БК „Черноморец” прекрати участие

БК „Черноморец” прекрати участие

Петък, 06 Януари 2017 12:43
На старта на новата 2017-а година баскет дербито на Бургас не се състоя. В четвъртък, 5 януари, от 18.00 часа, в зала „Бойчо Брънзов” отборите на  „Черноморец” и „Делфин” трябваше да изиграят отложения от четвърти кръг мач. Домакините обаче не се появиха, а причината за това е отказването на БК „Черноморец” от участие в мъжката „А” група.

Писмото за оттеглянето на клуба от първенството е било изпратено в централата на Българска федерация по баскетбол същия ден в 15.00 часа. Официалната информация за взетото решение е била получена час преди началото на срещата. Символичните гости обаче не са били предупредени от колегите си, независимо че всеки ден се срещат в залата и разговарят.

„Имаше индикации, че мачът с „Черноморец” отново няма да се състои. Всеки ден се срещаме с колегите в залата, но никой нищо не ни каза. Ден преди мача дори честитих на Ивайло Петков /президент на БК „Черноморец”-б.р./ рождения ден на дъщеричката му. Когато дойдохме в четвъртък в залата, за да загряваме за мача, в същия час жените на „Нефтохимик” тренираха. Това означава, че те са били информирани предварително, а ние не. В 17.00 часа получихме вече имейл от федерацията, че „Черноморец” прекратява участието си в първенството. При тези лоши метеорологични условия специално за срещата от София пристигнаха двамата ни играчи – Петър Радев и Терънс Гриър. Да не говорим, че в залата имаше много хора”, разочаровано сподели председателят и играещ капитан на „Делфин” Евтим Банев. Той допълни, че съжалява за създалата се ситуация около другия клуб и се надява колегите му от „Черноморец” да намерят изход от нея.

В писмото си до Българска федерация по баскетбол УС на БК „Черноморец” се аргументира за отказа си от участие с „поради ред причини”. Известно е, че „акулите” имаха сериозни финансови затруднения, заради което прекратиха участието си в Националната баскетболна лига и през сезон 2016/2017 стартираха в „А” група.
По непотвърдена информация за утре, 7 януари, е насрочено общо събрание на сдружението.   

Още новини от Бургас

Чужденци избират МБАЛ Бургас за очни операции

Чужденци избират МБАЛ Бургас за очни операции. Причините са две – тук няма листа на чакащите, както в родните им държави, а цената на платените… Прочети още »
 • Гришо удари Гаске, отива на 1/8финал Гришо удари Гаске, отива на 1/8финал
 • Волейболистите стартираха със загуба Волейболистите стартираха със загуба
 • „Делфин” се отказа от реванша „Делфин” се отказа от реванша
 • Промяна и за баскетболното дерби при женит Промяна и за баскетболното дерби при женит
 • Отложиха съботния мач на „Дея спорт” Отложиха съботния мач на „Дея спорт”
 • „Делфин” отстъпи в битката за първата шестица „Делфин” отстъпи в битката за първата шестица
 • „Акули” заминават на лагер в Балчик „Акули” заминават на лагер в Балчик
 • Григор се наложи в 4 сета над корееца, чака го Гаске Григор се наложи в 4 сета над корееца, чака г
 • Юноша на Нант пристигна в Нефтохимик Юноша на Нант пристигна в Нефтохимик
 • ММС дава 3 млн. лв. на борбата ММС дава 3 млн. лв. на борбата
 • Отложиха старта на „акулите” Отложиха старта на „акулите”
 • Финалът за Купа България започва с бургаско дерби Финалът за Купа България започва с бургаско д

Не пропускайте