СКВТ „Черноморец” празнува юбилей с поредица от събития

СКВТ „Черноморец” празнува юбилей с поредица от събития

Четвъртък, 09 Март 2017 10:44
Най-успешният български клуб по водна топка „Черноморец” навършва 10 години от създаването си. Бургаският клуб ще отбележи юбилея си с поредица спортни събития. Първото е на 11 март, събота, когато ще се проведе градско първенство за подрастващи, родени 2006 г. и по-малки. Мачовете от състезанието ще се играят от 9.00 до 12.00 ч. на басейна в ППМГ „Акад. Никола Обрешков”. Идеята на организаторите е догодина надпреварата да бъде включена в програмата на Регионалния инспекторат по образованието – Бургас и да се превърне в традиционен.

По повод кръглата годишнина ръководството на СКВТ „Черноморец” е планирало за 2017 г. още мероприятия, в които ще се включат гости и партньори от чужбина и страната. За кратката си история от създаването през 2007 г. ватерполният клуб е носител на многобройни купи и медали в различни възрасти. Витрината на „Черноморец” красят три шампионски титли, 10 сребърни и 12 бронзови медала от първенствата на страната.

Многобройни са и извоюваните призове от международни турнири в чужбина и в България. За миналия спортно-състезателен сезон, в условията на оспорвана конкуренция, бургаският клуб е лидер в класирането по медали в мъжкото направление, сочи официалната статистка на Българската федерация по водна топка. Това е най-голямото постижение на СКВТ „Черноморец”. Равносметката е четири комплекта медали - шампионска титла при младшата възраст, сребро при деца и момчета и бронз при старша възраст. Освен в мъжкото направление сериозно внимание е отделено в развитието на женската водна топка, в унисон със световните тенденции в този спорт.

За десетте година на спортната карта в българската водна топка „Черноморец” стана пример за целенасочена и добре планирана работа, което означава, че се развива в правилната посока. Бургаският клуб е единственият в страната, който се осмелява да участва, и то успешно, на всички възрастови групи в двете направления – мъже и жени.

Почти сто процента от юношите в старша възраст играят при мъже, както и девойките при жени. Реализацията на подрастващите е част от политиката на ръководството, което за 10 г. вече има изградена добре функционираща пирамида. Резултат от дейността са състезателите, които защитават името на България в националния отбор в различни възрасти.
Ватерполистите на „Черноморец” имат спечелени куп отличия и от международна сцена. Все по-значим става превърналият се в традиционен за града ни турнир за Купа Бургас, към който интерес имат отбори не само от нашата географска ширина.   

Заредени за бъдещето ватерполистите на „Черноморец” канят всички привърженици и любители на водната топка заедно да отбележат годишнината. В градското първенство ще играят четири отбора от различни училища. Стартът е на 11 март, събота, от 9.00 ч в плувния басейн на ППМГ.

Още новини от Бургас

Вход свободен за бургаските музейни експозиции

Всички бургаски музейни експозиции ще работят днес безплатно за посетителите от 18.45 до 00.00 часа. Поводът е Международният ден на музеите - 18 май. Регионалният… Прочети още »
 • Бургас с още един отбор в Топ 6 Бургас с още един отбор в Топ 6
 • Ники Николов се завръща в националния Ники Николов се завръща в националния
 • „Делфин” отстъпи третото място „Делфин” отстъпи третото място
 • „Фрегата” взе осма победа „Фрегата” взе осма победа
 • Благо Митрев напусна „Нефтохимик” Благо Митрев напусна „Нефтохимик”
 • „Нефтохимик 2010” гостува утре на ЦСКА в Перник „Нефтохимик 2010” гостува утре на ЦСКА в Перн
 • Бургас приема плейaутен мач в Деня на лъжата Бургас приема плейaутен мач в Деня на лъжата
 • Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишманова" Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишман
 • ЖФК „Нефтохимик” спечели турнира в Бургас ЖФК „Нефтохимик” спечели турнира в Бургас
 • „Нефтохимик 2010” измъчи лидера „Нефтохимик 2010” измъчи лидера
 • Невяна Владинова спечели титлата в Бургас Невяна Владинова спечели титлата в Бургас
 • Бургазлии аплодираха легендарния „Черноморец” Бургазлии аплодираха легендарния „Черноморец”

Не пропускайте