Доживяхме сакралната деветка

Доживяхме сакралната деветка

Четвъртък, 17 Септември 2015 00:35
В днешно време да започнеш текст с арабска поговорка си е малко като да гасиш огън с бензин, но са били прави арабите, когато са казали:”Дните се влачат – годините летят!”

И точно днес и ние имаме основание да кажем: прави са! Остава да уточним защо точно днес решаваме, че имаме право да кажем това. Ами, обяснението е просто. Точно днес ставаме на девет години!

След задълбочено и обстойно проучване стана ясно, че никой, ама абсолютно никой от малкия ни и сплотен /освен това – талантлив, умен, високообразован и красив/ колектив не е наясно кога и как стана това. Девет години не са ден или два, та да пропуснеш някак си да ги забележиш! Хайде, да бяха девет месеца, може и да ги пропуснеш или да ги подцениш – доста от мъжете го правят, та после им идва супер нагорно. Тази нова насока в текста може и да си заслужава да поразсъждаваме, но си е чиста подмяна на темата. Не, че журналистите не го правят – и то често, но точно днес ще спазим поне приличието.

Според хороскопите, нумерологичното значение на деветката е свързано с пламенното желание, възвишените идеали, помощта за другите, себераздаването. За „деветките” богатство е даването, а не взимането. Всичко това направо като за нас е изписано, въпреки че ние скромно си мислим, че това с даването и взимането можеше да бъде и обратно – нямаше да ни е много обидно. Но съдбата си е съдба и ние, каквото можахме – дадохме. Много ли е или малко - кажете вие.

Хороскопите казват също, че целта на „деветките” е съвършенството и, когато говорят, смисълът е дълбок. Това за нас си е истина, даже извън рамките на шегата. Или, ако не сме го постигнали, поне се старахме докрай. И нещо особено важно: пак хороскопите твърдят, че хората с числото девет имат дълъг и ползотворен живот и делата им живеят след смъртта им. Ние специално не виждаме защо това да важи за хората, а не за сайтовете, например. Даже, според нас, направо си важи. И даже е задължително!

И, за да покажем, че може да пишем и по-сериозно, прочетете и това:

Има ни, защото ни четете. Знаем това, не сме го забравили и няма да го направим. Никога! А, понеже по-горе обещахме подобаваща на възрастта ни сериозност, съвсем сериозно ви казваме:

Наздраве!  

Още новини от Страната

Незавидна класация постави юношите ни първи по пиене и пушене

Българските юноши са на първите места по ежеседмична употреба на алкохол и цигари. Това сочат данните от международното изследване „Поведение и здраве при деца в… Прочети още »
 • Контрабандни пестициди на Лесово Контрабандни пестициди на Лесово
 • Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси правата в съда Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси п
 • Следизборен подарък: Скок на цените на парното и тока Следизборен подарък: Скок на цените на парнот
 • Съкращения в четири общински предприятия Съкращения в четири общински предприятия
 • Балообразуването след VІІ кл. с различни предмети за всяка паралелка Балообразуването след VІІ кл. с различни пред
 • 12 години на рецидивист за блудство с две деца 12 години на рецидивист за блудство с две дец
 • Оповестиха мотивите за оправдателната присъда по делото на Петър Низамов Оповестиха мотивите за оправдателната присъда
 • Награждават през април героите Никита и Юрий Награждават през април героите Никита и Юрий
 • Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съветници Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съвет
 • Следизборната сесия - конгрес на победителите Следизборната сесия - конгрес на победителите
 • Най-мощното новолуние сбъдва желания Най-мощното новолуние сбъдва желания
 • Директна предавка: По колко печелят големите от всяка продажба? Директна предавка: По колко печелят големите

Не пропускайте