БГ генерира нелегален трафик на мигранти към Европа

БГ генерира нелегален трафик на мигранти към Европа

Събота, 11 Февруари 2017 11:17
За сметка на намаления мигрантски натиск от Турция, България все повече генерира нелегален трафик на мигранти към Западна Европа. Това показват статистическите данни на МВР за движението на мигрантските потоци от началото на 2017 г., с които БГНЕС разполага. Потвърждение за тенденцията може да се намери и във факта, че от 01 януари до 09 февруари 2017 г., при опит да напуснат страната са задържани 666 мигранти.

Между 250 и 300 мигранти са успели да напуснат България и да се прехвърлят в държави от Средна и Западна Европа само за първите 10 дни на февруари. Това сочи анализ на данните на МВР за броя на мигрантите, които са настанени в бежанските центрове на Държавна агенция за бежанците, Дирекция “Миграция”, на външни адреси за собствена сметка, както и броя на изведените от страната, заловените при опит да напуснат незаконно страната и новорегистрирани нелегално преминали на наша територия.

Само за периода 02-09 февруари 2017 г. на българо-сръбската граница са задържани 139 мигранти. За същия период при опит да влязат в страната са задържани 13 лица, толкова са установени и във вътрешността на страната. През изминалата седмица МВР е извело от страната 53 незаконно пребиваващи чужди граждани.

Именно заради увеличението на износа на мигранти от България към крайната цел на пътуването им – страни от Централна и Западна Европа, продължава тенденцията за плавно намаляване на настанените в бежанските центрове – 3368 души, в мигрантските центрове от “затворен тип” – 887, а на външни адреси за собствена сметка се намират около 500 бежанци и мигранти.


Още новини от Бургас

Две групи имигранти заловиха в региона

Две групи нелегално преминали границата на България / общо 55 души/ са задържани за изминалото денонощие от полицейските служители на ОДМВР - Бургас. Първата група… Прочети още »
 • Янев: Ученията на НАТО в Черно море са предварително планирани Янев: Ученията на НАТО в Черно море са предва
 • Лечков осъди прокуратурата за 57 317 лв. за преживени от него болки и душевни страдания Лечков осъди прокуратурата за 57 317 лв. за п
 • МОН праща психолози в 52-ро в София МОН праща психолози в 52-ро в София
 • Почина певецът Борислав Грънчаров Почина певецът Борислав Грънчаров
 • Дете почина след сбиване в училище Дете почина след сбиване в училище
 • Скъсяват срока за одобрение на учебниците за втори, шести и осми клас Скъсяват срока за одобрение на учебниците за
 • МРРБ обсъди санирането с кметовете и ББР МРРБ обсъди санирането с кметовете и ББР
 • Бившият областен на Хасково с обвинение за наводнението в с. Бисер Бившият областен на Хасково с обвинение за на
 • Децентрализация ще искат общините от следващото управление Децентрализация ще искат общините от следващо
 • Окончателно: Малкият Байрям ще бъде опериран в чужбина Окончателно: Малкият Байрям ще бъде опериран
 • Герджиков отрича да е оказвал натиск върху главсека Герджиков отрича да е оказвал натиск върху гл
 • Почина тв водещият Роро Почина тв водещият Роро

Не пропускайте