Ноев: Правилата на играта между България и Турция трябва да се променят

Ноев: Правилата на играта между България и Турция трябва да се променят

Вторник, 14 Март 2017 10:04
Ще има червени линии, но на всяко казване, че ще пуснат беженци, трябва да кажем, че ще затворим европейската граница за Турция", заяви още Бойко Ноев.
    
Желанието на Ердоган да възстанови Османската империя се сблъсква с Европа. Той се опитва да разединява Европа и да влие със своите виждания, но едва ли ще успее. Това смята бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

"От 5 години турският президент пое курс към онова което беше Османската империя, за това забърка кашите в Сирия", заяви бившият Бойко Ноев пред Нова телевизия по повод острия тон на Ердоган през последните седмици към Европа.

Според Ноев борбата на Турция е да се върне султанския режим. "Не бих използвал думата диктатура, но е факт, че 100 000 души са в затвора. Превратът е осъдителен, но последствията прехвърлиха границите на нормалното", допълни Ноев.

Той подчерта, че решението на турския народ трябва да се уважава, независимо какво ще бъде то, до момента в който това не засяга нас и това, че Ердоган иска да възради Османската империя трябва пряко да ни интересува. „Той се опитва да разединява Европа, едва ли ще му се отдаде. Лошото за България е, че ние сме граничната страна. Разломът който върви на нашата граница към Турция е много важен. Това е бъдещата граница към два свята и когато говорим за важни мерки, много е важен въпроса за разполагане на военните по границата", заяви бившият силов министър.

Ноев подчерта, че проблема между нас и Турция са мигрантите и, ако до сега сме били две държави с общи пътища и членки на НАТО, то след завоя на Ердоган този път се разделя.

"На всяко казване, че те ще пуснат бежанци, ние трябва да им кажем, че ще затворим границата им към Европа. България може да постави тези условия. И това Турция да се държи по този безпардонен начин е единствено грешка на управляващите", твърд бе Ноев.

Според него е важно България да прояви максимална солидарност към Европа. "Аз не смятам, че резонен човек, какъвто смятам че е Ердоган, няма да пусне мигранти. На моменти той е опасно емоционален човек, запали пожар в Сирия, свали самолет на Русия".

Ноев е категоричен, че държавата ни трябва да предприеме спешни мерки, да се довърши оградата и да се извадят граничарите ни от калта. "Правилата на играта между България и Турция трябва да се променят. Ще има червени линии, но на всяко казване, че ще пуснат беженци, трябва да кажем, че ще затворим европейската граница за Турция", заяви още Бойко Ноев.

По повод Гьокче, Ноев заяви, че страната ни трябва да има резонна политика и трябва да защити своите гражданите с мюсюлманска религия. "България е оставила тези свои граждани в чужди ръци и веднъж завинаги трябва да поставим въпроса за двойното гражданство, което е голям проблем и ако не се реши този въпрос ще продължим с автобусите и ДОСТ-ове.

В анализа си дипломатът направи коментар и за намесата на южната ни съседка в президборната кампания. Той допуска, че и на тези избори ще има още повече автобуси от Турция към България за гласуване. Бойко Ноев смята, че трябва да се променят правилата за двойно гражданство.

епицентър.бг

Още новини от Бургас

Нов вид телефонна измама - използват БНБ в схемата

За нов вид опити за телефонна измама съобщават от ГДНП. В сценария се ползва името на БНБ. Измамниците набират телефона на случайно избраните от тях… Прочети още »
 • Кадик: Трагедията на българите е, че нямат алтернатива на Борисов Кадик: Трагедията на българите е, че нямат ал
 • Гарелов: БСП и ГЕРБ могат да съставят голяма коалиция Гарелов: БСП и ГЕРБ могат да съставят голяма
 • Най-възрастните депутати ще взимат по над 7 хил.лв. на месец Най-възрастните депутати ще взимат по над 7 х
 • Патриотите искат министри и коалиция с ГЕРБ и БСП Патриотите искат министри и коалиция с ГЕРБ и
 • Над 23% от началото на годината от концесии Над 23% от началото на годината от концесии
 • България с най-много жертви по пътищата в ЕС България с най-много жертви по пътищата в ЕС
 • Британският посланик: Ще поставим нови миграционни правила Британският посланик: Ще поставим нови миграц
 • Прокуратурата започва проверки за протестите по границата за изборите Прокуратурата започва проверки за протестите
 • Герджиков: Изборите бяха проведени отлично Герджиков: Изборите бяха проведени отлично
 • Туск и Радев проверяват съоръженията по границата Туск и Радев проверяват съоръженията по грани
 • bTV пусна Шоуто на Слави, той не прочете писмото си bTV пусна Шоуто на Слави, той не прочете писм
 • Симеонов мечтае за управление ГЕРБ, БСП и патриоти Симеонов мечтае за управление ГЕРБ, БСП и пат

Не пропускайте