Семейството на Шумахер проговори за скандала с изтеклите снимки

Семейството на Шумахер проговори за скандала с изтеклите снимки

Събота, 24 Декември 2016 07:56
Прокуратурата в Германия започна разследване, след като в медиите се появи информация, че са предложени на пазара последните снимки на седемкратния шампион на Формула 1 Михаел Шумахер. Както съобщи немската телевизия RTL, снимките са били предложени от неизвестен търговец за милион евро.

Прокуратурата в Офенбург вече разследва инцидента, като твърди, че това е нарушаване на неприкосновеността на личния живот на Шумахер. Смята се, че снимката е направена от нарушител, проникнал в къщата му в Швейцария, където пилотът се възстановява от тежките травми на главата, получени на ски ваканция в края на декември 2013 година.

Семейството на Шумахер досега се въздържаше да не коментира твърденията. Както е известно, легендарният пилот от Формула 1 шест месеца бе в индуцирана кома.  Той се събуди през юни 2014 г., а през септември същата година е освободен за домашно лечение.

Официалната информация за здравословното му състояние се появява рядко, а семейството през миналия уикенд съобщи, че възстановяването му ще остане частна работа и се дистанцира от инициативата „Продължавай да се бориш“.

„Здравето на Михаел не е обществен въпрос и ще продължим да се отнасяме към тази тема без коментари. Юридически, в дългосрочен план, всяка декларация свързана със здравето му се отразява сериозно на личния му живот. Наясно сме, че някои хора могат трудно да го осъзнаят, но го правим според указанията на Михаел и само можем да благодарим на хората за разбирането“, заяви още мениджърът на Шумахер Сабине Кем.

„Михаел винаги защитаваше своя личен живот, дори и през най-успешните моменти в кариерата си. Винаги показваше, че има ясна линия между него като публична личност и в личен план“, допълва тя.

Още новини от Бургас

Пътищата на юг са отворени, летището работи

Към 15:00 часа Летище Бургас е отворено и приема полети. Пристанище Бургас е затворено. Затворени за движение на автомобили остават:АМ"Тракия", Бургас-Петолъчката, Бургас-Варна, Бургас-Каблешково-Ахелой. Отворени за… Прочети още »
 • Бургаска грация спечели злато в Япония Бургаска грация спечели злато в Япония
 • Бургаска треньорка вае нов талант Бургаска треньорка вае нов талант
 • Баскетболистките преклониха глава пред шампиона Баскетболистките преклониха глава пред шампио
 • „Шейховете” взеха точка на „Лаута” „Шейховете” взеха точка на „Лаута”
 • „Шейховете” излизат без Огнянов и Орачев „Шейховете” излизат без Огнянов и Орачев
 • Волейболистите се наредиха четвърти Волейболистите се наредиха четвърти
 • Елиан Димитров мачка с 5:0 на „Странджата” Елиан Димитров мачка с 5:0 на „Странджата”
 • Борците спечелиха седем медала Борците спечелиха седем медала
 • Бесова извоюва титлата до 14 г. Бесова извоюва титлата до 14 г.
 • „Нефтохимик 2010” излиза срещу екзекутора на „Дея” „Нефтохимик 2010” излиза срещу екзекутора на
 • Световното по волей няма да се играе в Бургас Световното по волей няма да се играе в Бургас
 • Бургас ще е домакин на държавния шампионат по гребен ергометър Бургас ще е домакин на държавния шампионат по

Не пропускайте