ЕК може да спре плащанията по програмата за селските райони, предупреди Бозуков

ЕК може да спре плащанията по програмата за селските райони, предупреди Бозуков

Сряда, 15 Март 2017 10:29
Нарушения на Закона за обществените поръчки са открити в почти всички структури на земедеслкто министерство. Това обяви служебният министър Христо Бозуков по БНТ. По думите му в повечето случаи става въпрос за слаб административен контрол и нарушена финансова дисциплина.

„Има възлагане на поръчки на външни фирми. В някои случаи те са необходими, поради липса на капацитет, но в много други, както например в „Изпълнителната агенция по горите“ имаше едно предложение да се направи поръчка под 30 000 лева – да се извърши анализ, който спокойно може да се направи от структура на министерството на земеделието“, каза Христо Бозуков.

Драстични нарушения в работата на доскорошното ръководство на „Напоителни системи“, скандални обществени поръчки за юридически услуги за един милион лева. Това са част от нарушенията, разкрити при направената проверка в рамките на последния месец в Земеделското министерство.

Проверяващите са установили, че не е била направена и оценка на програмата за селските райони за периода 2007-2013 г., което означава, че ако не се вземат спешни мерки, ЕК може да спре плащанията по нея. Въпреки това земеделският министър обеща, че забавяне на плащанията за фермерите няма да има.

Двама души от дружество „Напоителни системи“ едновременно били на договор като държавни служители в Министерството, но получавали пари и от „Напоителни системи“. На единият от тях за пет месеца са били изплатени близо 19 хил. лева само от „Напоителни системи“.

в.Труд

Още новини от Бургас

Развилнелият се Джон Кери се отърва с "подписка"

С постановление на Районна прокуратура-Несебър е привлечен към наказателна отговорност британският поданик Джон Кери за извършени множество престъпления против собствеността и по транспорта и съобщенията.… Прочети още »
 • Отварят 24 избирателни секции в затворите Отварят 24 избирателни секции в затворите
 • Задържаха мъж от Сливен за купуване на гласове Задържаха мъж от Сливен за купуване на гласов
 • Вътрешният Узенов предлага пълна промяна в МВР Вътрешният Узенов предлага пълна промяна в МВ
 • Радев отговори на Ердоган: България не приема провокации. Не ни учете на демокрация! Радев отговори на Ердоган: България не приема
 • В Силистра задържаха банда за нелегален внос на коли и фалшиви документи В Силистра задържаха банда за нелегален внос
 • Абсурд: Ердоган призова България да осигури всички условия за честни и прозрачни избори Абсурд: Ердоган призова България да осигури в
 • Турски министър пак се намеси във вътрешните ни работи, този път за границата Турски министър пак се намеси във вътрешните
 • Бозуков: Протестите на животновъдите са предизборни Бозуков: Протестите на животновъдите са преди
 • Търсим 71 бандити през Интерпол Търсим 71 бандити през Интерпол
 • Първата пратка от оборудването за втората АЕЦ вече е в Белене Първата пратка от оборудването за втората АЕЦ
 • Всички огнища на морбили вече са обхванати Всички огнища на морбили вече са обхванати
 • Задържаха двама мъже при опит за въоръжен грабеж Задържаха двама мъже при опит за въоръжен гра

Не пропускайте