Борисов: Проблемът с ваксините е изкуствен

Борисов: Проблемът с ваксините е изкуствен

Неделя, 24 Януари 2016 10:20
Държа да отбележа по темата с ваксините, че проблемът е изкуствен. Лично съм говорил с турския премиер за тези ваксини, за да ги имаме. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на Третата политическа академия за Жени ГЕРБ, която се провежда на 23 и 24 януари във Велико Търново.

„ГЕРБ няма нищо общо и се тиражират най-различни неверни внушения, които са откровени лъжи. Моят племенник има бебе, на което е сложена такава ваксина“, добави той. Според него в настоящата ситуация в България ГЕРБ е истинският балансьор на политическата сцена, тъй като води диалог с всички.

„По време на провеждащата се Трета политическа академия на Жени ГЕРБ обсъдихме с над 170 дами, представители на областните структури от цялата страна, теми от основните секторни политики на правителството, както и коалиционните взаимоотношения с други партии.

Добрата работа и постиженията на кабинета до момента са факт, а успешните ни резултати продължават и през новата година, като към 20.01.2016 г. събраните приходи са с 20 млн. лева повече от същия период за 2015 г.“, заяви премиерът и лидер на партия ГЕРБ.

„Кога щяхме да постигнем това, ако бяхме тръгнали по пътя, който си избраха някои от коалиционните ни партньори? Как щяхме да дадем пари на пенсионерите за Коледа и Великден? Как Москов щеше да работи по реформата в системата на здравеопазването и заедно да пускаме в експлоатация нова апаратура в болниците?“, запита риторично Борисов.

Той отбелязва, че „състоянието на много от секторите се подобрява, защото ГЕРБ подкрепя и осъществява ползотворни политики, сред положителните ефекти от които са отключването на еврофондовете и подобряването на събираемостта“. Според премиера предсрочните избори, които незаслужено се преписват като намерени на ГЕРБ, нищо няма да променят.

Ако бяхме решили да има предсрочни избори, което незаслужено ни се приписва като намерение, нищо няма да се промени. „Следва служебно правителство, после избори, кабинет не може да се състави самостоятелно, защото резултатите ще са почти същите. Дори и да се състави правителство, след два-три месеца ще трябва да се направи бюджет, много вероятно е партиите да не се разберат и следват тежки времена за всички ни“, каза Борисов.

Той направи рекапитулация на постигнатото през 2015 г. „За една година успяхме да постигнем много и ще продължаваме да работим в същата посока. Няма сфера, в която да не сме допринесли за цялостното подобряване. Намалихме безработицата под 10%, изградихме пречиствателни станции, които да гарантират чистото ни море, направихме дотации за тютюнопроизводителите, зеленчукопроизводителите, за животновъдите и учителите. От години финансово-икономическите показатели на държавата не са били толкова добри“, заяви Борисов.

„Никой не очакваше ръстът в икономиката ни да надвишава прогнозите на всепризнати финансови институции и да бъде 3%. Достигнахме нива от 97-98% усвояемост на еврофондовете и намалихме от 3,8% до под 2,5% бюджетния дефицит. Над 2,8 млрд. лева повече са събраните през изминалата 2015 г. приходи и над 150-160 млн. лева успяхме да дадем за добавки на пенсионерите.

С новия бюджет подпомогнахме и съдебната система като допълнително дадохме за ВСС 47-48 млн. лева. Вече се отива на ски от София до Банско за 40-50 минути, а ако е казал Господ до края на този мандат новоизградената част в посока София – Варна от АМ „Хемус”, която беше извадена от европейските програми, ще подмине Ловеч“, каза премиерът и обеща да продължи да работи за тези резултати и за запазване на крехката стабилност.

btv.bg

Още новини от Бургас

Къде са камерите днес

Специализираните полицейски операции по „широкообхватния метод” ще се проведат в следните райони:- за времето от 00.00 ч. до 24.00 ч. – Приморско : ул.”Трети март”… Прочети още »
 • Абсурд: Ердоган призова България да осигури всички условия за честни и прозрачни избори Абсурд: Ердоган призова България да осигури в
 • Турски министър пак се намеси във вътрешните ни работи, този път за границата Турски министър пак се намеси във вътрешните
 • Бозуков: Протестите на животновъдите са предизборни Бозуков: Протестите на животновъдите са преди
 • Търсим 71 бандити през Интерпол Търсим 71 бандити през Интерпол
 • Първата пратка от оборудването за втората АЕЦ вече е в Белене Първата пратка от оборудването за втората АЕЦ
 • Всички огнища на морбили вече са обхванати Всички огнища на морбили вече са обхванати
 • Задържаха двама мъже при опит за въоръжен грабеж Задържаха двама мъже при опит за въоръжен гра
 • Експулсираха още двама турски граждани, застрашаващи националната сигурност у нас Експулсираха още двама турски граждани, застр
 • Английският най-желан за втора задължителна матура Английският най-желан за втора задължителна м
 • Агитация, заплахи и събиране на лични данни на българските изселници в Турция Агитация, заплахи и събиране на лични данни н
 • Стефан Янев: Имаме сигнали за организирани автобуси от Турция Стефан Янев: Имаме сигнали за организирани ав
 • Кубрат Пулев в битка за световната титла на 28 април в София Кубрат Пулев в битка за световната титла на 2

Не пропускайте