, бюджет и икономика“, относно приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.

След това идват и две предложения на НФСБ, които се превръщат като deja vu в ОбС -  искането за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, както и допълнението на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас, която под скритото си название ще се запомни като - Гей забраната. С нея от групата на НФСБ искат в Бургас да се забрани публичната демонстрация на еднополова любов. Явно патриотите искат да направят отказите на ОбС поне до десет, преди да преценят, че предложението им няма да мине.

От БСП също се отчитат, като Евгений Мосинов предлага изменение в организирането на мерките против неправилното паркиране върху тротоари. Новото от НФСБ пък определено е може би най-интересното в днешната сесия.  Проект за преобразуване на парка на ж.к. „Славейков“ в „Парк Европа“. Патриотите изненадаха много хора, като поискаха развлекателен туристически парк, а не спортна зала в к-с "Славейков". Припомняме, че на миналата си сесия ОбС прие предложението на администрацията за предсрочно прекратяване на договора за изграждането спортен център в комплекс "Славейков".  Общината изрази готовност сама да го изгради, като там ще има голям закрит басейн с трибуни, нови зали за различни спортове, както и база за "Нефтохимик".

След очакваните бурни дебати Красимир Стойчев, зам.-кмет „Финанси, бюджет и икономика“, ще поиска приемане на Годишните финансови отчети на общинските еднолични търговски дружества за 2014 г., а след това и провеждане на процедури за избор на проверители – регистрирани одитори за извършване на независим финансов одит на годишните финансови отчети на общинските търговски дружества.

От мнозинството от ГЕРБ също имат своите предложения. Те са свързани с поставяне на светофар на ул. „Гурко“ и ул. „Републиканска“,  изграждане на паркинг в ж.к. „Братя Миладинови“, както и изграждане на зона за свободно пуснати кучета в кв. Сарафово. Следва отново нещо обсъждано на предишните заседания - докладна записка от НФСБ относно отправяне на едномесечна писмена покана за изпълнение на задължения по Договор за концесия за строителство за площад „Св. Св. Кирил и Методий“ и изграждане на подземен паркинг. Краят на заседанието идва с питана на патриотите за Приходите от „Синя зона“ за периода от януари 2014 г. до април 2015 г.

Още новини от Релакс

Мъжете харесват тези пет неща

Различните мъже харесват различни неща. Ако има един конкретен мъж, към когото сте се насочили, опитайте се да разберете неговите вкусове. Въпреки това не забравяйте,… Прочети още »
 • ЦГЧ без вода в четвъртък ЦГЧ без вода в четвъртък
 • Директна предавка: Нема лабаво - Land Rover съвсем „излиза от пътя” Директна предавка: Нема лабаво - Land Rover с
 • Резитба на дърветата затваря улици в Бургас Резитба на дърветата затваря улици в Бургас
 • Жалбата за "Бургас-север" е недопустима, проверяват плажовете по график Жалбата за "Бургас-север" е недопустима, пров
 • Буните на къмпинг „Черноморец“ са незаконни Буните на къмпинг „Черноморец“ са незаконни
 • Делото за атентата на летището отново не тръгна, предлагат да се гледа в Израел Делото за атентата на летището отново не тръг
 • Заявленията за обезщетение за безработица вече и електронно Заявленията за обезщетение за безработица веч
 • Библиотеката и хотел „Приморец“ с реверанс към четящите хора Библиотеката и хотел „Приморец“ с реверанс къ
 • Бургаските рибари за пример и пред румънски инспектори Бургаските рибари за пример и пред румънски и
 • Нов опит за ход на делото за атентата на летището Нов опит за ход на делото за атентата на лети
 • "MAGIC" в музикалното училище "MAGIC" в музикалното училище
 • Мистър Куку от "Мастършеф" готви сардински специалитети в Гранд Хотел и СПА "Приморец" Мистър Куку от "Мастършеф" готви сардински сп

Не пропускайте