Всички областни центрове са достъпни, снегът спря, проблем е вятърът

Всички областни центрове са достъпни, снегът спря, проблем е вятърът

Неделя, 08 Януари 2017 10:42
Вече няма областен център в страната, до който да няма автомобилен достъп, отчетоха тази сутрин от Националния щаб за зимната обстановка. Последно е направен пробив на пътя Варна-Добрич. И за днес остава пълната забрана за движение по републиканските пътища в областите Силистра, Разград, Добрич и Шумен. Наложило се отново да се затвори Ришкия проход, заради снегонавявания.

Министър на регионалното развитие и благоустройството се оплака от пълна безотговорност на превозач, който въпреки забраните е навлязъл с рейс с 40 японски туристи в затворения път Шумен – Разград. Автобусът закъсал и се наложило да бъде ваден. Сезирали сме съответните органите, за да бъде санкционира, уточни Павлова.

Шефът на пожарната Николай Николов пък се оплака, че десет негови служители са прокопавали достъп, за да извадят "лидер на една организация", който пък изразил претенции, че е спасен от пожарникари, а не от АПИ. Човекът е евакуиран, но сега трябва операция за вадене на техниката на пожарната.

Снегът вече е спрял почти навсякъде, като проблем остава вятъра, който в проблемните области достига до 60 км/ч и стават навявания, отчетоха от кризисния щаб. Днес целта на всички екипи на Агенция "Пътна инфраструктура" ще е да се отворят максимално много пътища. Отварянето на "Ришкия" проход е другата цел.

Към 08:00 часа температурите в страната са в интервала от - 29 до - 6 °. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени, посочват от щаба.

Ограничена видимост поради мъгла има в областите Силистра (до 10 метра), Варна (до 20 метра), Разград (до 50 метра). Всички автомагистрали са отворени, като на "Тракия" е ограничена скоростта в участъка от пътен възел Зимница до Бургас. "Хемус" във варненско е проходима само за леки автомобили.

Още новини от Бургас

Погнаха телефонните измамници в Бургас

Осем лица, съпричастни към две кражби, една телефонна измама и един опит за телефонна измама, извършени на територията на Първо Районно управление „Полиция” – Бургас,… Прочети още »
 • ЦИК прекрати поръчката за машинно гласуване ЦИК прекрати поръчката за машинно гласуване
 • Янев: Ученията на НАТО в Черно море са предварително планирани Янев: Ученията на НАТО в Черно море са предва
 • Лечков осъди прокуратурата за 57 317 лв. за преживени от него болки и душевни страдания Лечков осъди прокуратурата за 57 317 лв. за п
 • МОН праща психолози в 52-ро в София МОН праща психолози в 52-ро в София
 • Почина певецът Борислав Грънчаров Почина певецът Борислав Грънчаров
 • Дете почина след сбиване в училище Дете почина след сбиване в училище
 • Скъсяват срока за одобрение на учебниците за втори, шести и осми клас Скъсяват срока за одобрение на учебниците за
 • МРРБ обсъди санирането с кметовете и ББР МРРБ обсъди санирането с кметовете и ББР
 • Бившият областен на Хасково с обвинение за наводнението в с. Бисер Бившият областен на Хасково с обвинение за на
 • Децентрализация ще искат общините от следващото управление Децентрализация ще искат общините от следващо
 • Окончателно: Малкият Байрям ще бъде опериран в чужбина Окончателно: Малкият Байрям ще бъде опериран
 • Герджиков отрича да е оказвал натиск върху главсека Герджиков отрича да е оказвал натиск върху гл

Не пропускайте