Не правете това през годината!

Не правете това през годината!

Четвъртък, 12 Януари 2017 10:57
Понякога си струва да се отървем от нещата, които ни дърпат назад. За целта трябва да си поставим „здравословни“ цели. Обмислете дали не е крайно време да зарежете тези 9 неща през 2017 г.:

1. Негативното говорене на себе си: Престанете да бъдете гадни към самите себе си. Просто спрете. Стига толкова! Вие сте силни. Вие сте способни. Правете си повече комлименти и тази година ще сложи края на негативното говорене на себе си.

2. Кантарът. Спрете да гледате онези омразни числа, които виждате на кантара. Не може всичко в живота ви да се върти около тях. Не може един прекрасен ден да излезе неприятен, защото не ви харесва това, което сте видели на кантара... Това чисто не ви определя какви сте.

3. Тренировките, които мразите. Не всеки обича да тича. Това е напълно нормално. Да се карате насила да тренирате е нещо, което още повече ви обезкуражава. Има алтернативи на тичането – можете да изберете нещо, което ви харесва. Не се ограничавайте!

4. Трениране, „за да се коригирате“ или да промените част от тялото си: Да тренирате, защото мразите тялото си, е най-лошото нещо, което можете да измислите като мотивация. Тренирайте, за да се чувствате добре. Тялото ви ще се зареди с енергия, ендорфините ще ви накарат да се чувствате прекрасно.

5. Забравете тази маруля! Мнозина се опитват да поддържат здравословно меню, като редовно дъвчат маруля. Спрете се! Има много други храни, които също са полезни. Освен това можете да ги ядете, без да ви е противно.

6. Перфекционизъм. Да гоните цел е прекрасно. Да гоните перфекционизъм е нездравословно. Позволете си да бъдене реалистични, защото невъзможните цели още от самото начало ни обричат на нещастие.

Стремежът към перфекционизъм може да е защитен механизъм, когато се опитваме да се браним от чуждите критики. Фокусирайте енеригята си върху прогреса, не върху перфекционизма.

7. Броене на калории. Тази година спрете да го правите. Храната е гориво.
Има много начини, по които да проследите дали се храните здравословно. Просто балансирайте протеините, въглехидратите и мазнините.

8. Стрес. През 2016 година не бяхте ли подложени на прекалено много стрес? Страдате ли от тревожност? Стресът може да бъде причина за наддаването на тегло, подуването, физическа болка и сериозно влошаване на здравето.
Стига толкова! Позволете си да избягате от стреса през 2017 г. Научете се да го контролирате. Почивайте си повече.

9. Всяко нещо, което ви дърпа назад. Какво ви задържа да дадете най-доброто от себе си? Дали е нездравословна връзка, непоносима работа или пък страхът от новото начало?
Освободете се, независимо какво е то. Спрете да се срещате с хора, които не ви подкрепят. Кажете сбогом на работата, която изцежда силите ви.
Научете се да преследвате своите лични цели. Това е вашето време! Вашият живот. Изпълнете го с неща, които ви удовлетворяват. Само така можете да разполагате с целия си талант и креативност и да постигнете целите, за които мечтаете.

Още новини от Страната

България да ускори подготовката за присъединяване към еврозоната поиска Плевнелиев

България трябва да ускори подготовката за присъединяване към зоната на единната европейска валута, в противен случай рискува да изостане от процеса на вземане на решения… Прочети още »
 • Албумът „20 години Мери Бойс Бенд“ вече е на музикалния пазар Албумът „20 години Мери Бойс Бенд“ вече е на
 • Представяме ви: Особняците на зодиака Представяме ви: Особняците на зодиака
 • Емили Ратайковски на война с фотограф Емили Ратайковски на война с фотограф
 • Никол Кидман и Лени Кравиц се сгодили тайно Никол Кидман и Лени Кравиц се сгодили тайно
 • Джордж Майкъл умря от свръхдоза, твърди Том Чаплин Джордж Майкъл умря от свръхдоза, твърди Том Ч
 • Телефонът на Хитлер на търг Телефонът на Хитлер на търг
 • "Гравитацията" на женските гърди "Гравитацията" на женските гърди
 • Баба №1 ще журира на "Мисис Бургас" Баба №1 ще журира на "Мисис Бургас"
 • Вече можем да проверим дали сме интелигентни Вече можем да проверим дали сме интелигентни
 • Показаха снимки на бременната Мерилин Монро Показаха снимки на бременната Мерилин Монро
 • Снимка на бандит промени живота му - стана модел Снимка на бандит промени живота му - стана мо
 • Три К-та пречат на връзките Три К-та пречат на връзките

Не пропускайте