Осъдиха мъж и жена ограбили клиент, желаещ да си купи апартамент

Осъдиха мъж и жена ограбили клиент, желаещ да си купи апартамент

Понеделник, 07 Декември 2015 15:26
Върховният касационен съд  потвърди Решение на Апелативен съд Бургас, с което е потвърдена осъдителна присъда на Окръжен съд –Ямбол и определи окончателно наказание  от 5 години „лишаване от свобода“ на Венко  Великов за извършен грабеж на сумата от 1000 евро от мъж, който искал да си закупи жилище. Присъдата трябва да бъде изтърпяна при първоначален „строг“ режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Със същата присъда и за същото престъпление е осъдена и Ивелина Мутафова. Нейното наказание е  три години „лишаване от свобода“, като изтърпяването му е отложено за изпитателен срок от пет години.

Според съдебния акт, двамата осъдени трябва солидарно да заплатят обезщетение на пострадалия в размер на 1000 лева. През месец декември 2013г. осъдената  Мутафова имала финансови затруднения. Тогава, родената в Ямбол 29-годишна жена живеела в Стралджа. Било й известно, че пострадалият се занимавал с покупка на недвижими имоти, поради което решила да му се обади, като го убеди, че неин приятел продава апартамент за сумата от 5000 лева. Замисълът бил, когато пострадалият пристигне в Стралджа да носи капаро за закупуване на апартамента, което да му бъде противозаконно отнето.

Мутафова споделила плана си с другия осъден, роденият през 1971г. в Стралджа, Великов, който се съгласил да участва. Впоследствие, Мутафова се обадила на пострадалия и го убедила, че сделка ще има. На 16.12.2013г. пострадалият взел с автомобила си Мутафова и двамата отишли до село Миленово, където се намирал мнимият продавач.

По време на срещата, тримата се качили в колата на купувача. В един момент, Великов хванал за главата пострадалия и допрял до врата му острието на  11-сантиметров нож. Пострадалият се опитал да избяга и успял да отвори една от вратите на автомобила. Великов обаче, държейки го за якето, излязъл с него, продължавайки да държи ножа до врата на пострадалия. Великов съборил пострадалия, затиснал го с коляно в гърдите и опрял ножа в областта на сърцето на кандидата за закупуване на жилище. През това време Мутафова взела от дрехите на пострадалия и отнела сумата от 1000 евро, която била приготвена за капаро. Впоследствие пострадалият успял да се измъкне и побягнал.

Към момента на извършване на престъплението, Великов е имал влязла в сила осъдителна присъда за кражба, извършена през 2010г. в немския град Мюнхен.

Още новини от Бургас

Рейзи: Очаквам още по-добър сезон от миналогодишния

Туристическият сезон в Созопол това лято няма да е изненада, дори очаквам по-добро лято от миналата година. В това изрази увереност кметът на Созопол Панайот… Прочети още »
 • Контрабандни пестициди на Лесово Контрабандни пестициди на Лесово
 • Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси правата в съда Уволниха шеф в ИАРА-Бургас, той ще си търси п
 • Следизборен подарък: Скок на цените на парното и тока Следизборен подарък: Скок на цените на парнот
 • Съкращения в четири общински предприятия Съкращения в четири общински предприятия
 • Балообразуването след VІІ кл. с различни предмети за всяка паралелка Балообразуването след VІІ кл. с различни пред
 • 12 години на рецидивист за блудство с две деца 12 години на рецидивист за блудство с две дец
 • Оповестиха мотивите за оправдателната присъда по делото на Петър Низамов Оповестиха мотивите за оправдателната присъда
 • Награждават през април героите Никита и Юрий Награждават през април героите Никита и Юрий
 • Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съветници Спокойствие в ОбС - мирна сесия, учтиви съвет
 • Следизборната сесия - конгрес на победителите Следизборната сесия - конгрес на победителите
 • Най-мощното новолуние сбъдва желания Най-мощното новолуние сбъдва желания
 • Директна предавка: По колко печелят големите от всяка продажба? Директна предавка: По колко печелят големите

Не пропускайте