Отложиха делото срещу Николай Ненчев

Отложиха делото срещу Николай Ненчев

Четвъртък, 16 Март 2017 12:02
В коридорите на съда бившият военен министър Ненчев заяви, че делото срещу него за МиГ-овете му се отразява страхотно. Той подчерта, че получава много голяма подкрепа. "Толкова много хора лично искат да се видим, да се запознаят с мен, да ме поздравят и подкрепят", коментира Ненчев. Той подчерта, че го поздравяват и че е бил единственият министър, който си е позволил да води този тип политика.

Ненчев коментира и другото събитие в съдебната палата, което по случайност започна в съседство до съдебната зала, където трябваше да се състои заседанието по делото му. В зала "Тържествена" на съдебната палата, по инициатива на Лозан Панов се провежда конференция на тема "Румънският опит: антикорупционни институции и мерки" с участието на главния прокурор на румънската Национална антикорупционна дирекция Лаура Кьовеши.

Ненчев изтъкна, че в тази зала е издадена смъртната присъда на Никола Петков. "Не ми се иска да се връщам към онези страшни години, когато българската прокуратура, българското правителство и правосъдието са били изцяло подчинени на Москва", подчерта Ненчев. За събитието в зала "Тържествена" той изтъкна още, че много често у нас изразяваме надежда, нещата да се случат поне както се случиха в Румъния.

За изхода от делото , което стартира срещу него, Ненчев е обнадежден, че изходът ще бъде добър. "Няма как да не бъда положителен", отсече ексвоенният министър. Пред медиите той пожела и да "издаде две тайни". По думите му на първото заседание, когато са разпитвали заместник-министъра на отбраната, ясно било посочено, че това е била най-добрата сделка, направена при най-добрите условия.

Адвокатът на бившия министър Ненко Ненков подчерта, че Ненчев е обвинен за това, че е сключил договор на много по-изгодна цена, с много по-добри условия и то със съюзническа държава.

Втората "тайна", която Ненчев сподели пред медиите е, че с него са се свързали журналисти от Уолстрийт джърнал, пред които той е дал интервю за обвиненията срещу него и за съдебната система. "България със сигурност ще получи публична известност, но в не чак толкова лицеприятен план", заключи Ненчев. Делото срещу бившия военен министър бе отложено за 6 април, тъй като съдия Петър Стоицев е в болнични.

news.bg

Още новини от Бургас

Четирима си спретнаха меле с брадви и ножове

Четирима бургазлии са се били с брадви ни ножове, съобщиха от полицията. Инцидентът възникнал пред вх. Б на бл. 29 А в бургаския комплекс "Изгрев".… Прочети още »
 • Отварят 24 избирателни секции в затворите Отварят 24 избирателни секции в затворите
 • Задържаха мъж от Сливен за купуване на гласове Задържаха мъж от Сливен за купуване на гласов
 • Вътрешният Узенов предлага пълна промяна в МВР Вътрешният Узенов предлага пълна промяна в МВ
 • Радев отговори на Ердоган: България не приема провокации. Не ни учете на демокрация! Радев отговори на Ердоган: България не приема
 • В Силистра задържаха банда за нелегален внос на коли и фалшиви документи В Силистра задържаха банда за нелегален внос
 • Абсурд: Ердоган призова България да осигури всички условия за честни и прозрачни избори Абсурд: Ердоган призова България да осигури в
 • Турски министър пак се намеси във вътрешните ни работи, този път за границата Турски министър пак се намеси във вътрешните
 • Бозуков: Протестите на животновъдите са предизборни Бозуков: Протестите на животновъдите са преди
 • Търсим 71 бандити през Интерпол Търсим 71 бандити през Интерпол
 • Първата пратка от оборудването за втората АЕЦ вече е в Белене Първата пратка от оборудването за втората АЕЦ
 • Всички огнища на морбили вече са обхванати Всички огнища на морбили вече са обхванати
 • Задържаха двама мъже при опит за въоръжен грабеж Задържаха двама мъже при опит за въоръжен гра

Не пропускайте