Децата на "Корсар" с призови места от Държавното

Децата на "Корсар" с призови места от Държавното

Вторник, 14 Март 2017 12:35
Поредно отлично представяне на младите мускетари от фехтовален клуб „Корсар“. На провелото се в Пловдив държавно първенство за деца до 11,13 и 15 години, възпитаниците на бургаската школа се представиха повече от достойно, като се касираха в призовете места на първенството и грабнаха 4-ри златни отличия.

В индивидуалната надпревара при най-малките момичета и момчета, Виктор Китенов и Даниела Петкова спечелиха 3-то място, в осмицата се касираха Галатея Костадинова(5) и Ертан Идриз(6). В по-горната възрастова група финала при момичетата беше изцяло бургаски. В него се срещнаха Кристина Миланова и Михаела Николова, след равностойна игра, победата грабна Кристина Миланова, Аня Кирова се класира в осмицата. Момчетата в тази възраст се класираха както следва Виктор Китенов 6-ти и Александър Янев 7-ми.В последния ден от състезанието се проведоха боевете и при най-големите, с първо златно отличие при тях се окичи Георги Златаров а Кристина Миланова взе бронзовия медал при момичетата.

Може би в най-интересната чат от състезанието, отборната надпревара, след много емоции и паметни моменти бургаските състезатели доказаха, че са класа в държавната надпревара, спечелвайки две отборни титли ,едно второ и едно трето място. Златото грабнаха  момичетата до 13 години(Аня Кирова, Михаела Николова и Кристина Миланова) и до 15 години(Габриела Захаринова, Аня Кирова, Михаела Николова и Кристина Миланова). Със сребърните медали се окичиха момчетата до 15 год.(Георги Златаров, Георги Аладжов, Ивайло Александров и Александър Янев). Бронзовите отличия са за отбора на момчетата до 13 години в състав  Александър Янев, Виктор Китенов, Ертан Идриз и Боян Димитров. Достойно и храбро се представи и втория отбор на клуба за момичета до 13 год.(Галатея Костадинова, Данела Петковва и Кристина Бандрамалиева) спечелвайки 5-то място.

Ръководството и треньорите на клуба благодари на всички състезатели и им пожелава здраве и още поводи за усмивки.

Още новини от Бургас

Скандали в нощния влак

Всяка вечер шафнерите на двата спални вагона в нощния влак Бургас- София са подложени на гневни изблици от страна на недоволни пътници. От 1 май… Прочети още »
 • Бургас с още един отбор в Топ 6 Бургас с още един отбор в Топ 6
 • Ники Николов се завръща в националния Ники Николов се завръща в националния
 • „Делфин” отстъпи третото място „Делфин” отстъпи третото място
 • „Фрегата” взе осма победа „Фрегата” взе осма победа
 • Благо Митрев напусна „Нефтохимик” Благо Митрев напусна „Нефтохимик”
 • „Нефтохимик 2010” гостува утре на ЦСКА в Перник „Нефтохимик 2010” гостува утре на ЦСКА в Перн
 • Бургас приема плейaутен мач в Деня на лъжата Бургас приема плейaутен мач в Деня на лъжата
 • Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишманова" Преименуват зала "Младост" на "Жулиета Шишман
 • ЖФК „Нефтохимик” спечели турнира в Бургас ЖФК „Нефтохимик” спечели турнира в Бургас
 • „Нефтохимик 2010” измъчи лидера „Нефтохимик 2010” измъчи лидера
 • Невяна Владинова спечели титлата в Бургас Невяна Владинова спечели титлата в Бургас
 • Бургазлии аплодираха легендарния „Черноморец” Бургазлии аплодираха легендарния „Черноморец”

Не пропускайте