Не всички турци са малки "ердогановци"

Не всички турци са малки "ердогановци"

Неделя, 19 Март 2017 15:26
Не всички турци са малки "ердогановци". Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред германския вестник "Билд ам Зонтаг". Юнкер е категоричен, че е неприемливо Ердоган да сравнява европейските власти с нацисти. Той подчерта, че милиони турци живеят в Европа и са добре интегрирани и допринасят за европейския просперитет.

Припомняме, че във връзка с конфликта от последните седмици заради кампанията за турския референдум в Германия и Холандия, президентът Ердоган сравни холандските и германските власти с нацисти. Това стана, след като те отказаха да позволят турски министри да провеждат митинги в навечерието на референдума през април.

Жан-Клод Юнкер изрази съмнения относно евентуалното бъдещо членство на Турция в Европейския съюз (ЕС). Той заяви, че процесът за присъединяване няма да се провали заради липсата на желание от страна на членовете на ЕС, а по-скоро заради това, че Турция не иска да въведе европейските стандарти.

Жан-Клод Юнкер предупреди Турция, че връщането на смъртното наказание автоматично ще сложи край на процеса за присъединяване. Припомняме, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща да върне смъртното наказание ако отговорите "да" преобладават на референдума на 16 април.

"Вярвам, ако е рекъл Бог, че след гласуването на 16 април, парламентът ще направи необходимото относно вашите искания за смъртно наказание. Що се отнася до мен, аз ще го одобря без никакво колебание", заяви той на митинг в събота. Турският президент също заплаши да разтрогне сделката за миграцията, сключена между Европейския съюз и Турция.

Жан-Клод Юнкер изрази убеденост в споразумението, за което Турция се съгласи да спре мигрантските потоци към ЕС в замяна на финансова помощ в размер на до 6 млрд. евро и безвизово пътуване на турските граждани в Европейския съюз. "Турция няма да прекрати това споразумение, въпреки че Ердоган многократно ме заплашва с това", подчерта Юнкер.

news.bg

Още новини от Бургас

Пожар в 17-етажен блок в "Славейков"/ОБНОВЕНА/

Пожар избухна в жилищен блок в к-с "Славейков". Инцидентът е станал около 22:00 часа снощи. Огънят е пламнал в апартамент на 17-етажен блок. Причината е… Прочети още »
 • Качиха детско порно в компютъра на чешкия президент Качиха детско порно в компютъра на чешкия пре
 • Канада легализира марихуаната Канада легализира марихуаната
 • Германия: Реформата на Ердоган е преврат Германия: Реформата на Ердоган е преврат
 • Сърбия: Българите се изплашиха от напредъка ни Сърбия: Българите се изплашиха от напредъка н
 • Австрия се опъва на споразумението на ЕС за разселване на мигранти Австрия се опъва на споразумението на ЕС за р
 • Зетят на Тръмп водил преговори с руска държавна банка Зетят на Тръмп водил преговори с руска държав
 • Терористът в Лондон нямал връзки с ИД Терористът в Лондон нямал връзки с ИД
 • Деби удари Австралия, евакуират 30 000 Деби удари Австралия, евакуират 30 000
 • Полша: Туск е избран с измамa за председател на ЕС Полша: Туск е избран с измамa за председател
 • И ЕС се скара на Русия за арестите И ЕС се скара на Русия за арестите
 • Ядрените сили бойкотират конференция за разоръжаване Ядрените сили бойкотират конференция за разор
 • Сирийските бунтовници установиха пълен контрол над ключово военно летище Сирийските бунтовници установиха пълен контро

Не пропускайте