Над 20 искат трона в БСП - Бургас

Над 20 искат трона в БСП - Бургас

Понеделник, 07 Декември 2015 13:38
Над 20 души са кандидати за председател на БСП - Бургас след оставката на Евгений Мосинов. На пресконференция днес депутатите на червените Атанас Зафиров и Петър Кънев коментираха темата със случващото се в левицата в региона. Зафиров беше категоричен, че в БСП имало подходящи кадри, които да поведат партията тук. Кънев пък сподели следното:  "Желаещи са тези, които ние не желаем, но има кандидати". Засега имена не можело да бъдат казвани, но депутатите са убедени, че председател трябва да бъде избран възможно най-бързо.

"В нашите структури в Царево и Айтос вече има оставки, както и в Бургас. Самият аз подадох такава от като член на Изпълнителното бюро на Областния съвет на БСП-Бургас. С този си акт не търся символики и не подсказвам нищо, а просто поемам отговорност", каза още Зафиров. Според него е имало сериозни манипулации на изборите, а от БСП отказали изобщо да водят битка за доказването на това твърдение. "Истината е, че загубихме изборите с много. Участвах активно в кампанията и за съжаление някои от нещата, които предлагах не срещнаха разбиране от ръководството", заяви още депутатът.

Кънев допълни от своя страна, че лично той е не е бил съгласен с кандидатурите на няколко кандидати за кметове на левицата в областта. Сред тях е бил и Петко Арнаудов в Царево. Депутатът водил преговорите с Арнаудов, но не успял да го убеди да подкрепи по-млад кандидат. Кънев също така се притеснявал, че до провеждането на конгрес на БСП, партията щяла да се занимава само със себе си, а не да бъде активна опозицията.

Снимка: BurgasNews

Още новини от Свят

Експлозия във влак в Тайван уби 25 души

Бомба избухна в пътнически влак в Тайван и отне живота на 25 души. Властите издирват няколко заподозрени, сред които има мъж на около 40 години,… Прочети още »
 • Промени в разписанието на автобусите за кв. Лозово Промени в разписанието на автобусите за кв. Л
 • Директна предавка: Без изненада - хибриден камион за дълги разстояния от Volvo Директна предавка: Без изненада - хибриден ка
 • Хаос в движението около ЖП гарата - всички светофари светнаха в червено /СНИМКИ/ Хаос в движението около ЖП гарата - всички св
 • Матурите вече на модули и с различна продължителност Матурите вече на модули и с различна продължи
 • Бургаски съдия и тийнейджъри в разговор за Конституцията Бургаски съдия и тийнейджъри в разговор за Ко
 • Започва пръскането срещу комари и кърлежи Започва пръскането срещу комари и кърлежи
 • Избраха кораб за драгирането в Бургаския залив Избраха кораб за драгирането в Бургаския зали
 • Вижте кои ще са големите проекти за Бургас и областта според водача на реформаторите Костадин Марков Вижте кои ще са големите проекти за Бургас и
 • Крадецът, спрян от Никита и Юрий, има 16 присъди зад гърба си Крадецът, спрян от Никита и Юрий, има 16 прис
 • Историческият музей в Приморско отбелязва Деня на Тракия Историческият музей в Приморско отбелязва Ден
 • Честната Стефка, открила и върнала 1750 евро: Преди 20 години върнах 16 000 лева Честната Стефка, открила и върнала 1750 евро:
 • Показват ръчно изработени изделия на фест във Флората Показват ръчно изработени изделия на фест във

Не пропускайте