Всички областни центрове са достъпни, снегът спря, проблем е вятърът

Всички областни центрове са достъпни, снегът спря, проблем е вятърът

Неделя, 08 Януари 2017 10:42
Вече няма областен център в страната, до който да няма автомобилен достъп, отчетоха тази сутрин от Националния щаб за зимната обстановка. Последно е направен пробив на пътя Варна-Добрич. И за днес остава пълната забрана за движение по републиканските пътища в областите Силистра, Разград, Добрич и Шумен. Наложило се отново да се затвори Ришкия проход, заради снегонавявания.

Министър на регионалното развитие и благоустройството се оплака от пълна безотговорност на превозач, който въпреки забраните е навлязъл с рейс с 40 японски туристи в затворения път Шумен – Разград. Автобусът закъсал и се наложило да бъде ваден. Сезирали сме съответните органите, за да бъде санкционира, уточни Павлова.

Шефът на пожарната Николай Николов пък се оплака, че десет негови служители са прокопавали достъп, за да извадят "лидер на една организация", който пък изразил претенции, че е спасен от пожарникари, а не от АПИ. Човекът е евакуиран, но сега трябва операция за вадене на техниката на пожарната.

Снегът вече е спрял почти навсякъде, като проблем остава вятъра, който в проблемните области достига до 60 км/ч и стават навявания, отчетоха от кризисния щаб. Днес целта на всички екипи на Агенция "Пътна инфраструктура" ще е да се отворят максимално много пътища. Отварянето на "Ришкия" проход е другата цел.

Към 08:00 часа температурите в страната са в интервала от - 29 до - 6 °. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени, посочват от щаба.

Ограничена видимост поради мъгла има в областите Силистра (до 10 метра), Варна (до 20 метра), Разград (до 50 метра). Всички автомагистрали са отворени, като на "Тракия" е ограничена скоростта в участъка от пътен възел Зимница до Бургас. "Хемус" във варненско е проходима само за леки автомобили.

Още новини от Релакс

Искате мотор? Обърнете се към Киану Риивс

Холивудският актьор е известен с любовта си към моторите, но знаете ли, че също така е основател на Arch Motorcycles. Компанията произвежда уникални мотори по… Прочети още »
 • Абсурд: Ердоган призова България да осигури всички условия за честни и прозрачни избори Абсурд: Ердоган призова България да осигури в
 • Турски министър пак се намеси във вътрешните ни работи, този път за границата Турски министър пак се намеси във вътрешните
 • Бозуков: Протестите на животновъдите са предизборни Бозуков: Протестите на животновъдите са преди
 • Търсим 71 бандити през Интерпол Търсим 71 бандити през Интерпол
 • Първата пратка от оборудването за втората АЕЦ вече е в Белене Първата пратка от оборудването за втората АЕЦ
 • Всички огнища на морбили вече са обхванати Всички огнища на морбили вече са обхванати
 • Задържаха двама мъже при опит за въоръжен грабеж Задържаха двама мъже при опит за въоръжен гра
 • Експулсираха още двама турски граждани, застрашаващи националната сигурност у нас Експулсираха още двама турски граждани, застр
 • Английският най-желан за втора задължителна матура Английският най-желан за втора задължителна м
 • Агитация, заплахи и събиране на лични данни на българските изселници в Турция Агитация, заплахи и събиране на лични данни н
 • Стефан Янев: Имаме сигнали за организирани автобуси от Турция Стефан Янев: Имаме сигнали за организирани ав
 • Кубрат Пулев в битка за световната титла на 28 април в София Кубрат Пулев в битка за световната титла на 2

Не пропускайте